Учениците в 15 области учат онлайн до нова доставка на тестове

Малките ученици в останалите 13 области се връщат в клас утре
9
Учениците в 15 области учат онлайн до нова доставка на тестове
Снимка: БГНЕС

Учениците в 15 области на страната ще продължат да се обучават онлайн, докато пристигнат поръчаните от Министерството на здравеопазването още 200 000 щадящи теста за COVID-19.

Още по темата
Към този момент тези тестове не са налични в базата на БЧК в с. Лозен и няма информация кога ще бъдат доставени, съобщиха от МОН.

През миналата седмица МЗ избра два вида антигенни тестове за ученици с проба от слюнка и сключи договори с двама дистрибутори за общо 400 000 броя. Единият доставчик изпълни ангажимента си за 200 000 теста, които веднага бяха разпределени в 13 области, включително в София град.

Очаква се доставката на останалата половина от поръчаното количество за областите: Пловдив, Русе, Хасково, Бургас, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Велико Търново, Плевен, Ловеч, Видин, Враца, Монтана, Перник и София-област, уточняват от ведомството.

Родителите и учителите ще бъдат уведомени веднага, щом тестовете пристигнат и ще имат поне два дни предварително, за да се подготвят за възстановяване на присъственото обучение за децата от I до IV клас.

Малките ученици в 13-те области, които вече разполагат с тестове и чиито родители са съгласни да бъдат тествани два пъти в седмицата, могат да се върнат в клас утре, сряда, 10 ноември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: образованиеМОН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
#6 Ей такива мързелани пр.ости, мрънкащи за "присъствено, та присъствено" ще докарат цяла Бг до пълен локдаун и ще сринат средния и дребен бизнес!!! Ку.хи мър.зе.ли.ви киф.ли и силиконени чал.га.джийки.@
5
2
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Защото големите нямат нужда от бавачка до тях и се справят отлично с ДО, дори сега, откакто са онлайн учат повече, вместо да губят по два часа на ден по градския транспорт. Малките тръгват присъствено, защото по закон трябва да има възрастен до тях, а и нямат умения за работа с компютър. А и Бг е в тъмно лилаво от ковид, сега схвана ли??
4
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами по-големите ученици от 5-ти клас и нагоре?Те нямат ли нужда от присъствена форма на обучение?Защо изобщо делят децата на малки и големи?
3
3
 
11
 
! Отговори
всичко е за пари преди 2 години
Публикувайте името на вносителя, за да подредим хубавичко пъзела.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анти Тяло преди 2 години
Софиянци трябва да са първи, че техните баби и дядовци са на две туби бензин от София...
1
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
демек дайте да уредим пак софиянци да тръгват децата им на училище, а останалата част от страната може да д..хат супата