Слави пее, президент и президентша кършат снаги с абитуриенти

344 зрелостници, лишени от родителска грижа ще се забавляват в резиденция "Бояна"
27 май 2008 08:29,
33
Слави пее, президент и президентша кършат снаги с абитуриенти
Снимка: Булфото

Президентската институция организира традиционния абитуриентски бал за деца, лишени от родителска грижа.    

Гости на президента Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанова ще бъдат 344 абитуриенти /212 момчета и 132 момичета/,  от 73 специализирани домове, общински институции и училища за предоставяне на социални услуги на деца, лишени от родителска грижа.

По време на традиционната младежка трудова, образователна и социална борса в резиденция "Бояна" ще бъдат представени възможностите за реализация на учениците от домовете.

Със свой щанд в трудовата борса ще присъстват най-големите работодателски съюзи и организации. 19 висши училища и колежи също ще имат свои представители.

В празничната част от програмата на абитуриентите, които ще бъдат настанени в резиденция "Бояна", е предвидено разглеждане на Националния исторически музей.  

За настроението на младежите ще се погрижат Слави Трифонов, Ку-Ку Бенд и актьорите от  "Шоуто на Слави".

В концерта безвъзмездно ще участват Мария Илиева, Мариана Попова, Глория, Миро от "Каризма", бившият вокал на група "Те" Любо, Дани Милев и Deep Zone и DJ Balthazar.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Първо, аз не съм Златена.Второ, казвам се като най-известния футболист Елин Топузаков.Вие май завиждате на хората, които се забелязват и имат звездни качества (Слави Трифонов, Елин Топузаков, Аз и Златена). Но някои хора нямат качествата да станат известни и затова завиждат. Има ли посветени статии за вас по сайтовете и имате ли си фенски форуми като Златена, Слави, Аз и Елин Топузаков? Отговорът е не, защото завиждате на известните. На известните не трябва да им се завижда, а трябва да им се възхищаваме.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
безплатно е само сиренцето в капана за мишки
30
0
 
0
 
! Отговори
До 28 ВЕСКО преди 15 години
Абсолвенти?????Знаеш ли кои са абсолвенти????????Аман от неграмотни неграмотни ***
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Uvazaemi Zorka i Georgi Pyrvanovi, blagorodstvoto vi kym tezi 344 absolventi ste vzeme posledniat si urok predi da stypiat v zivota. Na tozi den G-n Prezident, kato istorik vzemete edna dylga pokazalka i obrisuvaite karatat na Bylgaria kato posocite raionite 4isti i nezarazeni ot 4alga-nadiavam se Rezidencia Boiana da e edno ot malkoto zashtiteni teritorii kydeto Azis-Gyzis , Sladis Tryfilis i tem podobni *** niam da imat dostyp.priatno prekarvane s tezi tolkoz o4akvasti ot vsi4ki ni deca.Iskrenno Vash,Becko
28
0
 
0
 
! Отговори
някоя преди 15 години
Чета и не вярвам на ушите си! каква е тази злоба, какви са тези коментари, бе хора? Аз също съм била на този бал-с випуск 2004. На бала в "Бояна" канят абитуриентите от училището за деца с увреден слух, в което и аз съм учила, от училището за слепи, от домовете за сираци и други училища. И бала на пръв поглед наистина изглежда твърде лъскав, но не е. На нашия бал първо ни настаниха в стаете в резиденцията, ние от нашето училище-тр паралелки, получихме цял апартамет, наистина страхотен. Отпочинахме десетина минути и после слязохме да обядваме някъде долу, в едно фоайе, обядът беше от веригата "Happy"- хамбургер, пържени картофки и кола. После ходихме на баскетболен мач в зала "Универсиада", мача беше дълъг и аз се схванах от толкова седене. По столовете за всички нас имаше подаръци от "Лукойл"- тениски, шапки,енергийна напитка и първия брой на списание "Рап баскет". После се прибрахме обратно в резиденцията, раздадоха ни подаръци по стаите- рокли или блузи, панталони, обувки, раници.......После слязохме да разгледаме трудовата и образователната борса, аз събрах бая брошурки :) После се разхождахме из красивата градина с прекрасна гледка към Витоша, снимахме се, говорихме си...... По-късно се приготвихме за бала, на бала пяха Нелина и Камелия, Слави и Куку Бенд, вечерята не беше луксозно, каквато си я представяте- напротив, вечерята беше доставена от вериги за бързо хранене-"Макдоналдс", "KFC" и други. Имаше няколко зали, не помня точно колко, върху всяка маса еше постлана снежнобяла покривка и на всяка редица имаше големи кутии с храната. На нас ни се падна "KFC"- пилешки бутчета, пържени картофи, кола, раздаваха и по една минерална вода, а на отделни маси бяха наредени красиви торти , но не знам за кого бяха. Така че спокойно-балът не беше като някакъв прием в Елисейския дворец! Но ние всички бяхме заслужили да имаме такъв хубав бал и не разбирам защо е тая злоба! Всяка година от моето училище ходят на бал там, и като знам колко добре ще си прекарат днес-много се радвам за тях и се надявам, че и тях ще ги дават по бтв както нас!Престанете с тази злоба!
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
идеята е добра..рекламата също.А после с тези деца какво се случва?
26
0
 
0
 
! Отговори
Хахахахах преди 15 години
Стискай си пъпките !
25
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Животът е низ от спомени. Нека тези деца един ден да имат спомен от една бляскава, красива и богата вечер. Така, че един ден ден, когато след цялата чернотия, да заспиват с усмивка от хубав спомен. Нека поне този спомен имат. Иначе, проблеми, проблеми, колкото искаш. Пепеляшка също е мечтала за една нощ на бала!
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
политика било е хубаво де,ама зрелостниците ще се позабавляват,зарадвайте се малко за тях,защо веднага плюете президента и Слави,ами направете Вие нещо за тези абитуриенти.....
23
0
 
0
 
! Отговори
Драганова преди 15 години
О не драги 22, със сигурност има къде по-лоша и досадна компания-тази на такива анонимни , вечно мрънкащи и недоволни човечета!!!
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Горките деца! По-лоша компания не може да се измисли.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти си *** защото не можеш да четеш, нали това казвам бе ***!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе, 19 ти *** ли си? 300 АБИТУРИЕНТИ, не всички деца!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Милите деца са само 300, ти знаеш ли в България колко сираци има?ааааааааааааааааааааа??????????????
18
0
 
0
 
! Отговори
K преди 15 години
Vij kakvo, moje i da e PR, no pone milite deca ot domovete shte se radvat. Neka da ima povehce takiva akcii, shtom shte nosqt radost na gorkite deca. Ne samo da se seshtat za tqh kogato stane nqkoe neshatstie.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Черноморска перла! Браво!Ама нали знаеш, че всичко е ПР акция и тъпия народ се хваща, божеее колко са добри президнта, славито и куку-бенд ще отделят от скъпоценното си време да забавляват безплатно сираците. Не на нас тия, няма политика, ама все има пр акции.
16
0
 
0
 
! Отговори
Черноморска перла преди 15 години
Номер 12, ти добре ли си? Кое ти навява завист от коментарите. Това, че сме против такъв градиозен бал. То това въобще не е провокирано от завист, а точно обратното. Защото един такъв бал не само няма да им реши проблемите, но може да им създаде още по-големи комплекси. Във всяко нещо трябва да се търси мярката. Лично аз бих се почувствала доста унижена, това ще някакъв вид показна милостиня. Представете си самата ситуация, наяждаш се като за световно, след като менюто ти е било боб, ориз, леща и пак в този ред години наред. След това се фръцкаш с роклята, която едва ли ще ти се отдаде втори път да я сложиш (ако им ги подаряват, това не го знам). Навлажняваш очи от величията, които ти свирят и пеят, а те величията се къпят в ореола на своето велико благородство. И така до сутринта, когато с един височайши ритник те изхвърлят от Бояна отново в блатото на самотата и суровия живот.Щом за теб това е завист. Да, завиждаме им. Всички искаме да нямаме родители, да си търсим квартири, да нямаме приятели, да нямаме работа.Номер 12 ти наистина не си с ума си!
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Песента на Украйна е написана от българина Филип Киркоров! Препоръчвам ти да изглежаш двете филмчета в box7 - Българската песен в Eurovision 2008 - част 1 и част 2. Напиши само Евровизия част 1 и ще намериш първата част!Украйна също беше с огромно българско участие, не предателката Люси!
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ne 4e temata za abiturientite e svurzana s tazi za eurovision, no poneje povdigate vuprosa! Do nomer 5 specialno- ne6to ne moga da te razbera-estestveno, 4e BG shte glasuva na finala za Germany, za6toto tam ima na6 predtsavitel i sled na6to otpadane na polufinala tova e pove4e ot logi4no. Kakauv e smisula ot tozi konkurs, ako shte glasuvame za nqkogo(ukraina) samo, za6toto te sa glasuvali za nas. Ami moje te da sa haresali na6ta pesen, a nie da ne sme haresali tqhnata?! Naistina e malko tupi4ko, ako Lusi e zaqvila, 4e nqma da glasuva za BG, no puk sno6ti se trogna momi4eto, izglejda6e iskrena. Az se radvam, 4e q podkrepihme
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защото вместо лъскав бал, държавата да ги подпомогне по някакъв начин! На 18 като станат и ги изхвърлят на пътя от домовете, къде да отидат?! Държавата защо не им осигури работни места ?! А не те да ходят за по 100-200 лева някъде да се чудят квартира ли да плащат да излязат ли на едно кафе и така нат. ПОРЕДНАТА ПР АКЦИЯ ЗА НАБИРАНЕ НА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ! Както каза Мартин Захариев на Г-на Президента, държавата имаше излишък от милиард и половина и беше изхарчен за няколко дена, а е жалко да се събират пари за сираците ,чрез смси! Не разбирате ли, че един лъскав бал е направо подигравка с тях! А като се ми предвид колко са много сираците в България, как ще се чувстват тези които няма да отидат на бал при Президента? !