Сливат дните между първи и втори срок, колко ще е ваканцията?

Денков: Няма причина на национално ниво да затваряме училища
57
Сливат дните между първи и втори срок, колко ще е ваканцията?
Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието Николай Денков ще предложи да се слеят дните след завършване на първия учебен срок. Така ще се получат общо 9 неучебни дни - от 31 януари до 6 февруари.

Няма никаква причина на национално ниво да затваряме каквото и да било в момента и да повтаряме грешката от миналата година – да затваряме училища, където няма нито един заболял, каза министърът на пресконференция, на която представи приоритети на МОН през тази година.

Ще взема решение за по-дългата междусрочна ваканция, след като взема предвид и реалната ситуация в страната. 3,6% от учителите са карантинирани. 2,58% са карантинираните деца, тоест нямаме някакви високи стойности средно за страната, посочи министърът. Според него на този етап няма никаква причина да се променя локалният подход на действие.

Според него мерките, които трябва да се вземат за компенсиране на пропуските в учебния процес, трябва да се вземат след отминаване на Омикрон вълната.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само едно нещо не ми е ясно, как се сливат 1 ден. И това е Министър на образованието! И кой ще гледа децата 9 дена. Няма проблеми. От едната ваканция, до другата. Тъкмо се върнахме от ваканция, айде следващата. И какво ще правят тези деца, а да по моловете, а там болни няма нали.Луд умора няма, само се поти.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви ваканции бре, заразяват деца, учители, родители заради "присъствено на всяка цена", а тая ваканция хората в карантина ли ще я карат??, безотговорност на мах!@@@!!@@!!
9
2
 
13
 
! Отговори
До Гугутка преди 2 години
...Защото сега има по 7 ученик в клас, които ПРИСЪСТВАТ и карат половината часове свободни, защото и учителите са болни. Сега вместо дистанционно обучение няма никакво.
8
2
 
7
 
! Отговори
въпросче преди 2 години
Какви дни ще сливат, след като междусрочната ваканция е един ден на 01.02./вторник/?!
7
3
 
9
 
! Отговори
Пускайте онлайн преди 2 години
Пускайте Онлайн в София - безхаберните така и така виждат, че се налага да си вземат болничен заради заболелите деца - ползата от вредата същата.
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пускайте онлайн децата в областите- *** зони, пълно е с болни, а не карантинират. Оставка!!
5
1
 
5
 
! Отговори
Lina преди 2 години
този дементен човечец какво прави? Образование не остана - призна си ( много трудно), че децата едва изкарват 3 - ки. #гелосаноуправление
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Тамън да идем малко на ски с децата на въздух! Не тука в тая клоака антиваксърска де, в Алпите.
3
5
 
2
 
! Отговори
varna преди 2 години
Поздрав за капналия педагогически и непедагогически персона в РБ: Хей, приятели добри.Смях на устните звъни.Край на скучните ни дни.С нови песни и игри.Там край морските вълни.Taм край бели планини В луди танци и шегиНяма време за тъгаВече сме ваканция!
2
1
 
11
 
! Отговори
Денислава Койчева преди 2 години
Какво се има предвид под "сливат дните между първи и втори срок"? Това ми се струва като най-безсмисленото изречение на света. Реално, сливайки дните между първи и втори срок, което всъщност е 1 ден по принцип, не означава ли че ваканцията реално отпада? Не знам дали министърът се е изказал с тези думи или някой компетентен е решил да състави сам изречение. Иначе съм с 2 ръце за увеличаване дните на ваканцията1
1
7
 
11
 
! Отговори
Гугутка Заспалова преди 2 години
Защо трябва да има толкова неучебни дни, след като междусрочно е заложен 1/един/ ден почивка?