Окончателно! Всички ученици в класните стаи от 31 май

Продължават да се спазват противоепидемичните мерки
54
Окончателно! Всички ученици в класните стаи от 31 май
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От 31 май т.г. се възстановяват присъствените занимания в училищата за всички ученици от пети до единадесети клас. Това става съгласно заповед на министъра на здравеопазването от 18 май т.г., съобщават от МОН. 

В училищата ще продължат да се прилагат вече въведените противоепидемични мерки за дезинфекция и носене на лични предпазни средства. Както досега, ще се ограничават контактите между отделните паралелки и класове.

Още по темата
При повишена заболеваемост сред ученици или учители директорите могат да предлагат преминаване към обучение от разстояние в електронна среда. Това предложение трябва да е предварително одобрено от над 50% от родителите, съгласувано с обществения съвет и прието от педагогическия съвет на съответното училище. След приключване на тази процедура се уведомява регионалното управление на образованието. Предложението се изпраща до министъра на образованието и науката, който взима окончателното решение.

Не е необходимо разрешение от министъра, когато по преценка на директора към дистанционно обучение преминава отделна паралелка от училището.

Остава възможността със заявление родители да пожелаят децата им да продължат да се обучават в електронна среда и след 31 май т.г.

Срокът за преминаване към обучение от разстояние ще се съобразява с епидемичната обстановка в училището.

Тъй като присъственото обучение е изключително важно за постигане на заложените образователни цели и социализацията на учениците, желателно е по възможност дистанционните занятия да не продължават повече от 10 учебни дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
1
 
! Отговори
Трите мишени: преди 2 години
Представляват три големи проблема в държавността - колониализмът, службата на колониализмът и идеята, че целта оправдава средствата за нейното постигане.
35
0
 
0
 
! Отговори
Подсказки: преди 2 години
Едната мишена знаете коя е! Втората мишена твърди, че е шоумен, но в моделирането на общественото съзнание е заел много неправилна позиция, много лицемерна позиция, много праховочите хвърляща позиция и втората мишена работи за първата мишена, защото ако не работеше за първата мишена досега или да го е съсипал, а мълчанието му за номер едно е перманентно. Третата мишена претендира, че е комик - комик, който обаче използва психологически похвати, които са непозволени. Психоложката май се е оляла!
34
0
 
0
 
! Отговори
Зададени са: преди 2 години
Три първостепенни мишени за хора които са пряко и косвено отговорни за случващото се. Второстепенните мишени ще трябва да установите сами господа, но трябва да елиминирате второстепенните за да елиминирате и първостепенните ... по пирамадата на Пруст!
33
0
 
0
 
! Отговори
В конкретния случай: преди 2 години
След като вие не прилагате нито първия нито втория метод - нито осъзнавате щетите дето са направени чрез система създадена да нанася щети, нито търсите нов подход към обстоятелствата която тя създава. По бръснача на Окъм когато една система създава 52 процента функционална неграмотност и е проектирана да прави това - не критикуваш хората или учениците в нея, а просто изхвърляш тази система в кошчето! Search SPH
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До бедния българинКакто се изказваш, при теб и средното е претупано, така че не са ти "даскалята" виновни, още по-малко "гербавите" - освен ако не си някой пъпчив пубер и не ти е мястото тук да коментираш.
31
9
 
7
 
! Отговори
бедния българин преди 2 години
едно време се смяхме , че можело да взимаш 1000 лв и да седиш в дома си. Ето гербавите даскаля го направиха. Герб назначава хора дето едвам едвам завършват унитата с 3 ка. Да живее гербавите даскаля и техните връзки !
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Силен скок на нови заразени с ковит 20 в Гърция.
29
4
 
7
 
! Отговори
Тошко преди 2 години
След дъжд - качулка! След сватба - люлка! За последните 15 месеца ( сборно от двете учебни години ) учениците имат два месеца и половина присъствено ( септември - ноември 2020) и още някоя друга седмица в последните два месеца! ДО беше пълна пародия ! Направи децата ни мързеливи, апатични ,социоапати , дебели и късогледи! Благодарим ви! Важното е учителите да са доволни макар ,че отказват ваксиниране ...
28
0
 
6
 
! Отговори
До до 7 преди 2 години
С какво се бил лекувал свинския грип??? Мой приятел на 30 г. умря от свински грип. Спряха му бъбреците! И колко родилки умряха и всякакви други хора! Нормален ли си?
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То няма за кога бе? Нацвъкахте тройките на децата, щото много добре ги научихте по време на дистанционното! Тази година трябваше да се обяви за нулева! Шепа некадърници се подиграват с младите хора на България!
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те забравиха пътят до там.
25
1
 
6
 
! Отговори
L. преди 2 години
За кога???
24
0
 
8
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Разгеле. Увряха им главите на тези в министерството. Децата трябва да са в клас. Ако още някое дете не е изкарало вируса, да го изкара. Наесен с ваксинираните даскали и срещналите се с вируса деца, проблеми няма да има.
23
7
 
9
 
! Отговори
м,да преди 2 години
Най -после да спре цирка с децата! Пускайте ги в клас без никакви маски. Корона грипа лятото не вирее!
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне прозорците ще са широко отворени, пък белким това проветрение да помогне.
21
3
 
12
 
! Отговори
До До МОН преди 2 години
Не е задължително ходенето на училище от юни за малките. Занималня е. По избор.И добре, че се предлага като опция. Защото много родители са с изчерпани отпуски от поредните ковид-глупости. Не всички са бюджетари с домашен престой от много месеци.
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-после да се помисли и за ценности, като образованието и развитието на децата.Ако оставим на ковид и отените - цял живота ще искат да ги крием под диваните.
19
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пуснете децата във ваканция, не се занимавайте с глупости. Какъв е смисъла 4ти клас да учат 1месец след матурите си ... и без това ги стресират достатъчно много
18
7
 
14
 
! Отговори
До МОН преди 2 години
Коригирайте глупостите на Вълчев и обявявайте ваканция за малките до 3 клас.Защо ще мъчите децата до 23 юни.
17
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъ тя учебната годинъ свърши, бе! За кога? Най-много да разнесете вирусъ.