Стига амнезия!

Трета седмица след убийството на Стоян. Трета седмица промяна няма! Отново на протест, но този път от Студентския град до парламента
17 дек 2008 21:15,
81
Стига амнезия!
Колаж: Dnes.bg

На всички нас ни омръзна проблемите в държавата да се неглижират и да се говори под сурдинка.

Властимащите да не поемат отговорност за трагедиите, случващи се в обществото.

Ние, младите, да сме обречени да сме поколението на "500 лева", без никакъв шанс за успех в тази уродлива, корумпирана и връзкарска обществена система.

Това са исканията им... на студентите, които трета седмица чакат справедливост за смъртта на Стоян и за сигурността си в Студентския град.

Седмица след като с гневни упреци и плакати в ръце обходиха улиците на Студентски град, приятелите на зверски убития студент по фармация отново ще се съберат на 19.декември в 11 ч. пред зала "Христо Ботев".

Този път обаче няма да се задоволят с кварталните улички, а ще тръгнат на протест към парламента.

"Поради отказа от диалог на отговорните институции със студентите, ние пристъпваме към тези действия с ясната идея, че желаем проблемите ни да бъдат решени", казват организаторите на шествието в писмо до редакцията на Dnes.bg.

Трета седмица след убийството на Стоян... Трета седмица промяна няма!

Колко още трябва да умрат, за да ни чуете?!?

Сега е моментът да надигнем глас, така че да ни чуят всички, категорични са студентите.

По думите им опитите за дискусия с властимащите се са провалили главоломно заради незаинтересуваността им към студентските проблеми или заради интереса им да не се конфронтират с бизнесмените, държащи заведения.

Вън мутрите от Студентския град!, зоват още студентите.

Междувременно в сряда вечерта стана ясно, че Висшият съдебен съвет е решил да вземе под наблюдение делото за убийството на студента Стоян Балтов.

Работната група за наблюдение на делата от особен обществен интерес е изпратила писмо до главния прокурор Борис Велчев с искане за информация за това дали е образувано досъдебно производство по случая и от коя дата е, кой е разследващият орган и наблюдаващият прокурор.

Отправено е и питане дали делото е взето на специален отчет във ВКП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
sf преди 15 години
dano po putq kum parlamenta se izpotrepqt selanite...debaa i selqnite EDIN TRUP NQMA DA OPRAVI ZADRUSTVANIQTA....SELQNITE TRQBVA DA BUDAT IZBIVANI MASOVO SHTOM SE ZADURJAT V STOLICATA POVE4E OT 8 4ASA!!!!!!!!
39
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Освен ако съм им големи...
38
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Комунист мръсен стига си ми се предлагал!По аналнонезодоволени мъже,че и чичковци не си падам.
37
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Не правя коментари да си ги чета.Това е форум,отваряш гугъл и четеш що значи това.После ми искай граматика и правопис.
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тука съм съгласен с калин-мензиса, понеже и на мен не ми е ясно защо се протестира-е.баха майката на мвр, па ся реват, че ядат бой-ми ще ядете-мишки с мишки.
35
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Бг образованието си баш образувание ама айде!Учениците учат глупости на разни *** пълнят им главите с бисери и ги тъпчат някви другарки.За дебилните преподаватели т.нар университетски ,който в голямата си част просто нямат нищо общо с науката само претендират.За тях думи наистина нямам.Увредени хора Увредено общество.Не сте адекватни на ситуацията и не задавате правилните въпроси,нито пък начина по ,който реагирате ще доведе до някаква промяна.Хала е показателен.
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Калинчо , като правиш "интелигентен" коментар , препрочитай си го , защото правиш по 3 правописни грешки във всяко изречение .
33
0
 
0
 
! Отговори
darky преди 15 години
образование*
32
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Вместо вземете пример от Гърците ,където и ученици и студенти протестират.Тук някви физиономии в национален ефир ми заговорили за реституция и държавна собственост.Искайте си по добри условия за живот,по добри условия за образувание и реализация.На ваще глупости разумните хора няма да се вържат.Нищо адекватно не искате.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бог да го прости убитото момче!На другите - какво чакате още,а не напускате България?Тя е бита карта!Мислите,че такива като Доган сами ще си отидат и ще направят живота ви по-добър?
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всички сте въздух под налягане,думи ,думи без дела,седнали ми някой умни глави пред компютрите и ми изпращат някакво кръсче да поставя на скаупе,така ли се променят нещата,глупости,убедих се ,че Българската младеж е страхлива ,наивна и некадрна-никой неможе да промени мнението ми ,каквото и да коментирате,глас в пустиня и нека ние да сме добре ,а Вуте зле,а може би си го заслужаваме това правителство ,щом ние сме *** и страхливи какво искаме и търсиме ...един голям . да ни гали и нищо друго -подгответе се от догодина пак ще е БСП и ДСП на власт
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Протестът е за справедливо наказание на убийците!Кампуси,затваряне на дискотеки и дрън дрън всички тея неща са глупости.Единствената цел е без абсурди във съдебната система.
28
0
 
0
 
! Отговори
ot 16 преди 15 години
А значи според теб в БГ хората няма за какво да се борят, така ли, всичко си е о'кей. Аз просто не мога да се сетя за нещо, за което не би трябвало да се борим, което да е наред в държавата.Ама какво да обяснявам сега, просто явно или си доволен от живота си в гарсионерата в Люлин, която ще изплащаш 60 години, или си от тройната коалиция
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ние Не искаме храна и пари!Искаме само алкохол,дрога и повече !Да живеят студентите!Да протестираме за това!
26
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Уволнен си бил ти.
25
0
 
0
 
! Отговори
bulgarin преди 15 години
ви ***, модераторчета скапани.Който ми изтри коментара, да четем за него утре в черната хроника на тъпия ви сайт. Писна ми да триете коментари, долни *** такива
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пак не разбрах, вие за какво се борите?За преврат, сирене, луканка, или топла вода?
23
0
 
0
 
! Отговори
КИТАЕЦА преди 15 години
ТЕ И КИТАЙСКИТЕ СТУДЕНТИ МАЙ СКАЧАХА ,НО ЗАЩО ЛИ ГИ ПОСМАЧКАХА С ТАНКОВЕ???НЕ СЕ ВЪРЗВАЙТЕ НА ПРОВОКАЦИИТЕ НА ДС!ВСИЧКИ КОИТО СЕ ЗАПИСАХА ПРЕДИ В ПОТКРЕПА БЯХА УВОЛНЕНИ ПО ВРЕМЕТО НА ДРУГАРЯ КОСТОВ!КОМЕНТАРИТЕ НА ВАС ОСТАВЯМ.........
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Точно така 21,ние сме отишли там да си живеем живота!Какви библиотеки и книги!Цял живот само учене.Не стига гимназията,а сега и тук!НЕ ИСКАМЕ БИБЛИОТЕКИ!ИСКАМЕ БАРОВЕ,ДИСКОТЕКИ И БЕЗРАЗБОРЕН СЕКС!
21
0
 
0
 
! Отговори
Искаме си правата! преди 15 години
Стига вече правителството да се бърка навсякъде!Искаме да си останат заведенията!Ние сме млади и се нуждаем от алкохол и се.кс!