Бургаски общинар напуска заради строеж на джамия и цигански общежития

Валери Симеонов от "Атака" имал чувството, че е председател на "Джамийско настоятелство"
22 яну 2009 12:40,
144
Бургаски общинар напуска заради строеж на джамия и цигански общежития
Валери Симеонов. Снимка: БГНЕС

Досегашният председател на общинския съвет в Бургас Валери Симеонов подаде официално оставката си.

Като мотиви той посочи, че не желае да работи с чувството, че е председател на "Джамийско настоятелство", а на български общински съвет.

”Решението ми е продиктувано от факта, че на 20 декември 2008г. Общинският съвет на община Бургас прие без каквито и да е разумни мотиви, и според мен под външен натиск, решение за предоставяне на общински парцел, земя за изграждане на мюсюлмански молитвен дом-джамия, както и за изграждане на около 20 социални жилища за живеещите цигани в незаконното гето в комплекс “Меден Рудник”, без да е проучена и доказана необходимостта нито на едното, нито на другото”, каза Сименов.

Той допълни, че това решение е в разрез с личните му политически и морални убеждения на българин-националист.

”Аз не мога да остана на този отговорен пост, работейки с чувство, че съм председател на „джамийско настоятелство”, а не на Български общински съвет”, каза още Симеонов.

„Взимам си химикалка и водата. Ето ви стола!”, с тези думи той се обърна към зам.-председателя Георги Киров, след което седна при своята група от „Атака”.

Друг съветник от "Атака" Валентин Касабов пък поздрави колегите си на турски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
елекТРОАлна единица преди 15 години
Значи,тоя брадатко,вместо да се бори с всички сили,той бяга!Обаче,кой знае защо,ОСТАВА В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ!Въпроса е,какво ще прави там!?
42
0
 
0
 
! Отговори
акула преди 15 години
който гласува редовно му дават джамия и общежития,който не гласува бой от ушев,безработица и такива все хубави неща.другия път си помислете дали да не гласувате и за кой да гласувате разбира се
41
0
 
0
 
! Отговори
от бургазлия курназл преди 15 години
Сега разбрах ти си за 4-ти километър и си изписан с подобрение.Само за другите във форума не съм само"бургазлийче" ами и софиянче. Джинса ми е от софиийско.Калинчо,ходи се прегледай ,има дежурни психиатри.
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
STIGA SI TRIL BE ***,AKO IMA6 PRETENCII SYDI ME V TOZI VA6IQT KORUMPIRANIQT SYD, TA KAZAH NA REZAKA 4E EDIN DEN DORI SLED 20G TEZI DJAMII 6TE GORQT ZAEDNO S PODLOGITE KOITO PREDAVAT BG NARODA,
39
0
 
0
 
! Отговори
Осман преди 15 години
Ислямокомунизма ще управлява тая страна още много години....защото само ние ,турците ,мовем да ши защитим от *** етническа бомба....
38
0
 
0
 
! Отговори
плановик преди 15 години
Какви са тези от Атака,за да прикрият своята некадърност бягат от отговорност като се оправдават с някакъв виртуален молитвен дом.Сякаш са избрани от бургазлии не за да се справят с проблемите на града,а да се занимават с глупости сякаш нищо друго не е важно за града.БУРГАЗЛИИ ИЗЛЕЗТЕ И ИЗМЕТЕТЕ ТАЗИ *** ***.
37
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Не бургазлийче не съм от Бургас ..джамия да ти е проблема!При тея атакисти..от ислямска религия нямаш нужда!Бургас не ти е частна собственост..ако го имаш за такъв сории.Атакисти скапани.На два пъти попадам във вашата телевизия...как дебилни комунисти ..ваши партниори плюят и обиждат християнството.Нарекохте свещенниците избити от комунистите през 44-та гадове и убийци!Наскоро сложихте неприятен епитет на християнството...вие ли ще ми сте защитници на "българското" маймуни ..да ми казват и определят ,кой е по българин.Айде моля!Насаждате омраза ....с вашите глуповати съждения и разспространявате откровенни лъжи и манипулаци!Вие сте долни комунисти ..за вас се знае,че сте *** и ***.Атакисти скапани.Говорете с факти не със съждения...с насажданията ви.Не джамии а цели ислямски градчета ще народите.Вие сте тези ,който убиват православието и по страшното подменяте с нещо друго.Офшорка на комунистите ..сте ,което значи че сте мръсни атеистични дебилни прасета.С приказките си култивирате омраза и развратни състояния.И да ви имам сравненията Сидеров бил втори Левски....атака били най българската ..с ,какво сте по българи бе ..комуниста е интернационалист по дефиниция..наред стова,че е *** и *** и насажда исляма в една православна страна.Патриотизмът е добродетел на злите!
36
0
 
0
 
! Отговори
член на АТАКА преди 15 години
Атака винаги са били последователни в защитаването на интересите на техните избиратели. Когато това не може да стане то оставката е единствения достоен начин за израз на протест. Шапка свалям на Валери Симеонов. Ако хорота се замислят ще видят, че Атака е единствената значителна алтернатива на корумпираните управляващи.
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Истината и само истината ще ни доведе до избавление - тези или близки по значение думи на Св. Петър, писателката Свобода Бъчварова или германския журналист Юрген Рот, който се опита да изрече няколко истински думи за обичното ни отечество - до болка познати на всеки българин, все още не ни правят впечатление и не им обръщаме внимание. Цитирах различни автори - от свят човек през ерудираността на родната писателка до обикновения германски журналист, поради факта, че от всякакви посоки получаваме сигнали като общество да тръгнем по пътя на истината, съобразявайки се с най-нормални човешки ценности. Но както изрече преди близо две десетилетия доайенът в българската журналистика Петко Бочаров - Да, ама не!.Случаят с решението на Общинския съвет в Бургас за отстъпването на място за строеж на молитвен храм за мюсюлманите в комплекс Меден рудник се превърна в митологична сага с участници - от общински съветници, граждани, местна власт, електронни медии до партийни представители от всички цветове на дъгата. И зад всички мнения, които излязоха и продължават да излизат в публичното пространство, прозира некомпетентност в неподозирани размери, от една страна, а от друга страна - нетолератност и неспазване на елементарни нравствени и човешки норми на поведение като граждани на Европейския съюз. Зад цялата тази бутафорна картина стои истината, наречена невежество или неграмотност. Трябва тази истина да си изкаже ясно и категорично, защото блатото, наречено политическа манипулация, все повече ще ни обхваща. Като равноправни членове на българското общество всяка група от хора, които изповядват разрешена от закона на страната религия, имат право в рамките на закона да изповядват свободно своите религиозни възгледи. Решението на Общинския съвет е съвсем нормално. В този конфликт има няколко аспекта. При защитата на тезата за строителство на молитвения дом политическите партии - до една, не защитиха аргументирано защо застават на тези позиции. В Общинския съвет се чуха изказвания от управляващата партия в Бургас, че турска джамия е имало до сегашния МОЛ на Тройката. Древните имат и за това сентенция - Без история няма настояще и бъдеще. Съществувалата в югозападния ъгъл на прословутия непостроен ГУМ е татарската джамия Есизие, построена през 1862 год. в бившата татарска махала. Тя е скромна постройка с предверие и молитвена зала, изрисувана с мюсюлмански мотиви. Минарето е било с височина 12 м, впоследствие пречупено от земетресение. Бургазлии и до днес си спомнят постройката зад бившата кебапчийница. Най-старата джамия Калъч Али паша с минаре 15 м е била в района на турската махала, на ъгъла на ул. Ф. Кутев, в близост до спортната площадка В. Левски. Най-голямата и красива джамия е Чилизис зааде Мустафа ефенди, построена около 1860 год. от едноименния благодетел, се е намирала в градинката пред настоящата митница. Бургаското гражданство само може да съжалява, че тя не е пощадена от земетресението от 1911 год., защото по запазени изгледи и
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Явно носиш на раменете си празна бъчва, вместо глава! жалко, защото турците които поне аз познавам са миролюбиви! А на теб мястото ти не е в Турция, а в Кюрдистан, Ирак или Иран! жалко за Ататюрк, който беше еинствения ви свестен лидер, но и той не можа да се справи с дръвчета като теб!!!! Вярно, вие, мюсолманските фанатици сте навсякъде! Но тази планета освен вас, живеят още поне 8 милиарда, които не искат да живеят вашия скотски живот! И ако си мислите, че като раждате по 10 деца, ще ислямизирате света - грешиш! защото и децата ви искат да се ползват от придобивките на модерния свят, а не да се обличат с тръстика! така че такива като теб са обречени! Ти си срам за иначе трудолюбивата си нация! мястото ти е сред ислямските фундаменталисти - сражавай се за исляма! И ще свършиш така, както братята ти в палестина! И да ти кажа съвсем честно: там, на другия свят не те чака никой - има само мълчание и пустота! А не 12 девици, които да ти правят с-и и турски ч-ии! Жалко за нацията ви....!
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами явно го изтриха заради това, че даже и членовете на ДПС се изразяват цивилизовано, а не с каруцарски жаргони! И освен това: не мога да приема, че хора, които на митинги в Кърджали размахват турски знамена - ведин български град са българи, а още по малко европейци!!!!! Честни българи в ДПС няма! такива като Йордан Цонев там са само хамелеони, които прескачат от партия в партия само и само за да ви смучат вас, работливите турци като кърлежи! Да, в ДПС има честни българи мюсолмани, но те са там благодарение на "лейтенантите" на Доган, които ще им смъкнат кожите от гърба, ако не гласуват за ДПС! Това е точната истина за "европейската" ви партия ДПС!
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво . Това се казва достоен човек
31
0
 
0
 
! Отговори
от изтрития пост 27 преди 15 години
защо ми изтрихте коментара жалки *** ви форума. Той не за мислещи различно от вас герберски мекерета.Не ме е страх ,че може да проследят коментара аз съм от Бургас ,а не като вас ***
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Явно носиш на раменете си празна бъчва, вместо глава! жалко, защото турците които поне аз познавам са миролюбиви! А на теб мястото ти не е в Турция, а в Кюрдистан, Ирак или Иран! жалко за Ататюрк, който беше еинствения ви свестен лидер, но и той не можа да се справи с дръвчета като теб!!!! Вярно, вие, мюсолманските фанатици сте навсякъде! Но тази планета освен вас, живеят още поне 8 милиарда, които не искат да живеят вашия скотски живот! И ако си мислите, че като раждате по 10 деца, ще ислямизирате света - грешиш! защото и децата ви искат да се ползват от придобивките на модерния свят, а не да се обличат с тръстика! така че такива като теб са обречени! Ти си срам за иначе трудолюбивата си нация! мястото ти е сред ислямските фундаменталисти - сражавай се за исляма! И ще свършиш така, както братята ти в палестина! И да ти кажа съвсем честно: там, на другия свят не те чака никой - има само мълчание и пустота! А не 12 девици, които да ти правят с-и и турски ч-ии! Жалко за нацията ви....!
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мислех да гласувам за ГЕРБ, но с тези разрешения да се строят джамии в Пловдив и София те загубиха моята подкрепа и затова ще гласувам за АТАКА
28
0
 
0
 
! Отговори
Станислав преди 15 години
Браво!!! За абсолютно всичко си прав и се гордея с българи имащи твоето/нашето виждане. Само че трябва да се добави и за ромите. Никъде го няма това тяхното съответно и нашето. Защото нали си чувал във футбола, че един отбор играе така както противника му позволи. И тук е същото. Не може ние да работим от сутрин до вечер и парите ни които се отдържат (не са хич малко) да ги даваме за децата които раждат, за домовете им и за всякакви там техни си потребности. Мога да пиша до без край по тази тема, но просто нямам време. Поздрави
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на АТАКА! Единствената национално отговорна партия!
26
0
 
0
 
! Отговори
OMG преди 15 години
Turciq blizkite godini ne q o4akvaite v evropeiskia suiuz 6te vi izloja 1-2 fakta!1. V evropeiskia suiuz priemat hora ne jivotni!2. S taq vlastvena viziq koqto se opitvat da seqt po nikakuv na4in nqma da stane!3. Dokato durjat kipur nikoga nqma da gi dopusnat v EU4. Dokato ne sprat da tursqt pri4ina za voina s Gurcia nqma da gi pusnatzaqjdat se s Gurciq za 6tqlo i ne6tqlo helikopter/samolet priparil malko do tqhnoto vuzdu6no prostranstvo i vednaga pra6ta6 istrebiteli o6te da sa gi pitali za6to e tam o.0Turciq samo see nervi v cql svqt i nai nakraq na celiq svqt 6te mu pisne i 6te ima mn kovaren revenge!Hubavia tur4in e murtviq tur4in ;)!
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Джамия в Бургас ще се стро също благодарение на БСП, ДПС и всички други формации - Ваклин Стойновски, СДС и прочие, които гласуваха ЗА! Единстсвено против гласуваха от АТАКА!!!!!!!!!!!!! След като си толкова запознат с протоколите от заседанията на общинския съвет, би ттрябвало да го споменеш!
24
0
 
0
 
! Отговори
Metehan преди 15 години
Turk SoioZ 6te sysdaadem ! Nie pre4i bulgar tam nqma mqsto ! TURKIYE sydade EVROPA ! Evropa e Turk ! Franciq 5 miliona miusulmani i 2 miliona TURK !