Ромка кандидатства за дознател, от МВР й се подиграват

Мургавелката минала успешно първите два етапа от конкурса, но на интервюто се държали унизително с нея
30 ное 2008 17:30,
237
Ромка кандидатства за дознател, от МВР й се подиграват
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Петчленен състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалбата на Таня Таушанова от Мездра срещу МВР, съобщиха от пресслужбата на комисията.

Таушанова кандидатствала за работа като дознател в „Транспортна полиция” – Мездра.

Явила се на конкурс, минала успешно първите два етапа, явила се на третия, който е заключително интервю и проверка на правната подготовка.

Тук, според жалбоподателката, отношението на комисията към нея е било грубо и унизително, подплатено от провокативни въпроси, като основният стремеж бил да й се покаже, че мястото й не е там.

Първопричината за това Таушанова вижда в ромския си произход.

Тя настоява за провеждането на нова конкурсна процедура от независима комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
BenSherman преди 15 години
Беее махайте ги тия *** бе.. Не могат да говорят български , а искат във властта да влизат. Айде у левоооо БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ
15
0
 
0
 
! Отговори
milen zhelev преди 15 години
vie koito ostanaxte da jiveete v BG ,ne dopyskaite *** vav vlasta za6toto edin den kato re6a da se vra6tam v rodina,moje da lipsva ot tabloto na airogarata
14
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 15 години
MNOGO TOCHNO KAZANO i az napylno te podkrepiam ! Bravo
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами и те могат да заведът дело, щом ромката може
12
0
 
0
 
! Отговори
ТонеФ преди 15 години
А българите в Кърджали,които не биват наети на работа защото не знаят турски и са БЪЛГАРИ ?!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сигурно като са стигнали до трета стъпка "отговорете на въпросите" кандидатката не е успяла да преведе голяма част от думите
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В кой век живеете, какъв ***, какви казани. Татуирали сте си Бълария над всичко на челата и то там. Вземете помислете с тез кратуни, имаме проблем с ***. Кой според вас може да го разреши? Те ли, ние ли? Който е по-умен много ясно, ха да видим.
9
0
 
0
 
! Отговори
p преди 15 години
eto tova e bulgariq,zatova sled 50 godini shte ischeznete ako produljavate da ste takiva gadove.Kakvo ot tova kato e ciganka.Pred Boga vsichki sa ravni.NIma vie ne vurshite grehove,nima ste s neshto po dobri ot neq
8
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Лелееееее, какви права са им дали, че и до конкус са ги допуснали!!!!!
7
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе какви знания ва гонат вас бе що не земат да станат и лекари да ни лепнат по 100 вируса.Тая *** да си седи в гетото и да не мърда от там.Браво мога да кажа на комисията.А за *** вече трепането им е малко.БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тая "дискриминирана" Айше са я скъсали на конкурса защото е от "ромски произход". Друго щеше да е , ако беше от *** произход, ама ето, на!
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Точно подобен род дискриминация са една от причините за ромската престъпност! Дори някой да има способностите и да иска да работи бива потъпкван от мнозинството :-( Така единственият шанс за един млад ром да не гладува е да краде!Проблемът допълнително се задълбочава, когато младото поколение не може да види примери на пробили и успешни роми! Така още от малки разбират, че единственият шанс да преживеят е да крадат :-(В основата на ромският проблем в България не са ромите, а расизмът на българите!
4
0
 
1
 
! Отговори
Лаврентии Берия преди 15 години
Голяма работа, семейна трагедия. Какво да кажат българите, които са достигнали до същия този етап и не са го преминали, както е станало в случая? Да се жалват в комисията за дискриминация защото не са ги оценили интелектуално ли? Или усещайки ги, че не са за това място са започнали да задават други въпроси в следствие на които се е почувствал неудобно /изпитвания/ и това е повод да се чувства дискриминиран. Че то по тази логика и ученик в помощно училище е дискриминиран като получи двойка.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Daite ako iskate na si4ki *** da dademe vlast...ne stiga 4e jiveeqt na avanta, za nasha smetka... aide pod noja
2
0
 
0
 
! Отговори
ИВАЙЛО преди 15 години
почва да ми писва от тези ***.само те са дискриминирани.егати буклуците
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на госпожата .Така трябва да се покаже гражданск позиция.Не бива да си мислим, че само ние сме най- добрите. ФАКТА, ЧЕ ЖЕНАТА Е СТИГНАЛА ДО ПОСЛЕДНИЯ ЕТАП ПОКАЗВА ЧЕ Е ПОКАЗАЛА ЗНАНИЯ, ТАКА ЧЕ НАПРЕД И ДА СЕ БОРИ.