Вися в кабинка втора ръка, но не е заек по душа

Злополучният лифт е спрян, а фирмата, която "качи" Станишев на Рила, ще плати до 10 хил. лв. глоба
18 сеп 2008 10:05,
59
Вися в кабинка втора ръка, но не е заек по душа
Станишевата кабинка. Снимка: Булфото

Злополучният лифт на фирма "Прима инвест" е спрян, след като премиерът вися 15 минути на 30 метра височина в мъгливата Рила.

Шефът на благоевградската Инспекция за технически надзор Костадин Башов заяви, че вчерашното пускане на лифта е било незаконно, защото той не е регистриран и не е преминал задължителния първоначален преглед.

До 10 хиляди лева глоба ще плати фирмата, която го е изградила и пуснала в експлоатация.

Съоръжението е до ски курорта Бодрост-Картала и е снабден с кабинки втора употреба.

 "Прима инвест" и преди е била санкционирана за подобни нарушения, каза Башов.

След като беше свален от лифта, благоевградският кмет Костадин Паскалев обясни, че "разходката" на Станишев била част от задължителните проби на обекта.

Премиерът рискувал да се качи на съоръжението, "защото е смел и не е заек по душа за разлика от много други", каза Паскалев.

Той добави пред Dnes.bg, че Станишев реагирал с усмивка на аварията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
крум преди 15 години
само глупости се изписаха за този случай. всичко товае за да се замаглят погледите ни за следното: колко курорти се откриха и работят, функционират - АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННО, И ТО НЕ САМО ЛЕФТОВЕ И ПИСТИ, хотели и какво ли не. Без да имат каквито е разрешителни, документация и т.н. Общо взето, всеки мутрагон - бабаит, може да нареже някъде планината и да тури ЛИФТ И ХОТЕЛ, и данъци не плащат, и какво ли още не. И КАКВО СТАВА НАКРАЯ - ДАЖЕ ПРЕМИЕРА НА ДЪРЖАВАТА
37
0
 
0
 
! Отговори
ТРЪН преди 15 години
От статии само в ДНЕС БГ последните няколко дни:- Глоба за паркинг, който не издава касови бележки и укрива данъци!!! - 20 000 лв- Глоба за лифт, който не е сертифициран, съответно съществува риск за живота на хората - 10 000 лв- Възможност за глоба при тупане на килим от прозореца, разхождане на куче без намордник и т.н. - 5000 лвАбе осъзнайте се бе, това е абсурдно нереално. Абсолютно съм за много строги санкции навсякъде, за да се научим да спазваме правилата. Що за глоби са това - 10000 лв за фирма, построила лифт, 20 000 за паркинг, който си ги избива за 3 дни....... Накъде сме тръгнали така, кой ще се стресне, като неспазва закона конфискува се лифта а инвеститора да пасе. Скапани закони, скапано прилагане!!!
36
0
 
0
 
! Отговори
fiki преди 15 години
Tia ot kabineta 4etat li tia forumi da vidiat kakva vsenarodna liobov ima naroda kam tiah,KOMUNISTI4ESKI ***.
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нарушението е двустранно ! Станишев също трябва да бъде глобен ,като нарушител използвал лифт ,които не е легитиран !
34
0
 
0
 
! Отговори
kiko преди 15 години
Neka tozi den da se obiavi za nacionalen praznik 4e edin GEI e visial v kabinka na lift.A Paskalev sto mu ne napravi edna *** na geia.Ne bil zaio baio.Napravo si kato emblemata na PLAYBOYGEI.
33
0
 
0
 
! Отговори
sion преди 15 години
Нямаме си късмет българите и това си е...Аха да се случи нещо хубаво и лифта се оправи..Жалко ...
32
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
Да съберем пари за глобата и да накараме фирмата да качи правителство и парламент на същия лифт и да ги ..изпусне.Какво ще кажете?
31
0
 
0
 
! Отговори
крум преди 15 години
само глупости се изписаха за този случай. всичко товае за да се замаглят погледите ни за следното: колко курорти се откриха и работят, функционират - АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННО, И ТО НЕ САМО ЛЕФТОВЕ И ПИСТИ
30
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 15 години
Умни бе, умни ,тия от НСО.Да организират такава PR акция.Много навреме са пуснали мъглата. Сега,хем си имаме безумно храбър премиер /висял си човека, без да се напишка/, хем го прикрили от всенародната любов ,изразяваща се в премерени залпове с РПГ-та, калашници и други изяви на всенародната любов и признателност.Вижте приятели, до колкото знам и на мотор го возят.Вижте там, нещо с гумите...
29
0
 
0
 
! Отговори
stakiman преди 15 години
Защо да и плащат 10000? Че са го пуснали?
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Фирмата трябва да бъде наградена 10000 лв
27
0
 
0
 
! Отговори
таушан преди 15 години
Кой знае!?Ама в лицето си е баш!:-)))
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"разходката" на Станишев била част от задължителните проби на обекта. Откога премиери изпробват лифтове? Ами ако при пробите наистина стане нещо? Как му се казва там службата - за охрана, за безопасност, за сигурност - къде е гледала? Ако беше станало най-лошото? Еййй, голямо радостно народно напиване ни се размина....Пускането на лифта било незаконно, защото не бил минал нам си кво си.И Станишев в центъра на една незаконна акция!
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Уважаеми сънародници, вчера беше пропусната уникалната възможност за бързо и окончателно спасение на страната от набедения за премиер - Зайо! За съжаление нямаше кой да знае че само с прерязването на една проволка това можеше да е реалност...
24
0
 
0
 
! Отговори
мм преди 15 години
""разходката" на Станишев била част от задължителните проби на обекта. "Ами тогава давайте да го включваме Серго в списъци за изпитвания на прототипи на подводници, самолети и ядрени реактори, шом неговото присъствие е толкова задължително.
23
0
 
0
 
! Отговори
gothic преди 15 години
Нова олимпийска дисциплина - стрелба с РПГ по висяща кабинка. Право на три изстрела....
22
0
 
0
 
! Отговори
х+х=2у преди 15 години
Сега да му отслужат и един молебен по случай чудотворното спасение!:))
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само едно не схващам като не е редовен този лифт защо изобщо го пускат, че и премиера се качва на него ... той какво легализира неща които не са редни ли, що ли ...
20
0
 
0
 
! Отговори
thebrainless преди 15 години
Да се беше умрял направо там!
19
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Имало мъгла, така че съседната кабинка не се виждала, но дори който успял да снима му иззели апаратурата и му изтрили материалите.... Нещо крият в мъглата..... орехче движещо се окачено на телчица в стрелбище, хоп изведнъж дори спряло...