Сравниха ОЛАФ с милиционер от 80-те

Стойков и Николов отрекоха обвиненията, доказателствата на еврочиновниците били "рекъл-казал"
17 юли 2008 10:25,
42
Сравниха ОЛАФ с милиционер от 80-те
Двамата бяха набързо арестувани през миналата година и пак набързо освободени. Снимка: БГНЕС

Людмил Стойков и Марио Николов отрекоха всички обвинения срещу тях от доклада на ОЛАФ.

Пред бТВ двамата заявиха, че нямат общи фирми, не са прилагали фалшиви оферти и не са представяли фалшиви фактури.

"Силно ме учудва, защото до момента няма никакви доказателства срещу мен", заяви Людмил Стойков.

"В доклада прозирам почерка на български милиционер от 80-те години от типа "рекъл-казал", обяви на свой ред Марио Николов.

Стойков каза още, че е изненадан как без доказателства се отправят обвинения срещу него.

"Дори косвени доказателства срещу мен няма. Нищо общо нямам със САПАРД. Нито един лев от САПАРД не съм взимал", допълни той и обяви, че още днес с писмо до главния прокурор ще поиска, когато пристигнат служители на ОЛАФ, да го извикат, за да даде показания.

Марио Николов пък добави, че винаги е съдействал на разследващите органи.

"Ние сме били образцови обвиняеми. Група Николов-Стойков съществува единствено във въображението на българските полицаи", завърши той.

Кръгът "Николов - Стойков" е основен в доклада на ОЛАФ, който твърди, че фирми на бизнесмените са ощетили с над 32 милиона евро бюджета на Европейската общност, източвайки пари по САПАРД.

Европейската служба за борба с измамите изброява проекти на престъпна мрежа от компании, която включва повече от 50 български, европейски и офшорни фирми.

"Тази мрежа е управлявана и финансирана от Николов и Стойков, за които се говори, че имат близки връзки с българското правителство. За единия от тях се твърди /Людмил Стойков - бел. ред/, че е финансирал предизборната кампания на президента Първанов и е бизнес партньор на бивш зам.-министър на външните работи (Феим Чаушев - бел. ред)", пишат в доклада чиновниците от Брюксел.

Самият Чаушев заяви също по бТВ, че никога не е бил съдружник с Людмил Стойков, но се познава с него по линия на туризма от 2000-та година.

"Стойков сподели с мен, че иска да съдейства на разследването, защото приказките срещу него пречели на бизнеса му, и каза, че иска да се срещне с представители на ОЛАФ в София", каза той.

"Аз бизнес нямам. Нямам акции", заяви Чаушев.

Задачата на Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ е да защитава финансовите интереси на Европейския съюз /ЕС/, да се бори с измамите, корупцията, включително с нарушенията в европейските институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе сульовци (на снимката), това е доклад (обобщение). Доказателствата са отделно в кашончета - не се правете на ударени.
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ei hora do koga ste tarpite da vi ynizavat i tap4at vdignete se nai-posle ispotrosete im kastite ,hotelite,fabrikite,merzedesite ,bankite...hvanete gi i vie se gi nakazete kakto iskate kakvo 4akate???
39
0
 
0
 
! Отговори
m преди 15 години
Iskreno se nadiavam po stara tradicia, prestapnicite, koito se iziaviavat pri Barekov i ni obiasniavat kolko sa nevinni, sled tova da otivat v zatvora
38
0
 
0
 
! Отговори
заралията преди 15 години
На старите ченгета шамарите им почваха от лактите!
37
0
 
0
 
! Отговори
Влади преди 15 години
Еми да,ОЛАФ си е милиционер нали затова се бори с престъпниците като тези господа горепоказаните.Какво лошо има в това да си милиционер и даси вършиш работата.
36
0
 
0
 
! Отговори
nqkoi si преди 15 години
niki duduka,,barekov' gi kani za6toto btv e platena televiziq-koqto ima za cel da zamazva o4ite na bylgarskiq narod.sys sigurnost tozi selski duduk e polu4il pari pod masata za da gi onivi i iskara nevinni pred bg.sy6toto be6e i s 4elope4ene-vsi4ko bolo nared nqma opasnost i t.n.a nova tv i skat,kanal 1 se skysaha da razsledvat slu4ai.
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Зализани и самодоволни крадци.Тук в БГ са на безопасно място .За да не е така ЕС трябва да има обща полиция нещо като Интерпол в случая Европол.Тя да ги лепне ,а не нашата прокуратура и съд. Тогава ще ги видим как ще се усмихват мерзавците.
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Докато "срам ме е" и "тъжно ми е" не се сменят с бяс, гняв и ярост срещу тези из.роди - така и ще си кютаме...
33
0
 
0
 
! Отговори
Стойков преди 15 години
Педерастче нагло!
32
0
 
0
 
! Отговори
plamen преди 15 години
Tiq hora mogat da se kriqt ot polciatq da lujat che ne sa prestupnici,moje v bulgariq da ne go osudqt no edin den kato zastanat pred Bog toi shte gi osudi,za shtastie toi vijda vsichko i ot nego ne mogat da se skriqt samo tova moga da im kaja ako sa procheli komntarite ;)
31
0
 
0
 
! Отговори
Koburg преди 15 години
СРАМ ме е !!Срам ме е :От премиера серГЕЙ Дмитриевич, дете на бивши елитни другари, човек без: подходящо образование, опит и трудов стаж, семейство и деца дори;От правителството на червената мафия, съставено от три бандитски партии всичките подчинени на мафиотската централа БСП-ДС;От президента Георги Първанов агент на ДС с името ГОЦЕ, от неговите съветници /живи и отстреляни/, от неговите спонсори, назначил свои верни другари, или деца на бивши комунистически величия, на отговорни постове. Там те си вършат добре работата прикриват, заличават и купуват, уреждат червени мафиоти;От ДАНС новата ДС /ДанС/, събрала цвета на червените ченгета и верни Партийни другари от няколко служби, специалисти по корупция и НЕразкриване;От Парламента, съставен от 240 народни представители, неработещи и лобиращи за мафиоти, масово гласуващи с чужди карти, т.е. незаконно ...;От Следствието, Съда и Прокуратурата, които прикриват и прекратяват стотици хиляди дела, забавят съдебното производство с десетилетия и не наказват престъпниците. Срещу ползи и пари, много пари. Пълно беззаконие ... ;От родното МВР, некадърно и корумпирано, свързано тясно с престъпниците, неразкрило нито едно от поръчкови топ-убийства и отвличания, станали през последните 6-7 години;От кражбите, измамите и нарушаването на процедурите по ИСПА, ФАР и САПАРД от изпълнители, институции и министри, което ще доведе до загуба на финансирания за стотици милиони Евро и потенциални заплахи за още по-големи ограничения;От казината и игралните зали на хазартната мафия, осеяли надлъж и шир страната ни, където безнаказано се перат пари и се прикриват далавери и приходи;От маститите бизнесмени-мафиоти, забогатели по престъпен начин, които на местно ниво са като губернатори-олигарси, ненаказуеми и нагли мутри, а на национално са свързани с управляващите бандити и получават от тях закрила;От чалга културата на мутрите, които съсипват младото поколение на България в кръчми, заведения и барове син сити-та от дрога, проституцията и алкохол;От отношението на нео-комунистическата ни държава към Българите в страната и чужбина, от лошите пътища и инфраструктура, в състояние като след война, от мръсотията и *** по улици, паркове и планини, от спортните зали и туристическите бази, от откраднатите паметници, метални капаци и елементи, от кмета-мутра на Столицата, от *** банди и каруци в центъра на София, от ....Срам, срам, срам ... Много срам малко надежда !!ИМА ли нещо, което сега да е нормално в ненормалната ни държава ??Защо позволихме на червената мафия отново да ни управлява ??Имаме ли бъдеще като нация и имат ли бъдеще децата ни ??
30
0
 
0
 
! Отговори
гочо фатмака преди 15 години
Пръдльо.вци!Видяли са те милиционер от 80-те!
29
0
 
0
 
! Отговори
manip преди 15 години
Много ми е тъжно, че съсипаха България. "Бизнесмени", "Политици", "***", "Турци" - тези *** ни накараха да се срамуваме от самите себе си, от това, че сме Българи. Целия свят да гледа на нас като престъпници и ***. Ограбиха живота ни, потъпкаха историята, превърнаха младите в пияндурници и наркомани. Хората умират на 40-50 години заради вскидневния стрес и напрежение. По възрастните умират защото нямат пари за лекарства. В цялата си история България не е падала толкова ниско. На всички тези, които ни ограбиха ще кажа:ВАШЕТО ВРЕМЕ СКОРО ЩЕ СВЪРШИ И КРАЯТ ВИ ЩЕ БЪДЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЖЕСТОК!
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ok, problemite sa qsni, a reshenieto kakvo e, do koga shte produljava tova!?
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аз се чудя с кой акъл бтв ги пуснаха тея 2мата палячовци в ефир? аз на такива *** и здрасти няма да им кажа, а те се изтапанчили в национален ефир да дрънкат глупости!
26
0
 
0
 
! Отговори
до вие нормалнили ст преди 15 години
Ние сме си нормални, ама ти явно не си, или си от онези "националноотговорни бизнесмени" благодарение на които бъхтейки се от сутрин до здрач, сме най-бедната,корумпирана и отвратителна страна в Европа....страната на мутри, ,ченгета,Гоцевци,Догановци,Стойковци,Феим-Петър_Би сервци и подобна ***.Хайде качвай се на "честно" изработения мерцедес и към морето в хотелите на твоите приятели 'Национално-отговорни мутри"
25
0
 
0
 
! Отговори
Ястребовски преди 15 години
Крадливи момчета българчета. Бареков .
24
0
 
0
 
! Отговори
nashenec преди 15 години
Ama tezi ot OLAF ne gi li e sram,da pishat takiva neshta za "dobri biznesmeni" kato tezi dvamata,izmami varsheli,partii finansirali,prezidenta "podpomagali" s drebni pari,za semki !!!Bili chopnali parite ot SAPARD,amiii..,te kvo iskat,da vadiat ot svoite li,lichnite pari !!! Abe tezi ot OLAF,mi se struva che zavijdat na pravitelstvoto,che si ima tolkova dobri "fokusnici",koito go finansira s pari,prednaznacheni za blagopoluchieto na naroda!!!
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тези двамата са за кауша, а вместо това Барека ги кани в BTV да се опитват да ги оправдават.
22
0
 
0
 
! Отговори
Plamen преди 15 години
iskam da vi kaza samo edno neshto, GLASUVAITE HORA!!! az dosega poradi obektivni pri4ini nikoga ne sum glasuval i vizdam kakvo stava, komunisti i turzi ni upravljavat s eto kakvi posledstvija! Ot sega na tatuk na izbori shte sum pruv!