Онлайн обучението - промени ли се поведението на учениците?

В редица училища са предвидили допълнителни занимания с децата
31 май 2021 21:27, Анисия Иванова
21

От днес учениците от 5 до 11 клас отново се върнаха в класните стаи. Противоепидемичните мерки ще продължат да се прилагат както и досега - маски, дезинфекция, ограничаване на контактите между отделните паралелки и класове.

Мартина с огромно вълнение пристъпва прага на училището си след месеци на онлайн обучение.

"Хубаво е когато си в училище. Обстановката е различна, нивото на обучение е добро", сподели ученичка от 5 клас Мартина.

Според директори на училища, голямото откъсване от присъствения образователен процес е довело до промени в поведението на децата.

"Те са по-емоционални, възбудени. Липсва им тази организираност и дисциплинираност, която системно присъства при перманентния процес", добави директорът на СУЕЕ "Св. Константин-Кирил Философ“ – Русе Добромира Николова.

Поради тази причина в редица училища са предвидили допълнителни занимания с децата.

"Предвидени са превантивни дейности по отношение на социализацията на децата", заяви педагогическият съветник Цвета Балтакова.

Това ще стане след края на учебната година. И ще бъдат правени най-различни интерактивни игри, часове на класа ще бъдат проведени също така.

Има и случаи на ученици, които са заявили желанието си да продължат обучението си в дистанционна форма. За цялата страна това са малко над 2 300 деца, което е приблизително 0,25% от всички ученици.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1, подай официален сигнал в РЗИ, МОН, РУО и МЗ. Тук не е нещо важно. До там пиши за тая поредна простотия.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто година и половина децата не учиха и не комуникираха нормално.Без смисъл. Част от експеримента. Сега с някои продължават и с медицински експеримент. Ще ги набодат с експериментални химии. Ако ограничени родители пожелаят.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата са присъствено и понеже явно пак нещо не им е както трябва, или да си спестят удължаване на учебната година, в 109 оу в София, 5а клас учи в мазето на училището, защото не достигали класни стаи за всички класове едновременно. Ненормалници та знае ли се. Иначе дума не дават да им се каже. Нали има една шaмaндура-психоложка, тя какво мисли по въпроса, за обучение в мазето, без прозорци и вентилация. А онея клатимъдурници от инспектората, а онези от рзи. Сигурно нямат сигнал. Е вече имате.