Катастрофите у нас наполовина до 2010

25 хиляди души са спасени по пътищата
15 юли 2008 15:06, Петя Славова
35
Катастрофите у нас наполовина до 2010
Снимка: БГНЕС

Катастрофите по българските пътища ще намалеят наполовина до 2010 г., обяви заяви зам.-министърът на транспорта Красимира Маринова.

Министерството на транспорта е изготвило такава програма и ако тя се осъществи, ще бъдат спасени 25 хиляди души от войната по пътищата у нас.

Според Маринова отговорност за пътно-транспортните произшествия не може да се търси единствено от шофьорите, но и сред всички участници в движението.

България трябва да приложи европейско законодателство и да работи за общите европейски проекти, отбелязва зам.-министърът.  „Нашите общи усилия са насочени към по-хармонично функциониране на системата Водач – Автомобил – Път, а общата ни цел е намаляване на катастрофите“.

Все още обаче не е уточнено в какво точно се състои търсенето на отговорност сред всички на пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да - ще стане - когато преместят Върховния съд във Велико Търново. Щото софиянци така газят - все едно са есесовци. Щото последната съдебно инстанция е при тях все пак...
13
0
 
0
 
! Отговори
Автовоз преди 15 години
Като сложиш и полуумрелите излизат и повече от 25000.Явно шофирането в България е прекалено достъпно, евтино. Трябва да се оскъпи чрез акцизи, такси за зони, тежки глоби и наказания - хората трябва да почувстват болка, за да влязат в правия път!
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако въведат забраната за газовите уредби-в смисъл, че няма да има кой да кара по пътищата
11
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
тогава бензинът ще е 10лв и няма да има пари да заредиш... така ще намалеят пресътпленията по пътищата, защото ако разчитаме на нещо друго, особено на политици има да се залъгваме до 2110 година...
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Как ще стане тая работа?!? Все едно мутрите да станат примерни като пионерчета!!!???!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Каква война по пътищата бе?! има само война на ДЪРЖАВАТА срещу хората. При тези пътища убийци при тези безумни кръстовища и ПЪЛНА и ПРЕСТЪПНА безотговорност на държавата за регулиране на трафика в големите градове - какво искат?!Я нека някой ми каже: как ще стане челен удар в Европа като там няма двупосочни улици? Как ще мине някой на червено, като там почти никога не му се налага да спира на светофар - щото там наистина има зелена вълна и т.н.? Как някой ще сгази пешеходец, като в повечето случай пешеходците трябва да са катерачи, за да успеят да се "докопат" до платното и т.н. и т.н.и изобщо да спрат да се оправдават с културата на шофьорите и да хленчат за пари, разни там Бойковци и сие, а да си вършат работата.
8
0
 
0
 
! Отговори
Шофьор преди 15 години
Не , винаги водачите са виновни.Защо Държавата един път не признае , че и тя е виновна.Някой водач да е доволен от настилката по-която караме?Сигурен съм че няма такива. Какво прави държавата? Прибира си данъците,които отиват за какво ли не /коли,чешми и т.н./, но за пътища чакаме пари от Европа.
7
0
 
0
 
! Отговори
пътуваща преди 15 години
Ако до 2010 г. у нас има останал и "кьорав" човек може и да намалеят катастрофите до последния паднал в името на високите скорости. Малко черен хумор по темата, която за съжаление никак не е розова! "Водач - автомобил - път", това пък ми звучи като стар комунистически лозунг.
6
0
 
0
 
! Отговори
МАХНО преди 15 години
МАШАЛА
5
0
 
0
 
! Отговори
ВЛАДИ преди 15 години
АЙДЕ СТИГА,БЕ...
4
0
 
0
 
! Отговори
Нестрооф преди 15 години
Писна ми от негативни новини. Що не вземете да напишете веднъж нещо хубаво?
3
0
 
0
 
! Отговори
Tyler Durdon преди 15 години
На година умират по 1000 човека средно. За да се спасят 25 000 трябва следващите 50 години да умират по 500 (наполовината на досегашните) или следващите 25 години да няма жертви. А че 2010 година ще бъдат спасени от шофиране по бг пътищата 25 000 души е вярно, даже 2 500 000 ще бъдат спасени - просто ще са се спасили зад граница и няма да шофират в бг...Война по пътищата ли???
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"хармонично функциониране на системата Водач Автомобил Път"Хех, а аз мислех, че мярката ще бъде серия от нови поскъпвания на бензина. Всъщност, това май е единствената възможна ефективна мярка. По - малко хора на пътя - по малко катастрофи. Или ако перифразираме Сталин: "Нет водач, нет катастрофа"
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само с нови закони няма да стане, трябва парите да не влизат в джоба, а да отиват за пътища