"Либийките" с приза "Медицинска сестра на годината"

Освободените медици все още са с неуредени здравни и социални осигуровки, нищо, че им обещаха
7 май 2008 15:40,
67
"Либийките" с приза "Медицинска сестра на годината"
Снимка: БГНЕС

Медицинските ни сестри от Либия бяха наградени днес с приза "Медицинска сестра на годината".

Те получиха наградата, която им е присъдена още през 2003 г.

"Тази награда означава всичко за нас, защото през най-трудната ни година, когато разбрахме, че я получаваме знаехме, че някой мисли за нас. Само вие можехте да разберете, какво е било в душите ни, се обърнаха медицинските сестри към техните посестрими", каза Валя Червеняшка.

Валентина Сирополу каза, че въпреки топлия прием който са получили преди 10 месеца при прибирането в България, въпреки обещанието на социалния министър, те нямат уредени здравни и социални осигуровки, както не се знае дали и престоят в затвора ще им бъде признат за трудов стаж както им е било обещано.

"Това нарушава човешките ни права", каза още Сирополу и ни създава неудобство при уреждането на сегашните трудово-правни отношения.

Много неща в България са се променили към добро, каза Сирополу, но според нея хаосът в здравеопазването трудно ще бъде преодолян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Гражданин на света преди 15 години
На така наречените "либийски" мед.сестри бих им казал : Помислете какво Вие правите за държавата си, а не какво държавата прави за вас ! Единстрено свалям шапка на медицинската сестра, която продължи прктиката си в България. Браво ! Много други български мед. сестри заслужават много повече да бъдат избрани за мед. сестри на годината !
45
0
 
2
 
! Отговори
ozadachena преди 15 години
Прочети внимателно статията- "здравни и социални осигуровки" и тогава давай определения на другите. А и в крайна сметка, именно здравни осигуровки им бяха обещани преди 10 месеца. За останалите не бе ставало на въпрос (а и ако мааалко се позамислиш, ще разбереш, че те не са им и нужни за периода на престоя им в затвора). По отношение на пенсионните осигуровки - обещанието е, че периода в затвора ще се признае за трудов стаж, а не че ще имат пенсионни осигуровки. Понеже си достатъчно отворен, предполагам знаеш разликата между осигурителен и трудов стаж и няма нужда аз да ти я разяснявам.
44
0
 
2
 
! Отговори
Makaveli преди 15 години
Daite im pari, ku6ti i koli na tia i im izdignete po nqkolko pametnika v seki grad, dokato malki deca umirat 6tot horatq nqmat pari da gi lekuvat, da ti se izsera na dyrjavata i na tezi hora koito pravqt tia "medici" geroi na bulgaria
43
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
HAHAHAH kade gi vidqhte mu4eniqta be? Po zakruglenite im zadnici li? Sigurno sa iskali da gi natup4at do smurt!!!!
42
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
социална
41
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ти правиш ли разлика между здравна и соцална осигуровка????Ти не си озадачена, а ***......
40
0
 
2
 
! Отговори
ozadachena преди 15 години
Всъщност НС прие да се опростят здравните вноски на всички, работещи и живеещи в чужбина българи (при условие, че за съответния период не са ползвали медицинска помощ в БГ) - мисля, че въпросните сестри отговарят на изискванията - те не са ползвали медицинска помощ в БГ през тези 8 години.По отношение на това дали са виновни - вероятно са виновни за много неща, но престанете с тези глупости, че са убили децата. Това, че обвиниха именно тях, показва само, че те са били най-слаби и не са издържали на мъченията - лично познавам лекари, които по това време са били в Бенгази и знам за какви мъчения за изтръгване на "самопризнания" става въпрос.
39
0
 
2
 
! Отговори
fifi преди 15 години
Всички които защитават "тези" в този форум за *** ! Как можаха да ги наградят , има толкова достойни сестри ?*** държава !
38
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
НЯМА ЛИ В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЕДНА СВЕСТНА МЕД.СЕСТРА ИЛИ ЛЕКАР СПАСИЛИ ДЕТСКИ ЖИВОТ И ДОСТОЙНИ ЗА ПРИЗА ,ТА ОПОРОЧАВАТЕ НАГРАДАТА? ТЕ НЕ СА РАБОТИЛИ В СИСТЕМАТА БЛИЗО 9 ГОДИНИ ,А И КАТО СА РАБОТИЛИ СЕ ВИДЯ КАКВИ СПЕЦИЯЛИСТИ СА !!!!!
37
0
 
2
 
! Отговори
номер 28 съм пак преди 15 години
Да им дадат награда?За какво?Кого са излекували? Само дето либийските деца умират. Все едно да дадеш на Хитлер титлата политик на годината. Толкова облаги получиха, само сгради не кръстиха на тях. Страдали?С грим и червило, с луксозни дрехи много страдат сега.
36
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Жалки печалбарки , питам се дали са изпратили поне един смс за болните дечица на България. С парите, с които ще им платят социалните осигуровки ,ще изпратят някое болно дете в чужбина на лечение. А може и повече...Социалните им осигуровки да платят тъпкачите им от Либия. От долни к....и направиха национални героини. Срам!!!!! Да се помолим Бог да бъде милостив към болните либийски дечица!!!
35
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
И стига с тази цензура бе! Нещата трябва да ги наричаме с истинските им имена.
34
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ако искаш пиши коментари, ако не искаш недей. И да пишеш, и да не пишеш, си оставаш все един и същ ***. Потъвай в матрицата от , ходи на митинги, носи значки, каквото искаш прави. И винаги ще си , защото за друг не ставаш с това маймунско мислене.
33
0
 
2
 
! Отговори
Toni преди 15 години
Хайде стига вече с тези мед.сестри.На пиедестал ги издигнахте.Те отищ(шли да печелят и правят далавери и сега вече"Мед. сестри на годината".Много проста нация сме.То жилища , то облаги, работа и сега сърдити за стаж и осигуровки.Ако дойде Кадафи в Б-я и на него ще опростим всичко, че чак и парцел можи да му подарим.
32
0
 
2
 
! Отговори
един българин преди 15 години
Каква е жена ти и кой освен теб я ***, това ти последен ще разбереш, ако изобщо някога стане. Как може да мислиш, ако това човешко качество изобщо ти е присъщо, че тези жени, които са и майки, ще направят това на други деца и майки. Мноого си злобен бе ***, защо не отидеш жена ти да ти изпусне напрежението, ако има време и за теб, в което се съмнявам, защото на такива като теб и жените им са същите твари, ако изобщо имаш, в което се съмнявам...От теб струи много злоба гаднярче и аз повече коментари тук няма да правя, защото съм отвратен, с какви *** общувам...
31
0
 
2
 
! Отговори
Eve преди 15 години
Леле,какви скудоумни същества пишат тук!За кирливите апартаменчета ли им завидяхте бе,мушмули?Изродена работа-бляааак..
30
0
 
2
 
! Отговори
izidar преди 15 години
Kolko mnogo hora pluqt po medicite a ne puqt po razboinicite,po kradcite po mafiqta.O4evidno za mnogo hora medicite sa po gre6ni ot tqh!Tipi4no ama mnogo tipi4no STADNO MISLENE!A dokato ima stadno mislene oneq gore 6te se hilqt na na6 gryb i 6te si broqt miliardite!kolko mnogo zavist i zloba!Napravo sym 6okiran!kolko mnogo iztradaha tezi jeni, kolko mnogo gi biha i iztezavaha! Ednata medicinska sestra dori q ubiha i pratiha skelet na drug 4ovek, no za tova nikoi ne govori ve4e!kak moje da se zloradstva taka nad 4ujdata myka neznam.Tova edin istinski bylgarin nikoga nqma da go napravi!Dobre 4e pone ima malko istinski bylgari koito da stoqt na stranata na spravedlivostta.
29
0
 
2
 
! Отговори
Ви преди 15 години
Ми искат хората бе, искат. Нали им дадоха жилища, сега трябва държавата сигурно сама да си плати данък-сгради, аа, няма да ги натоварват тях. Даже е крайно време да се въведе данък "либийски сестри", по 2% от заплатата. Какво се ослушвате тук.
28
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Тези трябваше да си останат в Либия!Много са ни притрябвали!Те се завърнаха угоени и нахранени, с почести като на президента, обграждат ги с внимание и им подаряват всичко! А българските деца гладуват в домовете!Срам и позор. Отишли да печелят, а сега се оплакват
27
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Първо тези нещастни женици се върнаха от затвора два пъти по-дебели, отколкото когато ги затвориха. Второ нито майка ми, нито жена ми ще изпитат нещо подобно, защото те не са ку.ви. Твоята майка може да е нещастна женица и да наподобява тези мръсни , но не и моята. А за това, че народът ни е *** и еволюцията му е спряла на ниво ***, също няма спор. Както и, че същият този народ, барабар с политиците, които си избира, направи от едни убийци на деца - герои. И ти си абсолютният пример. Ходи и следващия път на митинг, слагай си лентички и живей мизерният си маймунски живот.