Хасковски училища с надписи на турски за добрутро

"Колко съм щастлив да се нарека турчин", бе написано на четири училища в града
24 ное 2008 16:19,
388
Хасковски училища с надписи на турски за добрутро
Снимка: БГНЕС

Надписите

"Колко съм щастлив да се нарека турчин"

С този надпис, а и с нарисуваното турско знаме, осъмнаха четири гимназии в Хасково.

Надписът е цитат от реч на покойния първи президент на южната ни съседка Кемал Ататюрк - баща на съвременна и светска Турция.

"Още сутринта от охраната са ги видели и са ги заличили веднага", категорична бе пред Dnes.bg Мария Якова, зам.-директор на Професионалната гимназия по туризъм, чиято фасада и врати също са били изографисани от неизвестния художник.

Другите три нарисувани училища са езиковата гимназия "Проф. д-р Асен Златарев", Финансово-стопанската гимназия и СОУ "Васил Левски" в града.

Органите на МВР не са сезирани, но ДАНС разследват надписите, допълни тя.

"Няма кой друг да разследва, освен ДАНС, защото това са няколко училища в Хасково", доста нелогично коментира Якова.

По думите й всичко в училището е спокойно, а децата даже и не разбрали.

"Всички сутринта бързат в 7,30 часа, едва ли... почти не са обърнали внимание", смята тя.

Допустимо ли е според вас такива надписи да се появяват върху фасадите на училище?

- Безспорно, не. Това са провокации, но кой ги прави - не знаем - завърши Мария Якова.

Надписите

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
1
 
! Отговори
pa6ata преди 15 години
Аз пък имам страшно мн приятели българи,и допреди 5-6 години не вярвах че има хора който да казват "Смърт на турците" и въобще не бях се сблъсквал с омраза.Ама като ви чета коментарите тука,и ми избива.Никога не бих говорил пред мой познат българин,даже и турчин така,както пиша във форума.просто не съм такъв човек.Ама нали знаете,като събудиш дявола в някой.не слагайте всички под общ знаменател.И вие и ние имаме да се плюерм за много неща.На моя блок пише "България за българите".Шшш..абе ей,я чакай малко.Каде отиваш ти? Аз си плащам редивно данаци и такси.не съм ходл в живота си в РПУ.Живея си нормално и спокойно.Къв си ти че да ми драскаш по бока??
166
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
коъ предаде Левски?
165
0
 
1
 
! Отговори
Генади Калчев преди 15 години
това си е чиста проба провокация - живея в този град от както сам се родил - 36 години и мога да кажа , че това е почерк на хора , целящи етнически размирици - а кои са те ли - по черните надписи и специфично изписаните букви е ясно , че са писани от хора незнаещи и една дума на турски език , а именно местни структури на атака в града !
164
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Пашата,ти на какъв език мислиш?Защото ако мислиш на турски,си срам и позор за Турция.ДПС никога не са искали етническо напрежение,което хора като тебе създават.
163
0
 
1
 
! Отговори
Боли ме .а преди 15 години
На никой нищо неможете да направите .. Всички .. там долу сте.. едни въшки дет си мислите с по 1 гласуване ще махнете всички управници.. мислите си, че свеата се върти около вас, ДПС и БСП пак ще са на власт , Сигурен съм 100%, може да съм с промит мозък, може да съм предател, но света вече не е едно време дет са били апостоли и така нататъка.. и съм сигурен че всички тука сте жадни за лесни пари.. *** вее.. ! боли ме оная работа за бъдещето ви !
162
0
 
1
 
! Отговори
Mimi преди 15 години
Koq e tvoqta Rodina?I pak pitam kakvo tarsish tuk?Otgovori !!!
161
0
 
1
 
! Отговори
PP преди 15 години
Нагодина всички на изборите да гласуват!Те са толкова уверени че е лесно да се гаврат с назе, очевадно е че тази религия поне в тоя етап на развитие цели да превърне всички в мусулмани на каквато и цена да е...тази картинка се вижда не само в БГ но навсякаде по света! Срамно е да живееш в България и да не взимаш участие в изборите, забога гласувайте Българи!
160
0
 
1
 
! Отговори
ll преди 15 години
Българин го е написал, ама *** от онези дето се мислят за турци т.е. ***!
159
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
съгласен съм със саймар...вярно е, че в България малко хора правят разлика между турци и ***. и че има такива надписи. наистина във всяко стадо си има ***...за съжаление обаче и сред турците в България има ***...
158
0
 
1
 
! Отговори
Ataman преди 15 години
Аз съм българин. Тази година бях за три дни в Турция на екскурзия и да си призная видях една държава развиваща се която е с три - четири поколения пред нас.Някои от тука писващите задава ли си въпроса защо сме на 50 години след тях. Да 500 години те черпиха каймака от нашата култура, създадоха трайни светски закони, голяма част почиващи на мюсюлманската религия. Какво направихме ние ? Разрушихме всичко което бяхме построили до 1989 година, окрадохме и продадохме държавата си, отритнахме и религията си.Какво друго да очакваме, като няма вяра човек у себе си и като не се преборим с тия крадливи същества, които тормозят българските граждани независимо от етноса им.
157
0
 
1
 
! Отговори
X преди 15 години
Имам страшно добри приятели турци, с които винаги съм имал прекрасни взаимоотношения. Ти, както и тея дето са ги писали тия работи сте срам и позор за турското общество....
156
0
 
1
 
! Отговори
saymar12 преди 15 години
viye komentitate tovo 4e sanapisali tova4e sa napisali radvmse 4esam tur4in no zabravyate da kometirate za tezi natpisi napisani vav po4ti si4ki gradove sm1rt na turjite smrtna jiganite kvomoga kaja drugo osven ????????????
155
0
 
1
 
! Отговори
pa6ata преди 15 години
да бе знаем,България на три морета в радиус от 1000 километра.Хахах.Превземаш сърбия и част от гърция и ей ти излаз на 3 морета.Само дето не сте им се радвали много.А ти за османската Импреия чувал ли си? Знаеш ли докаде се е разпростирала? Айде тихо тогава.И да отговоря на милата дама...АЗ родината си я обичам,ама мразя врянкащите псевдопатриоти дето само реват кой им е виновен.Който сее ветрове,жъне бури...
154
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
абсурд да са дпс...абсурд...тях не ги за нито един турчин в бг, ги само как да лапат повече. на всички дъщерите и синовете им учат в чужбина, не България и Турция..да не говорим, че йордан цоневци и подобни са в това измислено дпс за пари...това отдавна не е никаква партия...
153
0
 
1
 
! Отговори
X преди 15 години
Абе ти в ред ли си? Ти чувал ли си за НАТО? А знаеш ли че българия е член на НАТО? А знаеш ли че и турция е член на НАТО? Кви войни кви 5 лв?
152
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Немога да разбера ,като я хвалиш тази турция защо не си саберете всички фесове парцалите и не си ходите в анадола ,ами стойте още тук .
151
0
 
1
 
! Отговори
jmi4ko преди 15 години
това са си провокации на ДПС..за да нагнетят напрежение между турци и българи
150
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Аз да питам какво пишат турците тука ?Какво мрънкат ?
149
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
българин не го е написал. няма българин, който да знае да пише на турски, ако има то са 10-15 човека, или учили в университети или са работили в турция. това са млади , които пият ракия, апват цвинску, шляпкат к...вчки, слушат чалгичка..и се правят на големи турски националисти...които са решили, че правят голяма услуга на турците и на държавата си...
148
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
офф те го те пак този!!! Абе 4овек, не те разбирам- не харесваш страната ни, историята и, изкуството и, поданиците и, икономиката и....какво правиш тук те питам????? Гледам и яко те мързи, ама толкова мноооогооо, 4е нямам думи! Пишеш коментар след коментар, гледам и опонираш....нямаш ли си работа?

Спонсорирани публикации