Бургас freak show 2008*

Зрителско мнение за музикалния конкурс "Бургас и морето", приключил на 2 август с победата на айдъла Стефан Лалчев
3 авг 2008 18:35,
30
Бургас freak show 2008*
Стефан Лалчев с наградата си. Снимка: БГНЕС

Иво Тодоров, главен редактор на предаването "Часът на Милен Цветков" и зрител на конкурса "Бургас и морето"

Ако на 2 август сте гледали тазгодишното издание на конкурса “Бургас и морето”, със сигурност ще ме разберете -  тотално freak show!

Единственото качествено нещо бяха двамата водещи, но както има един лаф, типично по български изпълнителите “сраха на метеното”.

Чаровната усмивка на Мария Илиева и джентълменското присъствие на Орлин Горанов, за съжаление, по никакъв начин не можаха да компенсират ужасната боза от фалшиви тонове, съмнителни гласови данни и кичозно подскачане по сцената, с което ни “забавляваха” организаторите.

Уж регламентът беше нов, уж вече конкурсът се беше отърсил от дългогодишната сянка на Стефан Диомов и “съдбата” все негови песни да печелят, а видяхме такъв соц и толкова некадърни изпълнения, че ушите ми хванаха мазоли.

Песните се надпреварваха коя да е по-безлична, приличаха си точно като две чаши боза, а участниците излишно се напъваха да показват хореография и шоу елементи. И вместо да се забавлявам с нова българска музика, се скъсах от смях.

Някои от “певците” направо виеха, опитвайки се да се правят на певци. По-некадърна селекция не бях гледал. Даже аматьорските формати за откриване на нови таланти дават по-добри резултати от конкурса “Бургас и морето”, нищо че в крайна сметка победи точно участникът в Music Idol и любимец на местната публика Стефан Лалчев с песента “Не знаеш”.

Според мен, самият той не знаеше къде точно са намира, въпреки че би трябвало вече да има някакви изградени навици за поведение на сцената. В груповия вой на глутницата вълци на сцената на Летния театър се включи и Анжело от “Пей с мен”, нищо че в журито беше “половинката” му от това шоу Тони Димитрова – неколкократна победителка в “Бургас и морето.

Даже и да оставя настрана съмненията за шуробаджанащина,  мисля си, че Анжело за друго не става, освен да го пуснат в гората да плаши зайците.

Весело да изпее своята песен се напъваше и Дичо. То не бяха подскоци, не беше размахване на ръце. Зрителите бяха изправени пред риска да хванат морска болест, въпреки че морето го нямаше като декор наоколо.

А Кичка Бодурова, която поведе в класирането на журито, достойно ни напомни за сочния соц, който се изливаше от телевизорите ни направо в хола преди години от разни други подобни конкурси. А и песента и много приличаше на стари нейни песни.

На фона на пълното безхаберие на участниците, в очакване на зрителското гласуване с sms-и, сценаристите решиха да ни предложат един час музика от филми, представена от също така некадърни певци.

Момиченцата от “Бонбон” нищо че са малки -  вече знаят как да не взимат вярно нито един тон и показаха изумително липса на чувство за ритъм. И странно защо пееха момчешки песнички...

А докато Мамалев се опитваше да развали с лендзене и последните останали добри впечатления от филмовата класика “Оркестър без име”, бях убеден, че “шоуто” няма да мине и без Катето Евро. Сякаш аз бях писал сценария, само дето нямаше да е толкова зле...

И ето я и Катето – още едно безпомощна дране на предран глас, който се опитва да изпее италианската песен от филма по още по-ужасяващ начин. Добре че по едно време и Мамалев се включи, та да я надвика и да не си личи толкова поредният вой на сцената.

И какво от това, ще каже някой, нали хората ни забавляваха? Ами да, голям смях падна.

Скандалите около този конкурс почнаха още преди провеждането му, след като Нона Йотова го нарече публично “шибан” и възнегодува срещу отпадането на нейната песен – никой не й бил казал, че ще има предварителен кръг и според нея журито тенденциозно било разкарало някои добри песни.

Явно “Бургас и морето” не може да се измъкне от орисията на скандалите.

Миналата година изненадващо за мнозина победи “Между да и не" на Найден Милков.

Публиката дотолкова била в шок от обявения резултат, че веднага почнала да освирква Милков, който освен че е общински съветник в Бургас, а общината е организатор на конкурса, доскоро беше повече известен с чалга дуетите си с Тони Дачева.

Затова защо да се изненадвам, че след като миналата година чалгата превзе “Бургас и морето”, тази соцът и липсата на гласови данни триумфираха на същата сцена.

* Freak show - нещо като "шоу на изроди", бел. ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** в превод означава "слуга".А в общоупотребимият български език е придобило по - различно значение: някой, който сервилничи и лъже безогледно, като съобразно интересите си се подмята като фурнаджийска лопата. В този смисъл, един от антиподите на "достоен човек" е измекяринът.В този, а и във всеки друг смисъл, не виждам с какво аз съм измекярин. Обаче, от друга страна, гнусното бургаско население е пълно с такива. Живял съм достатъчно сред тях, за да мога да си позволя да ги преценя. И щом на техен фон дори софиянци са цвете, прави си сметка доколко съм отвратен.Ако не си от тях, браво, моите поздравления. Но... все пак се съмнявам.
28
0
 
0
 
! Отговори
една бургазлийка преди 15 години
Кой ти дава правото да обиждаш бургазлии като цяло и града. Всеки град си има своите измекеря и никой не може да слага всички под една шапка. Така, че *** май си ти.
27
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Браво, по - добре не може да се опише тази пародия, ако изобщо ту подлежи на описване.Искам само да добавя, че не само "фестивалът" е шиб ан, но и самият Бургас, че и хората в него. Хората в тоя градец са нито повече, нито по - малко *** от класа. Толкова долен народец живее там, че никъде другаде из страната не съм срещал такъв - пък съм живял години наред ДАЖЕ и в София, събрала сульовци от кол и въже и от цялата страна.Какво може да се очаква от един измекярски градец, в който *** организират измекярски фестивалец!?
26
0
 
0
 
! Отговори
@@@ преди 15 години
много завист и злоба г-н Иво Тодоров. ДА ТИ МАЙКАТА ПРОСТА
25
0
 
0
 
! Отговори
@@@ преди 15 години
много завист и злоба г-н Иво Тодоров. ДА ТИ МАЙКАТА ПРОСТА
24
0
 
0
 
! Отговори
@@@ преди 15 години
много завист и злоба г-н Иво Тодоров. ДА ТИ МАЙКАТА ПРОСТА
23
0
 
0
 
! Отговори
кики преди 15 години
21 напълно си прав за това,което казваш в т.3 -така трябва да бъде!Но не и за другото-заядливо е,понеже ако Нона е смешна....то тогава този жалък и смешен Анжело е направо трагичен спрямо нея.....обаче беше на сцената,нали? Всички знаят защо...Поздравявам 9 авторът на едно толкова тъпо и бозаджийско шоу като Часът на Милен просто няма право да обсъжда другите!Така си е
22
0
 
0
 
! Отговори
sdm преди 15 години
Nomer 16,na teb koi ti kaza idiote,4e "Spirit of Bourgas" ima ne6to ob6to s tazi smexoriq "Burgas i moreto".Ako spored teb Chris Liebing,Kosheen,Crdle of filth,Groove Armada,Asian dub fondation i t.n. imat ne6to ob6to s *** pee6ti v letniq teatyr,zna4i si qko zleeeee.
21
0
 
0
 
! Отговори
asatanas преди 15 години
г-н тодоров ,не случайно ви изписвам името с малки букви!Ами вие сте си малък и жалък човечец и блюдолизец на Нова ТВ и колкото по- скоро ви оценят новите собственици на Нова ТВ, толкова по малко злъч ще се лее около нас ! Относно "Бургас и морето",ако трябва да сме реалисти( а не служители в конкурентна телевизия)е един уникален за България музикален конкурс,който надживя и "Златния Орфей",ще надживее и такива мухлясали мозаци като Иво Тодоров, главен редактор на предаването "Часът на Милен Цветков" !!Може да има много слабости ,но кой може да определи универсални критерии,че да се оценява така кракто на матура(то и там боже опази но все пак ....)Най-важното ,което трябва да се каже за подобни конкурси:1.Това е ,че е предоставена една чудесна сцена от хората и управата на един чудесен град и забележете за всички ,които желаят да участват! Класираните са отбраните по-талантливи автори и певци с цел да не се смеем на такива "таланти" като нона....и други подобни и това е направено от признати авторитети в музиката(професори и изявени музиканти)2.Това ,че е такъв капацитета ни не са виновни тези ,които са преценени ,че са по-добри(С.Лалчев,К. Бодурова, Графа, Сезони, ...ит.н.),а преди всичко и най-вече икономически фактори, музикален пазар и т.н.!!3.За да се реши по-бързо въпроса с качеството на" Бургас и морето"може би Община Бургас е най-добре да обяви конкурс за продуцент на конкурса и така ще може да се състезават не само автори ,музиканти и певци,а и телевизии!!Така ,че трабва да се знае ,че ...победата е била и ще си остане на върха на копието!
20
0
 
0
 
! Отговори
Stormborn преди 15 години
Ааа... 16. Кой го интересува MTV??Нямат нищо общо,това е чисто българска работа.Не го гледах,но няма изненада от провала.Радвам се зс Стефан Лалчев,мисля,че си заслужи наградата.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е кой пък го гледа тва?
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От цялата простотия, попаднах само на изпълнението на БТР, и то по случайност. Харесаха ми. Другите не съм ги гледал, но явно е било зле.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Обичам те, Нооорчеееееееее..."
16
0
 
0
 
! Отговори
Koko преди 15 години
Абе кой им каза на тия, че могат да организират фестивали и конкурси. Това Spirit of Burgas, дали от mtv знаят че има такъв фестивал изобщо, толкова е зле, отвратително е !!!
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аве ти ли си сценариста дето пише на Милен тъпотиите, марш от тука, къш! Ей го кой развалял 'убавото шоу.
14
0
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 15 години
Напълно съм съгласен с теб! Като не ви харесва просто го сменете и си пуснете Планета и фен ТВ.Сигурно и няма да харесате Spirit of Bourgas.Заради е такива като вас искам да се махна от България!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
Ангел-Рс преди 15 години
"Ся ако съм се обидил, към кого да се обърна?"Имаш право да се оплачеш на майка си.... :)))))))))
12
0
 
0
 
! Отговори
Друг поп преди 15 години
подпиши се като пишеш акани работо. Виж аз как се подписвам всеки път та да ме знаете кой съм.Ся ако съм се обидил, към кого да се обърна?
11
0
 
0
 
! Отговори
зрител преди 15 години
На мен концертът ми хареса. Беше на ниво откъм телевизионно и организационно изпълнение. Спечели най-добрият с най-подходящата песен измежду 15-те.Статията е такава, защото целево се плюе по Нико Тупарев (бивш продуцент на БигБрадър), който се раздели с Нова Телевизия. Съответно от Нова му го връщат, и то точно от екипа на Милен Цветков (новият водещ на ББ). Нещата са ясни като бял ден, какво се чудите. Това е поръчкова статия.
10
0
 
0
 
! Отговори
fani преди 15 години
prav e ivo no po skoro da se zapitame tova li sa nai ka4estvenite pesni i koi gi dopysna

Спонсорирани публикации