Затварят училищата и в Шумен заради грипа

От днес влиза в сила епидемичната обстановка в Бургас
12 яну 2023 07:55, Александър Попов
9
Затварят училищата и в Шумен заради грипа
Снимка: БГНЕС

В Шумен се въвеждат временни противоепидемични мерки заради разпространението на грипа. Училищата ще бъдат затворени от 13 до 18 януари включително.

Спират свижданията в лечебните заведения, профилактичните прегледи, имунизациите и реимунизациите.

От днес влиза в сила грипната епидемична обстановка в Бургас от днес. Тя ще важи до 17 януари.

Преустановяват се плановите консултации на здрави бременни жени и кърмачета, както и на всички профилактични прегледи и имунизации. Препоръчва се на здравните заведение да предвидят разширяване на легловата база на вътрешните отделения за сметка на други отделения с цел прием на пациенти с грип и следгрипни усложнения.

Преустановяват се и свижданията в болниците. Затяга се контрола по филтрирането на болните деца в детските градини, както и на персонала.

Учебните занятия се преустановяват и се преминава в неприсъствена форма на обучение в училищата и университетите на територията на област Бургас. Онлайн обучението ще бъде за периода 12-17 януари.

На този етап няма национално решение за грипна епидемия, а мерките се взимат на регионално ниво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
Росица Белева, Бурга преди 1 година
Кой взема решения да се учи онлайн при грипна вълна? Отново ли някакъв си там щаб ще решава кой какво да прави? Все едно до сега винаги се е учило онлайн при грипна ваканция. Това онлайн обучение си е чиста проба отбиване на номер и има крайно негативно въздействие върху децата. Спрете с тези социални експерименти!
6
1
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
Да, КОВИД-19 и всички негови мутации са грипен вирус. Но нито от тип А, нито Б, нито Ц. Нито един модерен медикамент против грип (едва ли простовато парче като тебе дори е чувал за такива) не работи срещу него. Паралелно с КОВИД-19 си върлуваха обикнвени щамове на грип А, но заради изолацията и уж неработещите маски разболелите се бяха малко.
5
2
 
6
 
! Отговори
до 6 преди 1 година
Неграмотни завършват твоите деца. Моите- не. Въпрос на желание е. А в момента болниците са препълнени с болни деца и дори с 40 градуса температура те пращат вкъщи- места за деца НЯМА. А 3000лв. взима склададжия. Един учител заслужава много повече. Ниски са ти критериите. Ама си ясен де- то по мисленето си личи колко взимаш. Не се обиждай- така е. Злобна бедна нискоквалифицирана душица.
4
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айдеее даскалята пак в почивка. Половината им година минава в отпуски, ваканции, грипни, Ковид, мовид и пр., ама после реват и искат заплати по 3000лв.Това, че децата завършват неграмотни не им дреме. Само гледат 2_3 деца да кихнат и почват с претенциите за затваряне на училището. Най голям мерак им е отново да се уредят за онлай "обучение". Засега не става, ама знае ли се
3
2
 
11
 
! Отговори
радомир преди 1 година
Добре де, а градините и яслите кога? Защо все училищата го отнасят, когато положението в градините и яслите е дори по-зле?
2
8
 
7
 
! Отговори
Завършил преди 1 година
Измислено е и е планирано. За затваряне на училища си правиха устата още преди Коледа. Но да няма и онлайн, и сега какво? Отиваме в моловете, следва шляенето за по-големите и въпросите от рода "Какво ще си правя детето?" За по-малките. Аман от този развален грамофон!
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОВИД = ГРИП, 3 години спахте *** души.