Турски учебници искат в Кърджали

Кметът Хасан Азис иска нови учебници на майчин език; иначе се затруднявала интеграцията на малцинствата
22 фев 2008 11:21,
598
Турски учебници искат в Кърджали
Снимка: Булфото

Кметът на Кърджали Хасан Азис е поискал нови учебници по турски език от министъра на образованието Даниел Вълчев, съобщава Дарик радио.

В докладна той посочва, че проблемът с учебниците и учебните помагала по майчин турски език затруднява качественото образование, равноправната интеграция и развиването на културната индентичност на децата и учениците.

Кметът иска да се открие процедура по написването на учебници и помагала по майчин турски език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


598
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
538
0
 
0
 
! Отговори
buba4ko преди 16 години
Ама аз сериозно питам - защо тука по форума ми се прави на отворен а на живо не смее да каже нищо? Да каже на *** си лидери че иска независимост, ако въобще знае тая дума :)))
537
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Абе какво се занимавате с миризливите амуджи още? много знаят а още стоят в БГ и живеят по-зле от ***. Оставете ги да си вярват на Доган, а той да ги лъже. В техния свят всичко е наред, ама не знам дали се сещат че всички войни са заради тях. Иначе се имат за много интелигентни и съвременни хора. В руенския балкан може би е така...
536
0
 
0
 
! Отговори
buba4ko преди 16 години
535, много ме е страх от теб, моля те не ми прави нищо лошо...хаха, чудя се кой го е страх повече - тоя дето си пише името или не смее да си напише името, ама как да е, не е важно това :))Искам да питам всички които твърдят че искат да се отцепят - защо доганчо твърдо каза че няма такива настроения? Значи лидера ви едно говори, а вие друго мислите...винаги сте били рая и май все още сте. Защо нито 1 път официално някой *** не каза по ТВ или радио че иска независимост? Хайде със здраве, и мойе станеш от леглото - слънцето дойде :)))
535
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Gjaur e bil pra pra pra pra pra dedo ti,ta ti kak spa sno6ti,potomuko na gjaur.4etete tam na selo,ne biagaite samo sled kravite,4e se izlagate s nevejestvoto si.
534
0
 
0
 
! Отговори
Gregori преди 16 години
Abe ti 4uva6 li se kakvo govori6 ili samo si pi6e6 ot 4ista zloba,ne znam kakvo sa ti napravili bulgarite ama dosta sa te osakatili misleneto.Niama samo lo6i ili samo dobri hora nabii si go v glavata,stiga s tazi isljamizacija deto ia predvijda6,ti ne si li 4ast ot tova ob6testvo deto tolkova go plue6?Ako da,ne si li i ti vinoven za tova 4e ne e idealno?Za6to si tolkova ozloben be prijatel,vse ne si dovolen,sex li ne pravi6,nezadovolen li si ,kompleksar li si 6to li?Stiga ve4e s tija prostotii,ako 6te ostava6 tuka opitai se da promeni6 ne6tata,ama ne kum radikalen isliam,te i v Turcija ne go iskat,ne se vru6tai kum srednite vekove i gnilata osmanska imperija.Ne badi kraen,i pak 6te ti kaja-Mahni se 6tom ne ti haresva.A men ne moje6 brato da me mahne6,az znam koi sum ,obi4am si stranata i ne sum takuv za kakuvto me misli6.Aide sus zdrave.
533
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
may gyaurite ne sa spali cyala no6tot strah hahahaa
532
0
 
0
 
! Отговори
buba4ko преди 16 години
528, ти живееш в голяма заблуда бе човек, кефиш :-))))иска ти се българите да са избили толкова хора, за да надъхваш теб и другите с омраза към българите, който толкова години са ви хранили и помагали.Опълчението не е избивало никого, а тия дето са колили българи преди това сами са бягали-гузен негонен бяга...Ама като те гледам къв си станал, точно това изглежда им е грешката на българите - че не са изгонили и избили всички маймуни като теб, и сега нямаше да има проблеми.Пич, прочети малко корана и за живота на мохамед, как християните му спасяват живота и той ги уважава до края си...както и че Османската империя е тотално отречена и проклета от арабските държави по онова време, защото потъпква всички принципи на корана!
531
0
 
0
 
! Отговори
зъби зъбев преди 16 години
като ми хвърляш ръкавица *** помачаго кой женкати ли ще пратищ да ти свърши работата че както писа по отдолу колегата те жените ви са по мъже от вас ха ха ха я *** в хоремага дръпни един ракиджос да се успокоиш че аз да не идвам там - тогава я втаса послушко.
530
0
 
0
 
! Отговори
Горд помак преди 16 години
като си толкова смел бре драги, хвърлям ти ръкавица. Всички в Якоруда сме за основаване на Новата Османска империя. Трябва да си гледал по СКАТ. Хайде сега да те видя кога ще ми дойдеш, че да си изпълниш заканата "ако си на една крачка близост до мене да не дрънкаш че падаш одма възнак". Ако ли не, значи ясно що си станал христиенин. И не ми е жал за теб, напротив всички *** от помашката общност трябва да преминат в кавурския лагер, че за какво са ни такива ***? Един *** в повече не ме плаши, всеки ден има българи, които стават мюсюлмани, т.е. помаци. И така, политическите процеси в Турция, арабския свят и европа красноречиво говорят за задаващата се "Световна ислямска доминация" на всички нива и сфери.И така, г-н ***, под 522, много поздрови на Боян Саръев. Но да знаеш, че и той е шпионин на ДПС. Та нали трябва да имаме хора навсякъде , че даже и в Българската православна църква. Както се казва - Наше лошо нема...
529
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 16 години
ima li po golqma prostotiq v 21 vek ot tehniq religiozen fanatizam? Sega 6te slagat zabradki a utre 6te zapo4nat da se vzrivqvat. Otvrat!nikoga ne sam bil rasist no tqhnoto povedenie dalboko me otvra6tava
528
0
 
0
 
! Отговори
Митко Динев преди 16 години
На 3 март ще чествуват 130 години българско робство. През тези 130 години геноцид турското население в България от мнозинство се превръща в малцинство. Само през 18771878 година българското опълчение избива над 800 000 цивилни турци. Руското командване е потресено от зверствата на опълченците. Оцелелите от кланетата турци, помаци са заробени.И това робство беше в сила до 1989год.в най жестоката си форма.Все още не е потърсена никаква отговорност за този геноцид.
527
0
 
0
 
! Отговори
Stefan преди 16 години
Nie mai sme sviknali vse chujdenci da ni durpat koncite to nebiaha vizantiici veliki sili rusnaci turci sega pak se povtaria istoriata pak turci idvat. Dogan ne e glupav niama da dade da go grumnat vzel si e poluka ot lukanov koito iavno beshe naiven da si misli che kuklite niama da go otrepiat. Koleloto na istoriata se varti ot tuk do kraia na sveta ;)
526
0
 
0
 
! Отговори
Vuicho Vanio преди 16 години
Дуру-Дуру - чуден ***! :)
525
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 16 години
Метко ре ти лаф ли каза ил г...а си показа!!!???
524
0
 
0
 
! Отговори
Митко Динев преди 16 години
Българина като е на тясно дупе дава, като му е широко дупе иска...
523
0
 
0
 
! Отговори
bbob преди 16 години
Драги читаци, опитвам се чат-пат да запазя добрия тон но не става. Както казах и по-долу *** са били дедите ви преди да си продадат рода и вярата за малко алъш-вериш в Анадола, защото всичките ви прапрадядовци са били чисти българи и християни, а след това са станали читаци. Това може да се види и от вашата разпаленост по въпроса, защото се правите на по-турци от истинските ***, които не различавате от османлии, тъй като и те не обичат много-много османската империя. Не обичат и вас, понеже не е приятно да дойде някакъв дето и той не знае какъв е и да се прави на по-мюсюлманин от истинските такива. Виждал съм ги читаците от Родопите как седят в кръчмите по цял ден и жените им бачкат вместо тях, така че ако трябва да се страхувам от някой, това са жените ви а не вие, защото те са повече мъже от вас. Ако си мислите че е много гордо жена ти да е по-силна от теб физически, вземете се заинтересувайте защо съпругите ви предпочитат да спят с българи - просто защото нашите хора си вършат работата и много-много не разправят, а читака като свърши работата наполовина и отива да разправя на цялата махала та жената я е срам да се покаже. Читака затова е читак - за да си го изкарва на жена си и да сънува османската империя дето е клала прадядо му и е промивала баща му. А против помаците нямам нищо против - и тях съм ги виждал из Родопите, бил съм им на гости - много свестни хора дето цял живот са между *** и наковалнята, така че не им е лесно. Помакът не е читак. Читаци са мръсните издънки на османлиите, които преди да пукнат ни ги завещаха да им търпим глупостите. Не е лесно да си читак в 21 век, да си правиш курбан от кожичките на обрязванията (истина), да си кастрираш жените и да ломотиш за някаква османска империйка дето и турците вече не я щат. Ей читаци, имате време да говорите тъпотии по форумите защото жените ви вършат работата на къра, а ние ви вършим работата с жените, така че вземете се стегнете и си изследвайте децата - току виж се оказали "кавурчета", което ще им е от полза на малките защото кофти е баща ти да е читак.И така, ЧИТАЦИ ако имате въпроси от историческо естество - моля.
522
0
 
0
 
! Отговори
помак преди 16 години
Аз също съм *** но съм си въстановил християнската религия и възгледи.Да и се чувствам пречистен и сякаж излекуван.А ти драги наистина си само една турска *** и нищо повече,но щом за тебе щастието се изразява в това да си изтривалка на турска миризлива кир то никой не може да те спре!И щом искаш жена ти и децата ти ако изобщо имаш такива да са пингвини добре навличайте забрадки подмятайте кючеци и това е!Но за нова османска империя и други подобни *** те съветвам ако си на една крачка близост до мене да не дрънкаш че падаш одма възнак!
521
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 16 години
Кво направи бе каде се изпокри да не си счури компютарчето от нерви!?Чупиш не чупиш пак си оставяш *** брате - съдба!
520
0
 
0
 
! Отговори
lazo преди 16 години
Много смешно когато трета ръка човек - ***,се опитва да разсъждава ееей яко!
519
0
 
0
 
! Отговори
от господаря преди 16 години
По-добре *** отколкото *** или кавурин. Истинските сайбии /собственици/ на тези земи. Опитахте се да ни погяурчите, но не се получи. Езика си дадохме но вярата -не.а сега и езика ще си научим и вие ще сте между два .... че и двата ще ги ядете.