Нова гавра с деца. Сирачета натровени с миша отрова

Отровата за мишки в пловдивския Дом "Мария Луиза" била поставена в пластмасови чинийки, 5 деца похапнали
14 мар 2008 11:52,
33
Нова гавра с деца. Сирачета натровени с миша отрова
Снимка: Булфото

Пет деца са с натравяне от отрова за мишки в пловдивския дом „Мария Луиза”, съобщиха от МВР.

Инцидентът е станал в четвъртък след дезинфекция с препарат за убиване на гризачи.

Първите симптоми у децата се появили, след като се прибрали от училище и имали контакт с отровата, която била поставена в пластмасови чинийки.

След промивки и консултации с токсиколог, петте деца са върнати обратно в Дома.

Пловдивската община е разпоредила проверка, която цели да установи как е станало натравянето с отровата.

През почивните дни всички възпитаниците на Дома ще бъдат наблюдавани от токсиколог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
Gelde6ta da pomogne преди 16 години
Аз и мъжа ми искаме да вземаме дете от дом за празниците и за събота и неделя, и във врезка с това писах писмо до Агенцията за закрила на детето, дали има такава възможност. Ние сме млади хора, още нямаме наше дете, но искаме да дадем възможност на дете от дом да се почувства добре и да усети семейната среда. Даже може и да го осиновим с течение на времето. Ами две седмици откакто им изпратих мейла ни вест, ни кост, няма отговор. Да ви кажа честно очаквах отговор още веднага, но уви явно не ги интересува желанието на някой да помогне по какъвто и да било начин.
31
0
 
2
 
! Отговори
kiro преди 16 години
mi kak nqma da qdat otrova za mi6ki kato polu4avat 3 leva na mesec kakvo mogata da napravqt s tqx p1k kamoli kato si po golqm edna somobr1sna4ka kato si zeme6 i krai i stiga ste kazvali v tozi e vinata v onzi e vinata namerete vinata v vas za6toto vie napravili li ste ne6to za tezi deca i az s1m edin ot tezi deca v mariq luiza no ne s1m ql otrova ako nqkoi iska da mi pi6i po6tata mi e kiro_lo6iq***abv.bg
30
0
 
2
 
! Отговори
peshoxx преди 16 години
Информацията тук е доста неправилно представена!Първо отровата е сложена от служители на ХЕИ.Второ,сложена е на тавански помещения ,в които децата не би трябвало да влизат.И трето,отровата сложена там е приличала на шоколад,сметнете какво слагат от ХЕИ в домовете с деца.Децата ,които са се качили на тавана и опитали отровата са с леки психични отклонения..... Мисля,че това трябваше да се напише тук,а не да се търси "новината" и да се играе с чувствата на читателите.
29
0
 
2
 
! Отговори
bubata преди 16 години
уважаеми хора, много лесно е да си стоим на диваните вкъщи и да роптаеме. Държавата била виновна, масларова била виновна, онзи бил виновен! А къде е обществото- тоест всичик ние? На Radi искам да кажа, че в България не се осиновява лесно - но това е друга тема. Има т.нар ПРИЕМНИ СЕМЕЙСТВА ам а КЪДЕ СА??? знаете ли че няма желаещи? много е лесно да се каже затваряме дома- а тези деца къде да отидат бе хора? нали от улицата ги прибират и ги настаняват в домовете, че да могат поне топла храна, облекло и здравни грижи да получат и на училище да ходят.
28
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Е това вече надминава всякакви граници.То какво ли не стана по тези домове, а сега децата ги хранят и с отрова за мишки.Но както казват - кучетата си лаят, кервана си върви.Браво на Масларова, браво на прекрасното българско име-Ширин Местан, браво на всички участници в голямото плюскане-социално министерство.
27
0
 
2
 
! Отговори
nat преди 16 години
Da se slaga otrova i da bade dostapna kakto za pluhove,taka i za deca e prestupna nebreznost!
26
0
 
2
 
! Отговори
sisi преди 16 години
Tazi darjava e izperkala.Tezi upravliavasti sa za besene.Napravo prekaliha s tezi deca.
25
0
 
2
 
! Отговори
dj преди 16 години
има си държава за тази работа... За какво плащаме данъци? Ще събираме пари и ще пращаме SMS-и... Айде стига вечеееее...!
24
0
 
2
 
! Отговори
KUK преди 16 години
а бе това не е държава - и тая *** Ширин Местан докога ще показва курвенската си турска физиономия по медиите да ни говори врели-некипели
23
0
 
2
 
! Отговори
Radi преди 16 години
Изведнъж всички станаха много загрижени за тези деца нямам думи. Ами като сте толкова загрижени защо не дарите нещо на тези домове или не си осиновите детенце. Само знаете да пишете по форумите колко ви се къса сърцето да децата.И какво точно новина е това? Това може да стане във всяко нормално семейство. Само миг невнимание и детето може да всеме нещо от земята и да го изяде. Това го знае всеки, който е имал деца.
22
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
За да си изоставиш детето...Вина има Държавата със своята Безотговорност!Стотици хиляди живеят под прага на бедността..Липсват работещи програми за интеграцияЛипсват превантивни медицински прегледи с които биха могли да се установяват аномалии в бременността и съответно тя да се прекъсва по здравни индикацииЛипсват РАБОТЕЩИ програми за работа с младите ..Какви социални грижи?...Масларова мисли че това и е частният бизнес и добре цоца държавата, а пък за домовете...жълти стотинки!Управниците да ни дадът личен пример, стига са се изживявали като телевизионни звезди ....Не може те да живеят като "Крез-ове", пък 8 000 000 българи да ги хранят с миша отрова!
21
0
 
2
 
! Отговори
Ralitsa преди 16 години
и никой ли не знае, че има зърно оброботено с препарати против гризачи и така нито кучета и котки го ядат, нито хора, а ликвидира гризачите
20
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
abe kvo stava tyka be, v tiq domove suvsem prez prosoto po4naha da q karat tiq deca ne gi vzimat vaob6te ne seriozno, kvo stava s tiq domove super mnogo na6umqha v posledno vreme ?!??!??! tova ejednevie li e za tezi deca ??
19
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
е защо изведнъж почнаха всеки ден новини за различни домове ... всичко това е една спекулация, може би досега не ги е имало тея проблеми? държавата ли е виновна за тези деца? не разбира се! Виновни са всички тези които са ги изоставили, хора незаслужаващи да се наричат хора! Така че стига с тия глупости дето пишете- Гавра, бля бля
18
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Чак пък гавра. Ама моля ви се! Сложили са по ъглите отрова за мишки, която е розова и прилича на бобони и лапетата са се наяли с нея. Сега пак драми!
17
0
 
2
 
! Отговори
kaka преди 16 години
от друга страна, хубаво е, че все по-често излиза информация за живота на дечицата в "домовете".Дано се вземе в ръце Масларова
16
0
 
2
 
! Отговори
kaka преди 16 години
е, чак пък гавра....Не са знаели какво има в чинийките и са опитали, горките.
15
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
kofti gi zapo4naxa tia deca
14
0
 
2
 
! Отговори
a преди 16 години
Гоце заяви, че това е поредната антибългарска кампания на BBC
13
0
 
2
 
! Отговори
dotegna mi ot si4ko преди 16 години
Да и на мен ми дотегна от всичко, радвяа се че живота не те е наказал като тези деца, какъв трябва да си за да казваш че не те интересува или ни ти пука.... много е лесно да си НАД тези неща...

Спонсорирани публикации