10 бона, или царят и сестра му губят земите край Кричим

Парите са нужни, за да се задвижи исковата им молба
23 мар 2010 15:27,
64
10 бона, или царят и сестра му губят земите край Кричим
Симеон Сакскобурготски и сестра му Мария-Луиза Хробок. Снимка: Булфото

10 650 лева държавна такса трябва да внесат до седмица Симеон Сакскобурготски и сестра му Мария-Луиза Хробок, постанови Окръжният съд в Пловдив.

Сумата е необходима, за да се задвижи исковата молба по претенциите им за 371 декара земи край Кричим.

Магистратите подчертаха, че от 2007 година - началото на процеса, сумата е нараснала неколкократно.

Още по темата

Парите трябва да бъдат внесени до една седмица. В противен случай исковата молба на царските величия ще бъде оставена без уважение.

На заседанието съдът прие комплексна експертиза за оценка на незастроените земи и гори. Тя е в размер на 1 195 640 лева. Държавната такса е определена въз основа на тази експертиза.

"Очаквахме делото да приключи днес. Ще внесем таксата, искаме процесът да приключи възможно най-скоро", коментира пред Dnes.bg адвокатът на Сакскобурготски Ели Христова.

"Ако държавата загуби делото, както се очаква да стане, парите ще бъдат възстановени на Симеон и сестра му", допълни тя.

Царското семейство вече обяви, че разполага с необходимите нотариални актове за резиденцията в Кричим отпреди повече от 70 г.

В документа е записано, че имотът е строен с лични средства на цар Борис ІІІ през 1937 г. и представлява доста скромна резиденция на царското семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
15
 
! Отговори
IST преди 14 години
ТОЯ БОРКО III ОТ ДЕ ГИ Е ИМАЛ ТЕЯ ЛИЧНИ СРЕДСТВА БЕ ПО ОНЕЯ ВРЕМЕНА ПИТАМ АЗ ???? ОТ ВСИЧКИТЕ НИ ПРА-ПРА ДЯДОВЦИ И БАБИ ОТ ТЕХНИЯ ТРУД И ТЕХНИТЕ ДАНЪЦИ КОИТО СА ПЛАЩАЛИ ТОГАВА. А ТОЙ И НЯКОЙ ОТ НЕГОВИЯ РОД НЯКОГА ДА СА СИ МРЪДНАЛИ ПРЪСТА ЗА РАБОТА ... ? СЪМНЯВА МЕ !!! ИНАЧЕ ... ЛИЧНИ СРЕДСТВА ИМАЛ !!!
16
1
 
13
 
! Отговори
Испания , Мадрид ! преди 14 години
Дедо отдавна е там ! С това , което му върнаха и което неговият тате с чист труд и пот на челото е построил ! ! ! ! Той може и в Ню Йорк , на Пето авеню да живее пре спокойно , щото тате му и дедо му са се трепали за него !!!!
15
1
 
19
 
! Отговори
.neutralen. преди 14 години
Та този велик български поет от НДСВ,беше заявил нещо от сорта,4е Царя бил като златен жезъл,и че ние сме го ползвали наред със другите градинарски инструменти-мотики,гребла и т.н. а това не му е било предназна4ението,та златния жезъл се бил изцапал.трябвало да го почистим и да си го сложим отново у дома,за да сияе както преди ! хахахах,ако някой е чувал нещо по-забвно,моля да го напи6е,няма такава трагедия :)
14
2
 
30
 
! Отговори
Фильо преди 14 години
Не се наяде тоз мадридски козел??
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
КРАДЕЦ У ГРОБА СИ ЩЕ ЛИ ГИ ЗАНЕСЕ ТИЯ ИМОТИ
12
2
 
20
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 14 години
ЕЙЙЙЙ ТОЯ АКО МОЖЕ ЩЕ КУПИ НЕ САМО ЗЕМЯТА НА БЪЛГАРИЯ ,А И БЪЛГАРИТЕ С НЕЯ И ЩЕ Я РАЗИГРАЕ НА КОМАР...ПФУ СРАМ ЗА ВСИЧКИ МОНАРСИ
11
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТОЯ ДЪРТ КОБУРГ НЕ МУСТИГНАХА 800 ДНИ СЕБЕ СИ ДА ОПРАВИ ,НО НАС НИ ОПРАВИ
10
1
 
12
 
! Отговори
.neutralen. преди 14 години
Не е Икона,а Златен Жезъл както се беше изразил един от неговата партия. ДНЕС.БГ моля ви постнете още веднъж тази статия със златния жезъл,мн се смях на нея,такава глупост не бях чувал досега.хахахха Царя да иска от Масларова,пари назаем,оффф аз забравих ,че тя последните си парички -5 000 лева ги даде да си плати гаранцията,колко съм глупав :)
9
2
 
20
 
! Отговори
анонимко преди 14 години
Симеон вече не е икона за никого, за републиканците е враг и останка от миналото, а за монархистите - алчен предател и едно голямо Разочарование.
8
1
 
14
 
! Отговори
Stan преди 14 години
Дядо ми толкова време се е тровил милия и взел едно място в един от кварталите в Бургас. Купил си го е с негови пари и има нотариален акт. А не ни дават земята. Взеха ни я от общината. Да живее абсурдистан! :)
7
1
 
21
 
! Отговори
Един Луд преди 14 години
Не се "наяде" тоя... Най-лошото обаче е, че още има прости хора, за които ЦАРЯТ Е ИКОНА!!!
6
4
 
18
 
! Отговори
анонимко преди 14 години
Симеон можеше да се върне като герой именно със славата на баща си в паметта на народа. Вместо това се реши да се полакоми. Сигурен съм, че Н.Ц.В. Борис искрено е огорчен от него на небето.
5
2
 
27
 
! Отговори
срам преди 14 години
Какъвто народа, такъв му и царя.Това не са Великите български царе, това е внук на пришълец.Заради такива като него е станала Френската революция.
4
2
 
30
 
! Отговори
Иринополис преди 14 години
Кошмар!С личните му пари дето ги е домъкнал от филанкишията.А да пази документ за парите,изнесени с влак от дядо му? Ама че патологична алчност!Ами да му подарим цялата държава тогава.На тия ненаситни лами трябва да бъде отнето всичко заграбено.То е на България!Те нямат нищо общо с нашата държава.
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоя надмина по алчност и дядо си фердинанд. Загърна всичко добро на което баща му го възпитал за и се превърна в едно нищожество. Дано стане чудо и му отнемат всичко заграбено.
2
2
 
21
 
! Отговори
Pfff преди 14 години
Е ЗА КВО МУ НАПОМНЯТЕ БЕ ?!
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Koga nai-nakraq 6te napravqt ako ne si jivql v BG poslednite 20g da ti otnemat grajdanstvoto - i tukmo i vuprosut s izborniqt turizum 6te se reshi i toi :)