Пуснаха призовка на Мургина

Срещу бившата шефка на НАП ще бъдат повдигнати 3 обвинения
12 май 2009 13:06, Красимир Ангелов
59
Пуснаха призовка на Мургина
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата е пуснала призовка на скандалната бивша директорка на НАП Мария Мургина, обяви градският прокурор на София Николай Кокинов.

Срещу Мургина най-вероятно ще бъдат повдигнати три обвинения – за длъжностно престъпление, за принуда и за документни престъпления.

Николай Кокинов добави,че засега няма да бъдат повдигани обвинения срещу други лица.

По разследването са пристигнали и допълнителни материали от Апелативната прокуратура, допълни градският прокурор на столицата.

Dnes.bg припомня, че Мургина подаде оставка на 12 февруари, след като ДАНС й отне допуска до класифицирана информация. Тя посочи като мотив за напускането си неизпълнението на плана за данъчните приходи на агенцията за 2008 г.

ДАНС и прокуратурата образуваха проверки за измами с ДДС в приходната агенция за стотици милиони левове, а Сметната палата – за администрирането на приходи от ДДС в НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
бомба преди 14 години
Тая да неби да я осъдят.
57
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 15 години
Прочети 53.А да ти е минавало случайно през главицата красива, че кризата може да е много по-дълбока от това, за което ни съобщават медийте с цел успокоение на народа поне до изборите?Още не сме стигнали дъното, още има пари от резерва за харчене.Юли-август като свършат и те, ела пок пиши колко е пич Мургина, и какви специалисти експерти и министри е имало в кабинета Станишев.Всички разчитат на Евро парите, всички гледат към тях само.Никой освем "Лудите фашисти" от Атака не говори за производство и икономика на износа, не на вноса.С амбулантни търговци,барчета, таксита и всякакъв род обслужващ персонал не се прави икономика.Трябва производство и износ на стоки.Останалото е износ на готови Български пари навън.Турция и китай може да изнасят по цял свят ***, но в икономиката им влизат срещу тях свежи пари, а не излизат....Остани си със здраве, твоят Мургина няма да говори, защото много хора са зад и над нея, и ако само си отвори устата, ще падне стремглаво правителството, а и гражданска война може да стане.За това тя ще си мълчи, ще отлагат делото стотици пъти , и накрая ще я оправдаят.В най-новата история или ги оправдават такива като нея(Софиянски) или се самоубиван(Емин).
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Никой никого няма да жертва... Тя обещава да си трае... Те и обещават процеса да се точи няколко години, след което евентуално условна 2-3 години в лошия случай, а в добрия липса на доказателства за извършено престъпление... и отново на ръководна позиция затова че е прикрила останалите дружки по върховете. Не бъдете наивни че някой ще влиза в затвора !
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тя да не е крала за себе си. Част от група е. Сега евентуално може да я жертват, а останалите ще си почнат по нова схемичка, ако вече не са почнали. А най-вероятно ще си остане само с призовката. Досега няма един в затвора, баш сега ли ще се почне, хехе! П.П. то не че е за смях работата
54
0
 
0
 
! Отговори
Лора преди 15 години
Мургина е пич!Веднага след като я снеха приходите паднаха, въпреки сезонз нз събиране на данъци.Криза, криза, ама толкова рязък спад - 130 милиона месечно.Юнаците не искат да плащат и хоп, свястната дама навън и опозорена.
53
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 15 години
Ти като пишеш, вярваш ли си сам?Единствената причитна, поради която събра толкова данъци е, че в нашата икономика се наляха изключително много кредити.Завъртя се бизнеса, а и оттам се вдигнаха и постъпленията от данъци.Сега икономиката ни е "на сухо" и без кредити.Без субсидии от ЕС.Видя се какво стана.Всичко спря, защото се оказа, че държавата е на командно дишане и поддържана само на финансов допинг.Няма оборот, тяма и процент за данъци.Само осигуровки могат да скубят безнаказано още.А и сам вярваш ли си, че Мургина сама ще бръкне в гнездото на осите, и ще ги накара да плащат данъци?Нали тия за това са я сложили, да не ги закача.Ако беше се опитала, или щеше да катастрофира по някой път, или да получи инфаркт, или да се самоубие с изстрел в сърцето с личното си оръжие...Примери в най-най-новата ни история -бол.Това, което пишеш, го пишеш или по силата на служебните си задължения или защото си наивен като 3 годишно хлапе...
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мургина е пич.Никой не може да събере в бюджета колкото нея.Подгони гадюгите да си плащат данъците и и спретнаха комплот.Ръкопляскайте бунаци балкански.Не сте ли оше разбрали, че някой ако много го нападат, значи е нарушил мафиотското спокойствие и купените от тях медии пощуряват.
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
To sega Stani6av ne te arestuva sa6toto njamalo vav zatvora mjasto , ama kato doidat bate Boiko i Volen , i 6te te pratjat vav GUANTANAMO !
50
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Tja sega ne kazva kade sa miliardite , ama kato doidat bat Boiko , SDS i ATAKA na vlast -6te kage ! Vsi4ko 6te si kage i to mnogo barzo !!!!!!
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Stiga sas tozi Kostov , be ! Murgina krade za Stani6evi ,a Kostov , Sofijanski 6te ja opavajt ! Heide stiga edno i sa6to !!
48
0
 
0
 
! Отговори
rrrrrrrrr преди 15 години
Мургина, не се плаши!-знаеш как е - ще те оправим!(Чичибаба, Софиянски, Костов и знайни и незнайни герои на нашето време )
47
0
 
0
 
! Отговори
Гунчо преди 15 години
Трябва да се свършили призовките вече и в градската прокуратура София! Щом само една призовка е останала и то последната точно за мадам Мургина!
46
0
 
0
 
! Отговори
Мунчо преди 15 години
Разплитането на една от най-колосалните схеми за източване на ДДС чрез чужди фирми-фантоми офшорки е станало през Пловдив през 2006 г. Служители на НАП проследили веригите на офшорните фирми и установили, че те стигат до териториална дирекция НАП София.Става въпрос за източване и препиране на десетки милиони долара, съобщават още разследващите. Правени са фиктивни инвестиции в туризма и строителството в най-атрактивните български курорти: "Елените", "Слънчев бряг", Несебър и други с цел източване на ДДС за стотици милиони лева.
45
0
 
0
 
! Отговори
гласоподавател преди 15 години
Единия - пиян убил хора и се цъкли на свобода и ни се надсмива, тая - крала, крала, та се усрала - и пак ще е на свобода.
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тая лелка имаше на разположение половин година да си покрие следите и да се споразумее с който трябваше... сега и призовки да и пращат и в съд да я вкарат ще излезе чиста като момина сълзица... пародия на правосъдие имаме в България водена от агент Гоце ловеца !
43
0
 
0
 
! Отговори
miro преди 15 години
чувай х.йо райски песни никъде наяма да влезе тази кака защото следите са заметени и няма да намерят доказателства пък и какъв затвор при толкова много пари
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Това не е новина, докога ще ви уча ***, с ***. Новина е ако Мургина я арестуват или започне дело.
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Murgina e izto4vala po miliard godi6no 4rez fiktiven iznos na alkohol ; vav turizma i vav stroitelstvoto ..pi6e go vav *** . Nomer 245 ,o6te li tarsi6 dokazatelstva ili 6te ni kage6 kade sa, spored teb,, tezi miliardi !?????
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма да арестуват крадлата само им пускат призовка.
39
0
 
0
 
! Отговори
Spiro преди 15 години
ha,ha,ha bili arestuvali Murgina i kakvo ot tova-6te i pradnat na kateri4kata.....