Министърът на образованието: Готови сме за първия учебен ден

Има подготвени учители, които да приобщят украинските деца
Обновена: 5 сеп 2022 13:41 | 5 сеп 2022 13:37, Анисия Иванова
18
Министърът на образованието: Готови сме за първия учебен ден
Снимка: БГНЕС

Ако нямаме обективни трудности, свързани с епидемиологичната обстановка, едва ли ще имаме някакви други проблеми, коментира пред БНР министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов.

Има подготвени учители по български и по английски език, които да приобщят украинските деца в нашата образователна система. Проблемът с имунизационния статус на учениците от Украйна стои и за всички чужденци, пребиваващи в България. Необходимо е много добро съгласуване между органите на МВР, РУО и различните социални служби.

Министърът на образованието и науката проф.Сашо Пенов коментира във Варна дефицита на кадри в системата на образованието, особено в сферата на IT технологиите, математиката и природните науки.

Според него младите специалисти не могат да бъдат привлечени в образователната система само с по-високите възнаграждения, всеки трябва да работи като учител с желание и любов, защото не може да се очаква, че социалният статус в обществения сектор ще бъде по-висок от този в частния. Във Варна проф.Сашо Пенов присъства на връчването на наградите на спартакиадата на Синдиката на българските учители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Хубаво е, че сте готови за първия учебен ден. Но гледайте да сте готови и са цялата учебна година.
13
1
 
1
 
! Отговори
Валя Яхниева преди 1 година
До#12 Медицината и Фармацията са невъзможни без Химията и Физиката .Все едно да свършваш начален етап на образованието си и да отиваш в прогимназията без да познаваш азбуката. А с какъв изпит ще влизат бъдещите лекари ,фармацевти , сестри ? С изпит по Музика или как се берат домати от полето може би? Ами химическата индустрия ,фармацевтичните компании те какво ще правят без кадри. Най простият пример аптеките ще са празни .
12
1
 
0
 
! Отговори
Валя Яхниева преди 1 година
До#12 Наговорихте куп неща ,които са глупави и невъзможни да се случат. Математиката като цяло си е трудна наука и усвояването и зависи от учителя и старанието на самия ученик. Относно физиката и химията още по голяма глупост казахте с това да не се учат изобщо. Това означава да останем без медицински кадри . Какво ще правят бъдещите фармацевти и лекари в Университета където се изучават усилено първите 2 години без да имат идея от Физика и Химия ?
11
1
 
2
 
! Отговори
Специално преди 1 година
До #11 : Физика, Химия , Математика след 6 клас става прекалено трудна за изучаване!!! Математиката не трябва да е толкова трудна поне до завършване на основно образование!!! Иска се промяна и в българският език литературата, трябва да се добави нов предмет " Практика" , това е предмет който съдържа работа навън , т.е работа на село и по полето!!! А тези предмети Физика и Химия въобще не трябва да се изучават!!!
10
1
 
4
 
! Отговори
Валя Яхниева преди 1 година
До #10 Бихте ли разкодирани простотиите ,които се изучават в училище? Какво трябва да изучават за да не им се убива желанието да ходят на училище? Реално проблемът е комплексен вина имат от една страна самите родители децата от друга ,но най голяма е вината на самите учители. Всъщност учителите днес не се интересуват от нищо друго единствено кога и с колко ще е поредното увеличение на заплатите им. Повечето са калпави с ниска подготовка мързи ги да дишат дори и с крайно занижени критерии към дец
9
2
 
6
 
! Отговори
Специално преди 1 година
За укрите има и хотели училища!!! Но не ни трябват училища , трябват ни повече ваканции !!!! Родителите пускат децата си на училище не защото искат да се научат на нещо , а защото родителите искат да се отърват от децата си!!!! Ако се учеше нещо хубаво в училище , то децата нямаше да ходят на училище!!! Децата са с убито желание за училище , заради простотиите , които се изучават в училище!!!
8
5
 
5
 
! Отговори
######### преди 1 година
Ами то ще е срамота след три месеца лежане в платен годишен отпуск учителите да не са готови за първият учебен ден. Толкова се измориха от лежане лятото ,че за да възнаградят умората им е в сила поредното увеличение на заплатите им. Факт е , че с колкото повече проценти им се вдигат заплатите с толкова повече проценти нивото на образованието пада и ордите неграмотни деца излизащи от училище стават все по големи.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почнаха да ни подготвят,че ще затварят пак училищата, не търсят начин как да избегнат това,а ни занимават с украинските деца,какво направихте за нашите, о да, 300 лв. помощ за първи клас,ако разчитахме на тези пари,децата ни ще ходят боси и без раници на училище. За украйнците вероятно помощите са повече.
6
0
 
11
 
! Отговори
Родител преди 1 година
Да, за укрите има пари за подготовка и база, а за нашите деца се готви дървена ваканция. Май май .....
5
0
 
7
 
! Отговори
българин преди 1 година
Истината е, че сте готови за първия неучебен ден, защото планът за нови ковид мерки и затваряния на училищата след изборите е вече готов.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мислят, че иде пак Ковид и ще студуват, мислят за укропитеците. Няма ли да си ходят по зимните курорти вече?
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От академик минахме на професор. Следващият сигурно ще е без висше..
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За българчетата всичко е наред, та голям зор за украинчетата. А другите деца на бежанци, осигурени ли са подготвени кадри и за тяхното приобщаване?
1
3
 
5
 
! Отговори
L. преди 1 година
Подготвените учители за украинчетата задължително са участвали в Луков марш, нали? Иначе се губи идеята.