Бургас freak show 2008*

Зрителско мнение за музикалния конкурс "Бургас и морето", приключил на 2 август с победата на айдъла Стефан Лалчев
3 авг 2008 18:35,
30
Бургас freak show 2008*
Стефан Лалчев с наградата си. Снимка: БГНЕС

Иво Тодоров, главен редактор на предаването "Часът на Милен Цветков" и зрител на конкурса "Бургас и морето"

Ако на 2 август сте гледали тазгодишното издание на конкурса “Бургас и морето”, със сигурност ще ме разберете -  тотално freak show!

Единственото качествено нещо бяха двамата водещи, но както има един лаф, типично по български изпълнителите “сраха на метеното”.

Чаровната усмивка на Мария Илиева и джентълменското присъствие на Орлин Горанов, за съжаление, по никакъв начин не можаха да компенсират ужасната боза от фалшиви тонове, съмнителни гласови данни и кичозно подскачане по сцената, с което ни “забавляваха” организаторите.

Уж регламентът беше нов, уж вече конкурсът се беше отърсил от дългогодишната сянка на Стефан Диомов и “съдбата” все негови песни да печелят, а видяхме такъв соц и толкова некадърни изпълнения, че ушите ми хванаха мазоли.

Песните се надпреварваха коя да е по-безлична, приличаха си точно като две чаши боза, а участниците излишно се напъваха да показват хореография и шоу елементи. И вместо да се забавлявам с нова българска музика, се скъсах от смях.

Някои от “певците” направо виеха, опитвайки се да се правят на певци. По-некадърна селекция не бях гледал. Даже аматьорските формати за откриване на нови таланти дават по-добри резултати от конкурса “Бургас и морето”, нищо че в крайна сметка победи точно участникът в Music Idol и любимец на местната публика Стефан Лалчев с песента “Не знаеш”.

Според мен, самият той не знаеше къде точно са намира, въпреки че би трябвало вече да има някакви изградени навици за поведение на сцената. В груповия вой на глутницата вълци на сцената на Летния театър се включи и Анжело от “Пей с мен”, нищо че в журито беше “половинката” му от това шоу Тони Димитрова – неколкократна победителка в “Бургас и морето.

Даже и да оставя настрана съмненията за шуробаджанащина,  мисля си, че Анжело за друго не става, освен да го пуснат в гората да плаши зайците.

Весело да изпее своята песен се напъваше и Дичо. То не бяха подскоци, не беше размахване на ръце. Зрителите бяха изправени пред риска да хванат морска болест, въпреки че морето го нямаше като декор наоколо.

А Кичка Бодурова, която поведе в класирането на журито, достойно ни напомни за сочния соц, който се изливаше от телевизорите ни направо в хола преди години от разни други подобни конкурси. А и песента и много приличаше на стари нейни песни.

На фона на пълното безхаберие на участниците, в очакване на зрителското гласуване с sms-и, сценаристите решиха да ни предложат един час музика от филми, представена от също така некадърни певци.

Момиченцата от “Бонбон” нищо че са малки -  вече знаят как да не взимат вярно нито един тон и показаха изумително липса на чувство за ритъм. И странно защо пееха момчешки песнички...

А докато Мамалев се опитваше да развали с лендзене и последните останали добри впечатления от филмовата класика “Оркестър без име”, бях убеден, че “шоуто” няма да мине и без Катето Евро. Сякаш аз бях писал сценария, само дето нямаше да е толкова зле...

И ето я и Катето – още едно безпомощна дране на предран глас, който се опитва да изпее италианската песен от филма по още по-ужасяващ начин. Добре че по едно време и Мамалев се включи, та да я надвика и да не си личи толкова поредният вой на сцената.

И какво от това, ще каже някой, нали хората ни забавляваха? Ами да, голям смях падна.

Скандалите около този конкурс почнаха още преди провеждането му, след като Нона Йотова го нарече публично “шибан” и възнегодува срещу отпадането на нейната песен – никой не й бил казал, че ще има предварителен кръг и според нея журито тенденциозно било разкарало някои добри песни.

Явно “Бургас и морето” не може да се измъкне от орисията на скандалите.

Миналата година изненадващо за мнозина победи “Между да и не" на Найден Милков.

Публиката дотолкова била в шок от обявения резултат, че веднага почнала да освирква Милков, който освен че е общински съветник в Бургас, а общината е организатор на конкурса, доскоро беше повече известен с чалга дуетите си с Тони Дачева.

Затова защо да се изненадвам, че след като миналата година чалгата превзе “Бургас и морето”, тази соцът и липсата на гласови данни триумфираха на същата сцена.

* Freak show - нещо като "шоу на изроди", бел. ред.


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.