Купували сме за Вальо Топлото и сиренце, и соли за вана, че и маркучи

Освен това икономка забърсвала прахта и косяла тревата в дома на Димитров
22 яну 2009 18:13,
31
Купували сме за Вальо Топлото и сиренце, и соли за вана, че и маркучи
Снимка: БГНЕС

Бившият изпълнителен директор на „Топлофикация-София“ Валентин Димитров е бил снабдяван лично със сирена и ароматизатори, каза домакинката на дружеството Илияна Качакова.

Тя даде показания по делото срещу шестимата бивши членове на борда на столичната "Топлофикация" – Валентин Димитров, Илко Йоцев, Иванка Диловска, Георги Рогачев, Георги Ненков и Пламен Василев, обвинени за безстопанственост.

Щетата за "Топлофикация" е около 2 млн. лв.

Доставките за Димитров са правени от един от снабдителите на дружеството – Александър Павлов.

Поръчвани са диетични храни, косачки за трева, маркучи, аксесоари за GSM, устройства за гонене на кучета.

Пари са давани и за специални соли за вана, която била поставена в рехабилитационния кабинет, ползван само от Вальо Топлото.

Купувани са водни ски, бинокли, лодка и джет за базата в Приморско.

Инициативата за закупуването на джетовете и лодките била изцяло на Валентин Димитров и единствено той е имал привилегията да се качва на тях.

1,6 млн. лева са били похарчени по негово време и за ремонт на един блок от почивната база в Приморско.

Там бил ремонтиран цял етаж специално за високопоставени гости.

"Подобни доставки за други директори не е имало“, категорична е Качакова.

Свидетелката допълни, че Димитров назначил на длъжността деловодител Гергана Найденова, която се занимавала и с почистването на дома му.

От нея Качакова получавала заявки за почистващи препарати.

Оказа се, че дружеството имало и приемна – апартамент с няколко обзаведени стаи, от които две спални. За него също са правени доставки, каза Качакова.

Сокол Кръстев – личен шофьор на Топлото от 1997 до 2006 година, разкри и градацията на возилата на Топлото.

В началото ползвал служебна "Лада", след това джип "Сузуки Витара", "Пежо", "Гранд Чероки", а накрая  -  "Лексус".

Черокито обаче се оказало собственост на Общинска банка, а лексусът – на ДЗИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
е*ал е и нас - живял си е като бей, а масрафа му сме го плащали ние - и знаеш ли кое е най-хубавото? най-хубавото е, че след като се разсмърдя работата, от "топлофикация" вместо да ни се извинят, че тоя е крал от нас и да дадат някакви компенсации за завишените сметки от Вальово време - те ни вдигнаха цените още, та да си избият парите, които Вальо е окрал от тях. И не само вдигнаха легално цените, ами и нелегално надписват сметките - а ние блеем, докато тоя, който смени Топлото, най-вероятно прави същото като него, пак с наши пари. Па после се сърдим, ако ни викат "*** народ" и ни показват "държавата' като ***.
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
bravo 27 .prav si .ekzekuciq po barzo
28
0
 
1
 
! Отговори
Студенчо преди 15 години
Абе тоя Вальо дали ги е е... л мацките в топлофикацията???...Като бей в харем си е живял тоя там.
27
1
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
мисля, че този алчен крадец, трябва да бъде екзекутиран публично
26
0
 
1
 
! Отговори
dogod преди 15 години
smjtam,4e trjbva da bude ubit kakto oshte mnogo drugi pred narodnoto subranie s kamuni.
25
0
 
1
 
! Отговори
отегчен преди 15 години
Целят цирк с този процес вече става отегчителен. Явно целта е да не се говори за другите /сигурно и по-големи/ далавери в министерство, фондове и пр.. Сега са се заели да следят дали Топлото си бил купувал соли за ваната, маркучи и т.н. Изобщо глупости на търкалета.За съжаление на другарите Велчев и Гоце от Европейския съюз няма да ги наградят точно за това дело, те май искат по-едри риби в затвора
24
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Защо всички забравиха, че всъщност Софиянски си го доведе и заедно си лапаха. Явно синджира е много дълъг. Както оправдаха единия така ще оправдаят и другия. Престъпниците не случайно се саморазправят и не чакат правосъдната ни система/такава няма/
23
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя Вальо Топлото ще си спомня с носталгия за комфортната си лична баня в офиса, когато влезе в общата баня на затвора и загорелите затворници се зарадват на нежното му бяло телце! Много пъти ще си изтърва сапуна тоз човек и няма никога да има хемороиди... вярно, докато свикне ще сяда настрани или прав ще стои, но поне ще е жив и рунтавите пандизчии ще го ухажват! но ароматни соли и френско сирене все пак няма да има! Чакам ги тия от Топлофикация да влязат в затвора!
22
0
 
1
 
! Отговори
някъв топломер преди 15 години
Хванали се за сиренцето!:))
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Кажете ми от кога къпането в баня е престъпление?Писна ми от предназначени за манипулиране на *** простотии в нашата мила страна.Къпел се -престъпник.Кушлев му взима банята и всичко е законно.Има кучегон-престъпник с оръжие.Кажете ми уважаеми двулични управляващи в коя друга европейска страна има толкова много ***?
20
0
 
1
 
! Отговори
!? преди 15 години
Kqv "naroden sqd", kvi pet leva, kvi soc-blianove !?.. !?. Mi nali sega vseki "demokrat" se natiska da stane novobogatach, e pa to s rabota stava li !? - trebe si iako kradene :(..
19
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
А ДА СТЕ МУ КУПУВАЛИ САМОЛЕТЧЕ?
18
0
 
1
 
! Отговори
Vesso преди 15 години
В момента г-н Рогачев довършва топлоцентрала, работеща с биогорива в гр.Ихтиман. Сигурно ще видите примиера и Р.Овч. на откриването й по медиите. Знам, че ще Ви кажат, че парите са от Австрия/що ли?/, знам за фонда, сайта на който нямаше телефони. Но, ако случайно започнете работа с него, насреща ще ви "цъфне" г-н Рогачев. "Коце маца" го каза: "Нашият съд е светлинни години пред немския". Съдебната система и държавна администрация в този вид я доведе Костов, но като гледам на всички останали в парламента и на тези които драпат за него им е удобно, за разлика от Европейския съюз и обикновените граждани.
17
0
 
1
 
! Отговори
GRIGOR BESNIQ преди 15 години
TO CQLA KOMEDIQ E TOZ SUD .. NAKRAQ 6TE PLATI GLOBA 200 LEVA I 6TE GO PUSNAT
16
0
 
1
 
! Отговори
читател преди 15 години
Абе да ви попитам журналистите,защо вече не ровите темата за кървавото писмо на топлото до Р.ОВЧ..Нещо много бързо я забравихте а точно там е разковничето за сбърканата държава България.Предполагам че са дадени пари на много хора да я забравят.
15
0
 
1
 
! Отговори
Помнещ "народни преди 15 години
Ех,забравихте "народния съд" от 1944-1945!Защо сега не го обявите за враг на народа,а,милички мишлета?Или ви е готино да ви е... парцали като този?Колко късопаметен е българският народ!Стойте си в руската мизерия и псувайте по форумите,тогава!То друго какво ли ви може да сторите?!...
14
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
за Р.Овч......... не чувам нищо/той е от тройната коалиция-сигурно за това се мълчи/ - то и тези от "запад" само сеира ни гледат но....ВИЖДАТ, че в БГ само се говори....дано видят, че и на "съд-прокуратура" - заплатите са доста добри - а резултат-0...
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ами то и на ЕвропаТА така им писна като на теб, та и зат'ва ни спряха всички пари :)))
12
0
 
1
 
! Отговори
radiator преди 15 години
Що , бе ТОЙ нямали маркуч ?
11
0
 
1
 
! Отговори
Самолетоносача преди 15 години
Абе софийски простаци и защо сте ревнали срещу човека.Нали е Топлото а не студеното при него стояхте на топло.Вие какво искатеда работи за вас безплатно или за 500лв заплата.А вие на топло и без пари.Е те такова нещо няма.Вальо кле.ца.ше манекенки в джакузито и апартамента караше яхти и на тях чук.аше фолкпевици.Вас ви е яд и му завиждате.Сега стойте на студено и плащайте скъпо като стр неблагодарници