ДПС кмет пуца из село. Отстрелва негласувалите за него

През 2007-ма Хюсеин обикалял с пушка и стрелял по селяните, които не пуснали бюлетина за ДПС, сега е изправен на съд
6 окт 2008 16:03,
82
ДПС кмет пуца из село. Отстрелва негласувалите за него
Снимка: Булфото

Районният съд в Разлог започна наказателен процес срещу кметския наместник на село Златарица, община Белица - Хюсеин Исмаил Хюсеин.

Той попадна в обсега на правораздавателите след серия жалби от страна на селяните, заплашвани с убийство.

Миналата година, на 29 октомври, Хюсеин, който управлява в Златарица вече трети мандат, заедно с баща си Исмаил Сали стрелял с ловна карабина пред къщите на селяни, за които научил, че не са гласували за ДПС.

Ходил от двор на двор и псувал: "Вашата мамка мръсна, ще ви кажа кой съм аз отсега нататък!".

Историята започнала още в деня на първия тур, когато кметът цял ден причаквал съселяните си пред избирателната секция и недвусмислено ги предупреждавал: "Гласувайте за ДПС, иначе мамицата ви ще...".

Голяма част от възрастните гласоподаватели обаче изобщо не се престрашили да минат край него и не отишли да упражнят правото си на глас.

За да накаже 46-те негласували за ДПС, той спрял осветлението им на 29 октомври и го пуснал чак на 28 ноември.

В Златарица живеят около 80 души.

"Страх ни е да излизаме навън, кметът ни е заплашил, че ако види някой от нас на пътя, ще го смачка с джипа", обясняват притеснено селяните.

Сега за свидетели срещу Хюсеин са призовани 15 жители на Златарица.

"Ако никои не го спре, зарязваме домовете си и бягаме", казват жителите на селото.

Срещу селския управник вече са водени няколко наказателни производства.

Преди време той бил наказан с административна мярка "глоба" за осуетяване действия по служба на разложки съдия-изпълнител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По твоята логика значи цяла България живееят като животни,аре бегаи да спиш
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
100 български знамена ще се развеят днес в ямболското село Бояджик в знак на протест срещу осъдителната присъда на полицая Митко Чавдаров, спасил националния флаг от поругаване, съобщава Sliveninfo. С протеста си местните хора се обявяват и срещу бездействието на прокуратурата, която досега не е повдигнала никакво обвинение срещу ***, а безнаказаността води до увеличаване на кражбите в селото.След обяд кметът на селото Герган Герганов заяви, че българското национално знаме се развява вече по доста от къщите в ямболското село Бояджик, включително и по *** къщи. Той уточни, че днес раздава знамената, които обеща лично да закупи, в знак на протест срещу присъдата, издадена от Сливенския военно-окръжен съд над полицая от селото Митко Чавдаров. Макар че ми е малко трудно материално, обещал съм и ще го изпълня - поръчал съм сто знамена, от които вече получих петдесет. Те са с размери 1,20/0,80 м и струват по 11 лева, но фирмата ми ги дава с отстъпка по 10 лева. Но има знамена с по-малки размери, които струват 4,50 - 5 лв. и гражданите могат да си ги позволят - в селото има хора, които сами са си закупили българския национален флаг и са го поставили на къщата си. Част от знамената, които раздавам, ще се веят и над ромски къщи", заяви Герганов. "Искам да подчертая, че не разделям хората по етнически произход и отношението ми към поругателите на знамето щеше да е същото, ако те бяха от български етнически произход. Аз бях избран за кмет и с подкрепата на ромите в селото и сега много от тях изразяват подкрепата си във връзка с възникналия конфликт. Надявам се, че от случилото се ще извлечем полза, то ще засили патриотизма не само в с. Бояджик", каза Герган Герганов. Той обмисля да окачи по-малки флагчета и по протежението на пътя Ямбол - Нова Загора, който минава през селото. Кметът на Бояджик отново призова колегите си от цялата страна и всички граждани да се сдобият с българското знаме и да го развяват с гордост при всеки подходящ случай.На 9 февруари група пияни *** се хващат на бас кой пръв може да скъса трибагреника от 3-метровия пилон в местното училище. Чавдаров ги е видял, осветил ги с фенерче и ги е изгонил от двора на училището. В последствие *** заявяват, че полицая ги е малтретирал. Военният съд в Сливен взе решение той да бъде уволнен дисциплинарно и да му се наложи административна глоба в размер на 1 000 лв.
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
приател ти ако се чувстваш роб,аз не съм
38
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
Тази информация е поредното доказателство, че в България няма закони, важи животинският принцип - по-силният убива по-слабия. А това, че е турчин .... ми, такава си им е природата - животинска;)
37
0
 
0
 
! Отговори
zaineb преди 15 години
xaxaxaxax obstrelva giaurite, te sa dive4 xaxaxaxaxa, taka trebva da strelia po teh, sled vreme nema nikoi da ostane
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
турското робство продължава ! ДПС ни управляват, но нека да не забравяме 4е комунистите ги пуснаха в БГ и им дадоха власт и до кога ще дават по БНТ новини на турски
35
0
 
0
 
! Отговори
nazionalist преди 15 години
abe nali saselenite mu i te sa *** /turzi/
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много смешно ми става,селяните се страхували от един кмет или пък Днес.Бг проувеличава нещтата!Знаетели ощте много други нещта има по-важно значение от тва,по-принцип почти в всяко село имат страх от кмета.Бат Рамбо кой е че щте оправи амуджата,аман от такива смешковци,кмете ти си знаеш работа повечко работа и лама на селяните да не се обаждат
33
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Е разгеле! Проблемът е, че такива като теб дето макар и късно, се усещат са малко, повечето ще си останат заспали и докато изчезне България от картата... :(
32
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Това същество доколкото разбирам е псувало на български. Значи е било от помаците, най-заблудената група населяваща България. Как ли пък ще гласувам за него... с една прибрана гилза.Хора, събудете се! Докъде я докарахме такива изсипани *** да ни заплашват на наша територия!?И идете пак гласувайте за ДПС (чрез БСП или НДСВ)... Пфу.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Май започвам да вярвам на Сидеров,не бил чак толкова луд,колкото се опитват да го изкарат
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
pa pushkaite go i viq be
29
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
e da mi doide az za turchelqta ne sam glasuval
28
0
 
0
 
! Отговори
БУДЕН БУНТАР преди 15 години
Абе чутури , срелял , хванали , го и го съдят , какво толкова ! Действителните проблеми са - ЗАЩО ПРАВИТЕЛСТВОТО ДОКАРА БЪЛГАРИЯ ДО СПИРАНЕ НА ПРЕСЪИДИНИТЕЛНИТЕ ФОНДОВЕ ОТ МИЛЯРДИ ЕВРО И ЗАЩО Е ПОДПИСАЛО НЕИЗГОДНИ ДОГОВОРИ С ,,ГАЗПРОМ,,??! ТОВА СА ПРОБЛЕМИТЕ ! НЕ СЕ УСПИВАЙТЕ ОТНОВО ! СЪБУДЕТЕ СЕ !
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ne mislete izobshto doidat li izbori si4ki da dadem svoq glas az sam na 18 i shte glasuvam za parvi pat neka vsi4ki moi vrasnici da napravqt sashtoto a ne da stoqt v kafenetata i zalite
26
0
 
0
 
! Отговори
k2 преди 15 години
krai bosfora 6um se vdiga......riazanite praseta v turcia
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe kato e bil nyakolko pati rasledvan za6to izob6to e dopusnat do izbori?!?
24
0
 
0
 
! Отговори
блондинка преди 15 години
сигурно не е и турчин, а ***.
23
0
 
0
 
! Отговори
ot men преди 15 години
abe toq fes nqma li koi da go spre, ami si razvqva konq.da mu reznat zelkata na toq fes
22
0
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 15 години
ВРЕМЕ Е ДА РАЗКАРАМЕ ТУРЦИТЕ С РИТНИЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ!