Денков: Изпитите ще се проведат, както са планирани

Вълчев: Сдавам властта на този, от когото я поех
4
Денков: Изпитите ще се проведат, както са планирани
Снимка: МОН

Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ще протекат, както са планирани и организирани от досегашния екип на министерството. Това заяви служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, който днес пое поста от своя предшественик Красимир Вълчев.

Проф. Денков увери, че през предстоящите месеци няма да има резки промени в политиките на министерството, тъй като основна задача на служебното правителство е да осигури плавен преход към следващия редовен кабинет, съобщиха от МОН.

По думите му новият екип във ведомството ще продължи всички полезни инициативи и ще се опита да ускори работата в няколко области с потенциал.

Министър Денков благодари на Красимир Вълчев и неговия екип за постигнатото през изминалите четири години и обеща пълна прозрачност и публичност на работата в МОН през следващите няколко месеца.

"Може би съм единственият министър, който сдава властта на този, от когото я е поел", каза Красимир Вълчев при предаването на поста и подчерта добрата приемственост в управлението на образователната система. Той изрази надежда, че както и при предишния служебен мандат проф. Денков и неговият екип ще допринесат за развитие на част от дейностите и политиките на МОН въпреки ограничения хоризонт на мандата.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-важното е да разреши ковид риска особено при големите ученици в гимназиите, които са на постоянно присъствено обучение. Някой посещават дискотеки, после са в училище, ако имат симптоми не правят тестове. Създава се и конфронтация-за и против маските и мерките между учениците, което е ежедневен стрес и риск за околните в клас и семействата им.
2
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-главно да върне децата в училище!!!
1
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо няма да се промени и по-добре е да се върнат ГЕРБ. Новите са алчни за постове и пари.