"Тиха" война за истината около Белнейски

Прокуратура и съдебни медици на различни мнения за смъртта на двете сестри
30 май 2008 15:00,
54
"Тиха" война за истината около Белнейски
Снимка: standartnews

"На този етап не може да се твърди категорично, че смъртта на сестрите Белнейски е предизвикана от катастрофа, заяви наблюдаващият прокурор по делото Иван Даскалов.

Според него междуличностните отношения между експертите предопределя обрата в разследването.

Според източници от Съдебна медицина са допуснати няколко основни грешки в първата съдебно-медицинска експертиза на телата на сестрите Христина и Росица Белнейски, които са подвели полицията.

Най-големият български експерт по съдебна медицина проф. Стойчо Раданов обяви, че двете сестри са прегазени от автомобил.

После телата им били преместени в безлюдната местност "Грамадите" край Брацигово, където с тях е инсценирано изнасилване.

Даскалов коментира днес, че поведението на проф. Стойчо Раданов е крайно непрофесионално.

Окръжният прокурор на Пазарджик допълни, че е крайно нередно да се правят изявления, преди да е депозирано заключение от новата петорна съдебно-медицинска експертиза в материалите по разследването.

Той добави, че не знае дали изявленията на Раданов обвръзват и другите четири вещи лица, участващи в експертизата.

Прокурорът смята, че точната причина за смъртта ще бъде изяснена не само на базата на съдебно-медицинските експертизи, а като се вземат предвид всички събрани по делото доказателства.

Телата на Росица и Христина Белнейски бяха ексхумирани в сряда за нова аутопсия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
и защото поведението на професора е крайно неоправдано той човечеца взел че се обесил сигурно го е борела съвестта му че не е профисионалист и не е могъл да си я прости колко жалко е всичко това 8 трупа около това разследване е л Лазаре нито един от тези не е проправил път към теб няма да се учудя ако ти лепнат и тях на гърбеца
54
0
 
4
 
! Отговори
ee преди 13 години
Борисов не може да спечели войната с мафията никога,защото той самият не иска,неиска да смени всички мафиотски прокорори и съдии,до сега нее наказал нито един ***.Въпросът е защо той не иска,можеби потоззи начин дасе прикриват неговите грешки,той има някакъв страх,исе прави че каточели незнае къде са *** работи в БГ.Съдебната власт е най важната а той самият не обръща никакво внимание на нея.Едмо време каза че които неси върши точно работата лично той ще присъства на делото му,ато ко стана ***.Докато не започне да вкарва прокорори и съдии в панделата нищо няма да поттръгне братя Българи.
53
0
 
3
 
! Отговори
Настро преди 15 години
Като е рязал тия мафиози.. най-публичните поръчкови убийства са това. Плаща се за да не се каже всичко. Всички въвлечени в това са обвързани с цялата работа. Тоя лекар е баш мутра, купен и това че е раглеждал трупа на гнили мафиоти, за мен не значи че казва истината. Още повече че да твърдиш такова абсурдно нещо, без експертизата да е готова... без да ти е наредено да го кажеш.. а просто така да изразиш своето виждане "разбираш ли, виж ме колко съм умен открих колелото!". Съмнително е... Дори и не е съмнително, а е очевидно, че говори глупости за да прикрие!
52
0
 
4
 
! Отговори
Lekar преди 15 години
Не е възможно да има изнасилване и да няма ДНК материал . Може да е косъм , семенна течност , епителни клетки , но винаги остава !!! Ясно е от самото начало , че не е имало никакво изнасилване . Не е и правена постановка на такoвa . Момичетата са голи за да се прикрият следите по дрехите ! Убийците никога не са имитирали изнасилване . Според мен няма опит за прикриване на някой , а всичко се държи на некъдърноста на нашите криминалисти !!! Защо премълчавате , че тази теза първо бе подсказана от Скотланд Ярд ? Естествено е , че всички криминалисти и патолози водили първото разследване ще отричат . Никого няма да признаят некъдърноста си . Професора е правил експертизите на всякo по-важно убийствo през последните 15 години . Той беше човека дето ряза Андрей Луканов , Васил Илиев , Илия Павлов , Емил Кюлев ...Човека е толкова авторитетен и известен със своята педантичност в научните среди (не само в БГ ) , че е абсурдно да му повлияе който и да е . Просто е човек , който няма какво да губи и няма как да бъде изнудван.
51
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
ami dokuto sravnqvame kude imalo pove4e i po-raz4leneni trupove..taka 6e e
50
2
 
2
 
! Отговори
пазарджиклия преди 15 години
Стига си писал глупости по форумите.Ти изкара Пазарджик едва ли не Багдад.Хората били много уплашени-толкова са уплашени,че препълват заведенията до среднощ.Като те слуша човек ще си помисли,че едва ли е като в Дивия Запад.Но дай да видим фактите-в Пазарджик няма нито едно! поръчково убийство последните 5 години.А и по принцип доколкото чета местните вестници-повечето убийства ги разкриват.Просто тук случая много нашумя.А само за последните месец и нещо в София имаше няколко разчленени трупа.В Пазарджик няма и местни велможи от типа на братя Галеви.ето заради такива като теб хората които не познават града ще си помислят,че тук се стреля на поразия.
49
0
 
4
 
! Отговори
преди 15 години
Цитирам:" Част от ДНК пробите на сестрите Белнейски са били умишлено повредени, преди да бъдат пратени за анализ в Щатите. Това се опитват да потвърдят експерти, които продължават да разследват зверското убийство на момичетата от Пазарджик преди 2 години, научи "Стандарт".Преди близо 18 месеца крининолози от ФБР направиха всички възможни тестове с ДНК пробите на сестрите, за да извлекат по-подробна информация за убийците на Христина и Росица. Тестовете обаче не успяха да докажат нищо повече от това, което знаеха родните криминалисти. Според групата разследващи обаче част от извлечените от момичетата биологични материали са били умишлено повредени по път за Щатите, така че резултатите от тях да не показват нищо категорично. Това най-вероятно е направено, за да се прикрие истинският убиец на Белнейски, коментираха още експертите."И аз съм на това мнение - време е да разберем кой е този който са крили досега!?
48
0
 
5
 
! Отговори
преди 15 години
Все повече в мен остава впечатлението,че убийците на двете момичета имат много як в икономическо и политическо отношение "гръб".Тази вечер в новините на БТВ един господин (представен като психолог от МВР) твърдеше,че убийците са известни на полицията.Причината те да небъдат задържани е ,че са унищожени всички доказателства в следсвие неправилно проведени оперативно-следсвене действия.Категорично отхвърля версията" катастрофа".Нещо повече-въпросният господин твърди ,че единствения начин убиецът да бъде задаржа е той да извърши ново подобно убийство.Без да се вживявам в ролята на Шерлок Холмс твърдя ,че господин психологът лъже.Фактът,че му се дава национален ефир потвърждава твърденията ми,че убиецът не е случаен!
47
0
 
3
 
! Отговори
Cubalibre преди 15 години
Браво 46, съгласен съм с теб! Апатия и страх, хронична липса на състрадания, както каза наскоро един виден човечец...
46
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Пазарджик е един от градовете,в които хората се страхуват!!!Всички знаят какво се случва всеки ден,но както почти навсякъде в България съдебната власт и полицията са сраснати с престъпниците!Какво чакате още Пазарджиклии!!!Вече в цяла България никой не мълчи!!!Така ще си умират децата ви кое от доза наркотик,кое от катастрофа,съдии,прокурори, полицаи и престъпници ще си трупат парички,а Вие ще си седите като неодушевени предмети!!!Какви са тези родители и близки!!!Та това се е случило с децата Ви!Какво значи вашия живот след смъртта им!!!
45
0
 
5
 
! Отговори
преди 15 години
има и вариянт > момичетата са били отвлечени , изнасилвани,след което дрогирани и премазани от колата на убийците, което да обяснява факта че няма следи от врьзване, но престьплението е на лице. Убийците трябва да бьдат арестувани и сьдени с доживотни присьди или смьрт.тази практика трябва да се вьведе в бг. ТОВА НЕ СА ХОРА,ТЕЗИ КОИТО УБИВАТ ТАКА...ТОВА СА ЧУДОВИЩА. А В ОБЩЕСТВОТО ЧУДОВИЩА ЗАЩО ЛИ СА НИ.
44
0
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
ЗНАЧИ ПРИЧИНАТА ЗА СМЬРТА Е КАТАСТРОФА.В КАКВО СЬСТОЯНИЕ ТРЯБВА ДА Е КОЛАТА СЛЕД ДВА ТРУПА.И КАК САМО ДВЕТЕ МОМИЧЕТА СА УМРЕЛИ.,ПРИ ВСИЧКИ ПЬТНИЦИ В КОЛАТА. Значи, катастрофират, момичетата са умрели, шофиьора вика един рапатрак който да вземе колата, а той сьс сьдействието на возещите се ...неумрелите, и още сьучастници взимат друга кола , размазват главите на децата и ги изхвьрлят на бунището.........ЕХЕХХХХХ АМА ГЛУПОСТИ СЕ ДРЬНКАТ ПО МЕДИИТЕ. ИЗКАРАЙТЕ УБИЙЦИТЕ ...СЬС СИГУРНОСТ ИМА ТАКИВА.АРЕСТУВАЙТЕ ШЕФА НА СЛЕДСТВЕННОТО, ТЬЙ КАТО ТОЙ ПРИКРИВА УБИЙЦИТЕ. И ОЩЕ НЕЩО..БИ ТРЯБВАЛО В БГ ДА ИМА ПРАКТИКА НА ВЬЗПРОИЗВЕЖДАНЕ НА СЛУЧАЯ. АКО МОМИЧЕТАТА СА БИЛИ ВЬРЗАНИ И РАЗМАЗАНИ ОТ КОЛА СЬЩО Е ВЬЗМОЖНО, НО УБИЙЦИ ИМА.
43
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 15 години
Направо ми се повръща като ви чета коментарите...Абе вие правопис не сте ли учили в училище? Много цинизъм, много мръсотия,голяма компетентност по всички въпроси. Вземете малко се образовайте, че гънките в *** ви и без това мозъци нацяло ща се изгладят.
42
0
 
2
 
! Отговори
Becko преди 15 години
Моралчо,Моралчо,една колкото и неприлична дума казана на място е признак че лошият морал е от онази зстрана кък която неприличната думе е изречена.Явни си нов за този форм и е не ти е известно какво се крие зад анонимникът Даскалеско, когото съвсем случайно преплитайки клавиатурара написах че е Дупелесно. И за те светна ще те помоля да си издириш стари изявления на анонимникък Даскалеско точно по адрес на двете нащастни момичета. Там имаше толкоз силни и вилгарни изрази и преценки за тях двете, че трудно може чожек да си представи какво всъшност е това нещо Даскалеско. И понеже за смъртта на мимичетата като преки и покрожитествуващи виновници Даскалеско бе посочил някакво БСП, превъзнасяйки Костов и компания си позволих да опъна диаметъррът. На една страна поставих хората , а на другата Даскалеско. Хората които са заченати според природниа закон , а даскалеско както го описах. И разбира се, диаметрално на БСП поставих СДС. Та нека видиме какви са гнусотиите и извратените думи какти пишеш. ***, шийка на матка, сперматозоид , яйцеклетка, ушна кал, ***, черно из под нокти...БСП, СДС...какжо е гнусно и какжо е извратено? Извратен и гнусен е Даскалеско. Кво е това БСП, кво е това СДС-това мен изобщо не ме засяга. Та ти Моралчо или Моралке, си или самият Дупелесно или си онова животно от което творецът искал да наскубе косми с които да ашладиса топчето преди да го метнат с лопатата на онва място. Космите в които Дупесно да развъжда кърлежи, въшки и бълхи. Разбирамте Моралчо/ке, разбирам те, ама жсяко лесно дупе си е достатъчно космато
41
0
 
3
 
! Отговори
зъбатия преди 15 години
по преди - гнусни *** ли са, на някой големец *********тата ли са, но трябва да бъдат извадени на бял свят щото явно се знаят кои са, но поради обясними причини се укриват умишлено и по един добре заострен колец във ануса, та през устата, натъпкани с медикаменти достатъчно, че да не излизат от съзнание докато бавно се въртят на тихия огън, подобно на дьонер кебапи ... докато пукнат!Всъщност кола може и да не е чак толко заострен.
40
0
 
2
 
! Отговори
men преди 15 години
Mai Grozevata e po-stoka ot novia expert, no kakto samata tia e obiasnila za nachaloto na razsledvaneto..... mnogo "greshki" mai sa bili dopusnati i to savsem umishleno!!! kriat se i se zamazvat sledi tova e vaznoto, a kak tochno sa bili ubiti izobsto niama znachenie! ima znachenie koi go e napravil...
39
0
 
2
 
! Отговори
Морал преди 15 години
Няма ли кой да забележи гнусните простотии на 35 и да ги изтрие? Едно е свобода на словото, друго е да пускаш във форума писанията на извратени ненормалници
38
0
 
3
 
! Отговори
няма значение преди 15 години
Защо не започнат от това кой и защо разпореди да бъдат измити телата на сестрите преди аутопсията.....Извинявай но на съдебен лекар такава "случайна" грешка не може да се прости....той E професионалист.Защо не се потърси отговорност....
37
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
24, Дебора,А защо непременно "изнасилване"?И защо не доброволен секс? Ти в кой век живееш?
36
0
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
34, то хубаво блъсната/блъснати , ама за да бъдеш блъснат от кола, трябва да си вървял или стоял по / на тротоар или по / на шосе, нали? Къде са ходили / стоели те? На кой тротоар / шосе е имало следи от блъснат човек / хора (винаги остават някакви, макар и временни? По чия кола са останали следи? И още нещо - какви джипове, какви трактори се пишат тука... Изправете се до един джип или кола и погледнете на каква височина е бронята и маската му. Ако това те блъсне, при условие, че стоиш прав, както нормално хората стоят по улиците / тротоарите, със сигурност ще ти почупи първо краката или ханша (или поне по тях ще има белези от травма) , ще те събори и едва тогава ще ти потроши шията, главата, торса... Аде малко логическо мислене де:) Съвсем друг е въпроса, ако са били ударени вътре в кола (както се тиражира версия по БТВ), тогава по крайниците и торса може изобщо да няма следи от травми, а такива да има само по главата... Но в такъв случай, колата, в която са се возили, ще да е била меко казано бая почупена... Хайде сега да се проследи от полицията в кой "пиратски" сервиз са се ремонтирали коли с потрошен / отнесен покрив по онова време..:) Или коя кола е била обявена за "открадната" по същото време... Или коя кога е "участвала" в някакъв "друг" индцидент по онова време и има подобни щети по нея... Хайде не говорете празни приказки, а мислете малко.... по-логично:)