Документите срещу думите на Румяна Желева

Търговският регистър: била е и евродепутат, и шеф на фирма
13 яну 2010 11:09, Екип на Dnes.bg
191

12

 

Кандидатът за еврокомисар Румяна Желева все пак е нарушила българското и европейското законодателство.

Това показват два документа, с които разполага Dnes.bg.

От тях става ясно, че докато е била евродепутат (20 май 2007 г. до 21 юли 2009 г. – бел.ред.), е била и управител на регистрираното в Бургас дружество „Глобал консулт" ЕООД.

Според Търговския регистър едва на 9 април 2009 г. Желева е продала акциите си на Ивета Колева и Светослав Донев. Цената на сделката е общо 5000 лева, колкото е минималният капитал по това време.

На общо събрание на фирмата същия ден Желева е освободена от длъжността управител, а двамата нови съдружници преименуват компанията на „Ауто спа" ООД.

Предметът на дейност остава същият – правни и счетоводни консултации и услуги.

Според българското и европейското законодателство представител на страната в Европарламента няма право да участва в управителните или контролните органи на търговски дружества.

Двете длъжности (евродепутат и собственик на фирма – бел.ред.) са несъвместими и тя е укрила този факт в декларацията си за конфликт на интереси.

Dnes.bg припомня, че въпросите за фирмата й бяха основни по време на снощното й изслушване в Европарламента.

На настойчивите въпроси от страна на евродепутати каква е истината, Желева успя да каже, че по времето, когато е била в Европарламента, фирмата не е действала, което обаче се оказва лъжа. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
Бичкия преди 14 години
Аман от болни мозъци...Кое не е вярно в статията? Документите, които виждаш ли?
99
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 14 години
Погледнете печата долу ... очевидно името на фирмата завършва с буквата "Л", освен това е доста неясно "ЕООД" или "ООД". До колкото се чете в документа името на фирмата завършва на "Т". Съмнително е малко това несъответствие !?!?
98
0
 
0
 
! Отговори
dimitar voivoda преди 14 години
davaite hora golf plqskane .... za aplodismenti :)
97
0
 
0
 
! Отговори
NikB преди 14 години
Пишете, че не било вярно, че фирмата няма дейност - да бяхте се опитали да проверите!Вашата статия е доста по-лъжлива от декларацията на Желева.
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
У - *** - Х - МЕ - СЕАплодисменти
95
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
много ми е смешно, когато и хванатите в явна лъжа *** се бойкогъзоблизци почват да носят вода отвсякъде, за да докажат че космоса им е крив.излъга ли желева?излъга.публикува ли днес документа, доказващ че желева е излъгала?публикува.е замълчете малко от срама де.....аман от бойкогъзоблизци....
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е като го искаха защо не го приеха? Искаха го едва 40 депутата от 240. А при ГЕРБ го иска мнозинството защото за разлика от останалите правителства, където всеки депутат си има мнение в настоящото само мнението на Бойко е от значение..
93
0
 
0
 
! Отговори
xexe преди 14 години
Като гледам и ЕГН-тата им са оповестени.....
92
0
 
0
 
! Отговори
G преди 14 години
Ти нещо си спал на криво! За какво говориш, или просто г-жа Желева ти се ривижда навсякъде. Адрес на фирма - да си се изписва, но да пишат ЕГН, адреса на който живееш, ми се вижда неприемливо. Това може да се случи на всеки. Един светъл ден се събуждаш и констатираш, че нямаш апартамент и имаш фирма с огромни задължения. Ето за това става дума! Само се замислете, че където и да отидете си пишете всички възможни данни, и се запитайте коректно ли е цяла България да ги знае?
91
0
 
0
 
! Отговори
Илиян преди 14 години
Румянка не е отрекла че е управител на въпросната фирма, а че фирмата не е имала дейност и е подавала нулева годишна декларация и някой си го е изтълкувал че макар на книга да се води управител, дефакто няма конфликт на интереси :P дали е в противовес със законодателството подобни тълкуване аз незнам :P
90
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Спомням си вица за ада, че само до казана с българите нямало дяволи да ги пазят- понеже ако бнякой тръгвал да бяга, другите го дърпали обратно. Първанова доказа точно това... имат интерес България да се проваля, за да се върнат пак на власт. Не им пука за народа, стремежът към властта им е самоцелен и егоистичен. Винаги управлението на БСП свършва с кризи и катастрофи. Историята е безпристрастна, кризите обективни.
89
0
 
0
 
! Отговори
ДП преди 14 години
Много му вярвате и го хвалите бат Бойко... ама ще сърбаме попарата пак... честно казано, отначало може и да има някаква харизма... но ми писна всеки път да говори като селянин и да повтаря за тия градини, спортни площадки и метрото.
88
0
 
0
 
! Отговори
да си спомним преди 14 години
Господин Борисов също беше управител на фирми, когато стана кмет, но тъй като България е неговата държава, никой не повдигна въпроса защо х.Б.Б. не спазва законите. Просто Той е над тях. Така става, но в България, в Европа има правила и дори вездесъщият х.Б.Б. трябва да ги спазва. просто там мутренските номера не минават!
87
0
 
0
 
! Отговори
ДП преди 14 години
До иии: Биг брадъра го искаха и предишното правителство... хайде да не си кривим душата. Напиши в гоогле, "свобода а не страх" и ще се образоваш малко повече
86
0
 
0
 
! Отговори
иии преди 14 години
Алоо селски БИГ БРАДЪРА ако още не си разбрал го искаха от ГЕРБ.
85
0
 
0
 
! Отговори
ДП преди 14 години
До G: който исках да напиша.2. Знаеш ли каква е дефиницията за лични данни? Малко се спекулира с това и всеки като види някаква информация почва да реве, без да е наясно дали самите данни представляват лични данни ;)
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Еми какво очакваш бе? Да лъжеш Българите , да Лъжеш и Европейския съюз, да лъжеш целия свят? Е сега да ти види целия свят лъжите пък ти се обяснявай за ЕГН-та.
83
0
 
0
 
! Отговори
ДП преди 14 години
До G: В общия случай, това е адреса на фирмата, които винаги може да го намериш
82
0
 
0
 
! Отговори
G преди 14 години
Всички ние като подаваме документи в определени институции, ни уверяват че ще ни използват данните само там. А тя каква стана? Не искаме МВР да ни следи, да се ревръщаме в Биг брадър?? А съответната институция кога ще си понесе последствията за неправомерно разпространение на лични данни?
81
0
 
0
 
! Отговори
G преди 14 години
И само да поитам личната информация, като адресите на хората, трябва ли да се оповестява в публичното пространство, и как така спокойно всеки може да ти види данните в регистъра?