Хората искат справедливост, прозря Цветанов

Доверието в МВР няма да се върне само с послания, смята министърът
24 ное 2009 11:31, Красимир Ангелов
51
Хората искат справедливост, прозря Цветанов
Снимка: БГНЕС

“Хората искат да има справедливост, защото те дават гласа си за определена политическа сила и смятат, че тя ще защитава интересите им”.

Това обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов при представянето на новия директор на полицията в Габрово Денислав Донков.

“Обществото живее тежко, хората са отчаяни от 20-годишния преход, всеки знае случаи на корупция и говори за тях, но осъдени няма”, подчерта дясната ръка на Бойко Борисов.

По думите му МВР иска да върне доверието на хората към институциите, но и институциите трябва да отговарят на обществените очаквания. 

Цветанов подчерта, че ръковдният състав на областните дирекции на МВР е обновен 80-85 на сто и от това вече има конкретни резултати.

“Новите директори на областни дирекции на полицията са назначени единствено на базата на професионализма”, обяви Цветанов.

По думите му държавата трябва да промени съществуващото законодателство така, че да изведе полицая като една особена “категория – част от изпълнителната власт, която е защитник на общността и се ползва с доверие, но и същевременно носи по-голяма отговорност за делата си”.

“Доверието в МВР няма да се върне с послания, говорене и писане на стратегии, а с реално свършена работа. Когато обществото усети, че полицията вече не е репресивен апарат, а стои близко до него, доверие ще има”, прогнозира Цветанов.

В заключение той бе категоричен, че държавата трябва да гарантира на органите на реда защита и сигурност, но който полицай наруши загона, трябва да понесе и по-тежка санкция от обикновените хора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
mvr преди 14 години
Ceco, cecooo.... cecooo
48
0
 
0
 
! Отговори
MO преди 14 години
Това е добре че са сменили директорите на областните дирекций.Колко са професионалисти е друг въпрос. Но структори като полицията се създават с много време и последователност.За това трябва да имат добра основа.Но основата е разклатена с началото на прехода.Такаче докато стигнете до последната патрулка на бариерата.Много работа трябва да отметнете и то профисионално.Иначе полицайте на улицата ще продължават да си крадът от народа.
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Sympatyaga........
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тука е прав! С говорене няма да стане, трябват действия. Затова призовавам 1-2 месеца медиите да не пишат нищо за "изявите" от парламента. Писма ми всеки ден едно и също - илиза Станишев и казва, че ГЕРБ са некадърни, после излиза Борисов и казва, че БСП са крадци. Медиите да не им дават поле за изява 1-2 месеца и ние ще видидим какво е свършено и ще преценим кой крив кой прав.
45
0
 
0
 
! Отговори
К2 преди 14 години
С последното изречение съм съгласен, че полицай нарушил закона-с двойно по-тежка снакция!
44
0
 
0
 
! Отговори
......... преди 14 години
проряза, отсече, посече , изпече, обезглави ахухаухахухаухахухахухахуах прай сметка.....
43
0
 
1
 
! Отговори
Егати и наглеца преди 14 години
Прав си Цуцко,народа иска справдливост,ама истинска.Защото се разбра че и вие сте справедливи колкото тройната коалиция.И то лично ти.Как може да си справедлив след като лично ти си дал пълномощно на застъпници на ГЕРБ за изборите в Разлог на една престъпна охранителна фирма.Само една ако беше направил справка в РПу РАзлог и Банско,щеше да ти се изправи косата ,дет я нямаш ,колко жалби има срещу тези охранители.Ама нали трябваше да спечелите изборите.Ех,Цуцко.и ти ще ми говориш за справедливост
42
0
 
0
 
! Отговори
петров преди 14 години
Еййййй! Големи "естети" списват тук! Грозен бил! Е, не могат всички да са красавци като вас, или Станишев, Овчаров, Петков, Масларова, П.Димитров... Аз разбирам че чалгаджийския "интелект" би искал, и с две ръце би одобрил Мара - Отварачката за председател на Н.С.вместо Ц.Цачева, и Константин вместо Б.Борисов. Обаче няма как - хората са заети /слава Богу!/. Така че пускайт си фолк каналите и се наслаждавайте "естетически". А за ментори, не пропускайте Е.Минчев и Мондьо!
41
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 14 години
Момента за справедливост отдавна го пропиляхме. 20 години големия бял баща на Дондуков, парламента, съдебната система, държавната администрация и други отгоре не спазват законите.. Така и народа лека-полека се научи и той да не ги спазва. За каква справедливост говорим - ще връщаме времето назад ли? Поне оправете унищоженото образование и научете хората да работят и да изкарват пари (като им създадете условия за това) - Това може да ви бъде извинението което им дължите за 20 г. кражби!
40
0
 
0
 
! Отговори
anitta преди 14 години
ПЪПЕШ
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АКО ИМАШ ПАРИ ДА ПЛАТИШ ИМАШ ПРАВОАКО НЯМАШ ПАРИ НЯМАШ И ПРАВО.В БЪЛГАРИЯ ВАЖИ САМО ЗАКОНА НА ДЖУНГЛАТА.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Цветков е пълен додук.
37
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
г-н Цветанов говорите за корупция говорите че осъдени няма! Ами как като вашите хора са свързани спрестъпници и съдебната ни система е същата винаги в защита на убийци това е БГ. НЕ ВИ ВЯРВАМЕ
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хората искат справедливост........ХА-ХАОт кога на простолюдието му се разрешава да ИСКА?Това е голяма грешка която трябва да бъде поправена незабавно.
35
0
 
0
 
! Отговори
фото-чабуджак преди 14 години
Ти по убаф ли си бре,маймун?D D D
34
0
 
0
 
! Отговори
фотограф преди 14 години
Много хубава снимка. Това, обаче, е всичко друго, но не и хомо сапиенс!
33
0
 
0
 
! Отговори
цървул ?? САЩ ??? преди 14 години
Браво ! Поредната проява на интелект... Не ми се налага да отговарям - реакцията ти сочи че съм прав :)
32
0
 
0
 
! Отговори
рейтинг преди 14 години
Колкото и да плюете, рейтинга му е голям. И на ББ. Само се питам, кого питат ?
31
0
 
0
 
! Отговори
снаха ти гюргя преди 14 години
Много ти се е искало да си на негово място и в САЩ и сега, нали бе ***!
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и министър,и министър,а сега мое да се пунете от яд комунисчета недоносени