Сливат дните между първи и втори срок, колко ще е ваканцията?

Денков: Няма причина на национално ниво да затваряме училища
57
Сливат дните между първи и втори срок, колко ще е ваканцията?
Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието Николай Денков ще предложи да се слеят дните след завършване на първия учебен срок. Така ще се получат общо 9 неучебни дни - от 31 януари до 6 февруари.

Няма никаква причина на национално ниво да затваряме каквото и да било в момента и да повтаряме грешката от миналата година – да затваряме училища, където няма нито един заболял, каза министърът на пресконференция, на която представи приоритети на МОН през тази година.

Ще взема решение за по-дългата междусрочна ваканция, след като взема предвид и реалната ситуация в страната. 3,6% от учителите са карантинирани. 2,58% са карантинираните деца, тоест нямаме някакви високи стойности средно за страната, посочи министърът. Според него на този етап няма никаква причина да се променя локалният подход на действие.

Според него мерките, които трябва да се вземат за компенсиране на пропуските в учебния процес, трябва да се вземат след отминаване на Омикрон вълната. 


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Господина не е стъпвал в училище, има деца които дори се крият, че са болни с тези тестове веднъж седмично, какво?? Какво очаквате да стане с това плюване.. Не разбирам, защо чакате до последно децата да се разболеят и чак тогава да предприемете някакви мерки #НЕ ИСКАМ ДЕЦАТА ДА УМИРАТ ПОРАДИ ЛИПСВАТА НС МОЗЪК В ГЛАВИТЕ ВИ!!!Как в другите държави се справят, а ние никога не?Отчаях се от простотията ви!
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какви проценти?! Какво си изчислявате там на Олимп вие? Днешна рекапитулация в класа на дъщеря ми- 6 на ОРЕС- болни и карантинирани; 2 на ОРЕС- по желание и 5 болни, невключени все още в ОРЕС. И това след като цялата паралелка беше в карантина.В клас са само 16 деца. По- голяма липса на държавност не съм виждала! Произвол и геноцид! Спрете децата от училище!
51
0
 
6
 
! Отговори
Перник преди 4 месеца
А бе вие там в министерството имате ли връзка с реалността? Деца болни, персонал болен, а вие чакате 31 януари??? Постоянно заместваме и ние като медиците сме уморени. Ама айде мислете с тия глави, а не гледайте само спуснатия ПЛАН.
50
0
 
0
 
! Отговори
Сосидж преди 4 месеца
От кога има такава ваканция?
49
0
 
3
 
! Отговори
Сократ преди 4 месеца
Ум царува, ум робува, а в МОН са способни само патки да пасат.
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И ковидът няма нищо общо. Винаги е била нужна такава едноседмична почивка за учащите! Те ми броят събота и неделя! В нашия крас нямаме отсъстващи деца и учители. Не са бивали никога карантинирани като клас. Здрави са. Въпреки това ваканция следва да има. Какво е това чудо - от срок в срок! И нямам проблеми с детето. Пълен отличник е на стипендия. Просто хзнам, че има нужда да си почине. Понеже наистина е учил цял срок.
47
0
 
9
 
! Отговори
До 38, преди 4 месеца
"До кога ще се броят събота и неделя за ваканция? Престанете да настройвате обществото срещу учителите по този начин като съобщавате, че давате 9 неучебни дни! Който завижда за високата учителска заплата да заповяда в училище да замести болните учители!" - - Винаги съм се чудела на тези "ваканции", в които влизат по една събота и неделя. Подигравка с деца и учители е това! Отдавна трябваше да се реши между сроковете да си има една твърда седмица за почивка! И не съм учител, родител съм само!
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Във Варна директорката на елитно училище крие положителни тестове на ученици.
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Реалността за София си я знаят- масово отсъстват ученици, поради болест. Сега това ми прилича на печелене на време и прехвърляне на отговорност. Дайте да ги пуснем ваканция, а пък после ще му мислим....
44
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Директорите крият положителните резултати, както и отсъстващите ученици. Това по указание отгоре... Не писмено разбира се. Обаче ефектът е на лице - бодри рапорти как нашите деца са най- безопасните и здрави деца в света! Министър Денков - герой на либералното управление....
43
2
 
5
 
! Отговори
Сивчо преди 4 месеца
Ама учителите да взимат заплати и през месец - два да ги увеличават.
42
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До АнонименДобре, а ти заповядай в часния бизнес и там хората боледуват, но не мрънкат.Никой не Ви завижда за високата учителска заплата, но вие не спирате с претенциите. Молбата ми е малко да се стегнете. Дразните.
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Високите бойки са обосновка за следващите репресии.
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Така ще се получат общо 9 неучебни дни - от 31 януари до 6 февруари." Аз ли не мога да смятам???-преброих 5 неучебни дни. Някой не е учил достатъчно!Иначе онлайн си учат децата, само че им липсва контакта с приятелите!
39
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вие сте ненормални! Не разбирам, какво чакате да се случи! Действията да не предприемате никакви мерки при тази заболеваемост са направо престъпни. Деца нямате ли, що за хора сте??
38
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До кога ще се броят събота и неделя за ваканция? Престанете да настройвате обществото срещу учителите по този начин като съобщавате, че давате 9 неучебни дни! Който завижда за високата учителска заплата да заповяда в училище да замести болните учители!
37
3
 
6
 
! Отговори
До 39 преди 4 месеца
А то сега контактите са налице сякаш. Да висят с телефоните в стаите и да карат свободни.
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До До 37Ами може да ги мотивираме тогава и със средства от спестени разходи от липса на училища и да се самообразоват. Вече има всичко в интернет. Единственото което дава училището е контакта дете-дете и учител-дете. А при онлайн и ваканция липсват.
35
2
 
7
 
! Отговори
До До 37 преди 4 месеца
по-скоро някой мотивирани ученици губят мотивация...
34
1
 
13
 
! Отговори
До 37 преди 4 месеца
Разликата между онлайн и ваканция е, че при онлайн някои мотивирани ученици все пак учат.