Онлайн училището: Учителите - все по-изобретателни, децата - все по-разсеяни

Да се обърне по-голямо внимание на физическото възпитание и спорта
1 фев 2022 17:30, Анисия Иванова
40
Онлайн училището: Учителите - все по-изобретателни, децата - все по-разсеяни
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Форматът на дистанционно, онлайн обучение вече не е непознат, нито за учителите, нито за учениците. Справяме се еднакво добре, както с него, така и с варианта на физическо присъствие. Какъвто и вариант да бъде избран след ваканцията, ние ще се справим адекватно, както сме го правили вече в продължение на две години. Това каза Георги Станев, преподавател по история в столичното 18 СУ "Уилям Гладстон", в предаването "Смарт час" на Bloomberg TV Bulgaria.

"Тепърва предстои да се реши дали след ваканцията обучението ще бъде на ротационен принцип, дали ще е във физическа среда, или ще продължим онлайн обучението. Предвид обстановката, която виждаме, че всеки ден е динамична и различна", допълни гостът.

По думите му около 20-30% от учениците са липсвали в класната стая преди ваканцията. "Голяма част от тях избираха да запазят личното си здраве и това на семейството си, като участват онлайн. Нещата опират до индивидуален избор, но имаше и доста заболели".

Пропуснатият материал ще бъде преструктуриран и наваксан успешно, "ако има мотивация от двете страни - от учителите и от учениците", включително и чрез качване на допълнителни материали в платформите на училищата, обясни гостът. Според него онлайн обучението предоставя различни възможности - то е изключително гъвкаво и смисълът е всички да можем адекватно да се възползваме от него.

Демотивацията е един от основните проблеми в образователния процес и при връщането във физическа среда учителите прилагат множество иновативни подходи, които са използвани в онлайн обучението и се пренасят успешно в класната стая - графични изображения, видео уроци, виртуални разходки, интерактивни дъски и др.

Необходимо е да се обърне много по-голямо внимание на физическото възпитание и спорта, за да се преодолеят негативните ефекти на дистанционното обучение. Това ще повлияе върху дисциплината в учебния процес, която е едно от най-големите предизвикателства при връщането на децата в класните стаи, сподели гостът.

Вижте целия коментър във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
МОН търси Циркови преди 2 години
Артисти-Аниматори по Учебни програми за Клоуни - "изкуствени интелектуалци"
34
0
 
0
 
! Отговори
МОН търси Учители- преди 2 години
Звероукротители! Ай-Ти Заплати ! Пенции на 39 години, и други Бонуси !
33
6
 
5
 
! Отговори
Intel Inside преди 2 години
За всички мало$умници, на които им трябва да отидат някъде, за да учат - скоро обученито ще е само с изкуствен интелект. Искате или не, това е бъдещето. Край с разхищение на пари за учителки, сгради, ток, отопление и т.н. Стандартизирани уроци и тестове, обучаващи програми и т.н. До 5 години - факт. Учителската професия няма място в Новия световен ред. Както и повечето от останалите.
32
0
 
5
 
! Отговори
Lan преди 2 години
Казах ти - влизаш в училище, не говориш наизуст. Тогава мнението ти може да има някаква стойност. Не можеш да сравняваш труд с различна квалификация, никога. Точно за това се учи в училище, за да имаш ИЗБОР. Както казах, хората с висше образование в момента имат избора да станат учители, не го избират особено. Ти обаче го нямаш, остава ти да плюеш. На това ще научиш и децата си. Неуважителните деца, израстват необразовани. Насила никой и нищо не може да им даде, образование също.
31
1
 
4
 
! Отговори
Lan преди 2 години
До Lan,ами говориш тотално неподготвено, както си бил и в училище. Ако има само два часа на ден да преподава, то учителят е най-много на половин щат. Което ще рече цифром 500лв.(да се надяваме, че можеш да прочетеш). Тези два часа са обвързани с подготовка на урок, което за онлайн среда гълта поне още един час (ако преподава на един клас само), и остава да сметнеш и кога проверява домашни, контролни и попълва безкрайните бумаги от министерството. Два бона не взима НИКОЙ в системата.
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези, които сега завършват, са учили граматика присъствено, така, че.... Стига сте плюли учителите, като гледам колко са възпитани децата, не мисля, че учителите са ви виновни. Няма как с фуния да им сипеш знания
29
3
 
8
 
! Отговори
хахахах преди 2 години
Тия хубостници, които сега обОчават ще ни изработват пенсиЙте . И имайки предвид нивото на обОчаващите ..... не ми се мисли.
28
0
 
8
 
! Отговори
4 преди 2 години
Колега,да физкултурата ще повлияе на обучението изобщо , но не разчитайте на него за обучението по история!
27
2
 
6
 
! Отговори
До Пълна пародия преди 2 години
Вече го усещаме. И все повече ни е страх.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам ного омикром с тестове може дасе изчисли подчти точно колко дати се пише. Каквото ти трябва е в нет
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние нямаме този проблем, имам дете в 5 клас учи и се старае е и ние помагаме. Учителите се стараят и обеснява и даже държат да ги препитават всеки час. Явно зависи и от детето и от учителите. А и да миналата година имахме матуру присъствено и дето искара 6 по всичко въпреки всичко.
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те затова днешните ученици завършват множествено число на Й и пишат убиЕци и не могат да членуват, а понеже незнаят българска граматика, то говорят негърски английски и немски. То трябва солидна основа, за да учиш чужд език, иначе гледаш муха като изстребител. Но важното е, че всички вярват в нАуката, без да имат представа какво е туй нящо нАука.
23
0
 
6
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Виж правописа на Lana. Това имам предвид. 100% е учителка от по- младите.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*много
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе стига с тия тройкаджийки! Аз съм влязла с мтого висок резултат от изпити и диплома. Но понеже съм учила малко преди 10 ноември, пък минавам за " дърта менопаузална лелка- комунистка". То не може да ви се угоди! Тия с тройките са последните 10-тина години. Вие какво искате като вече е възможно само за 1 год.да станеш учител? Аз съм учила 5! А колко дойдоха напоследък, завършили "вишо" преди години и имали магазини, карали такси и тн. заради парите !Те никога не са били и няма да бъдат учители
20
0
 
4
 
! Отговори
До Lana преди 2 години
"Честа" се пише с две "т" - пише се " честта".
19
11
 
8
 
! Отговори
Пак до Lan преди 2 години
Не благодаря. Учител няма да ставам. Учителки станаха тези, дето не можаха да се реализират в друго. Да не кажа тройкаджийките от класа. И виждам неграмотността на самите учителки, какво да кажа за децата, на които преподават..
18
7
 
6
 
! Отговори
Lana преди 2 години
За да станеш учител по професионално обучение, даже не се изисква и учителска правоспособност!!! Така,че заповядайте в клас и давайте!!! На Вас се пада честа да оправите българското образование!!! Напред науката е слънце!!!
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На който, му се учи, си учи. Защо си мислите, като са присъствено, че са зяпнали учителите в устата и гък, не се чува в час. Просто си ревете за спорта.
16
15
 
5
 
! Отговори
До Lan преди 2 години
Що си го слагаш на сърцето? Питам справедливо ли е да работиш по пижама онлайн по два часа на ден и да вземаш два бона, като не произвеждаш нищо и не си полезен на държавната хазна, а само дърпаш от там?