С влак до морето – за 6 часа, в сепаре с мокър бар

В петък БДЖ пуска нов трен до Бургас
14 апр 2010 14:00,
200
С влак до морето – за 6 часа, в сепаре с мокър бар
Снимка: Булфото

Първият влак, който ще пътува от София до Бургас за по-малко от 6 часа, ще тръгне в петък, съобщиха за Dnes.bg от БДЖ.

От 16 април влакът ще пътува само в петъчните дни от седмицата, като пътьом ще спира само на гара Пловдив. До Града на тепетата пък ще се стига само са 1,57 часа.

Националният жп превозвач пуска този влак в отговор на повишения интерес към пътуване от София до морето.

В луксозния трен ще има сепарета и мокър бюфет с алкохолни и безалкохолни напитки срещу заплащане.

Бързият влак ще бъде със задължителна резервация, ще тръгва от Централна гара София в 15,00 ч. и ще пристига в Бургас в 20,42 ч.

Засега от БДЖ не съобщават колко ще струва билетът и дали ще може да се купува и в двете посоки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и после спиш на бургаската гара,та сутринта да хванеш автобус до поморие. ...иначе-добро нещо измислиха този път
28
2
 
7
 
! Отговори
Неуместен преди 14 години
*** и за това има лек бе работещите стават безработещи за вечни времена и всеки петък пътувт за Бургас а в понеделик братно да се рзпишат в бюрото по туда и така жп-екскурзийка всека седмица
27
5
 
5
 
! Отговори
страхил преди 14 години
язе съм го решил, шест дни ще спиме на пейка до центална гара барем да не изпусем влако за морето. ако требе и за билет ше се бием до кръв.
26
0
 
13
 
! Отговори
Апис преди 14 години
Защото можеше да кажеш, че е само за бургазлии или плводивчани. По твоята логика всеки влак трябва да спира на всяко населено място през, което минава и тогава ще се движи 10 часа до морето. Няма смисъл да ти обяснявам...има си разписания ако не ти е изгодно не се качваш и търсиш друг начин и точка!
25
5
 
5
 
! Отговори
Аз преди 14 години
И къде я видя комплексарщината ? За всеки който дойде до гара София ?Ами да не съм *** за специалния влак да идвам до София и после пак наобратно с него ? Аз ти говоря за спирките, защо само Пловдив ? В другите градове по линията защо да не може да се качват хора? Или какво, разни "селяни" да не го осерат ли ? Що ли?И къде те питам е комплексарщината пак ?
24
1
 
9
 
! Отговори
sisibest преди 14 години
Страшно непрактично! Как може да го направят да тръгва в 15ч?!!?!?!?Ако искат да тръгнат работещите трябва да си вземат половин ден отпуск, за да го ползват!!!
23
0
 
7
 
! Отговори
Апис преди 14 години
Аха да :) само дето чичко кондуктор ще чака на вратата на вагона и няма качване без билет :)
22
5
 
10
 
! Отговори
Вакарелецо преди 14 години
А на Вакерел оти ба нема да спира ба нали сите влакве ние ги пущаме на морето ба
21
2
 
14
 
! Отговори
Apis преди 14 години
Специален влак за софиянци? Веднага комплексарщина бе братче! За всеки, който дойде до гара София, Пловдив или Бургас е този влак, ако беше за софиянци щяха да иска лична карта! Аман от глупости! Дано влака тръгне и е успешен и безавариен! С удоволствие бих пътувал с влак до Бургас на малко по-висока цена от тази на автобусните превози! айде живи и здрави и успешен ден на всички!
20
4
 
13
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
влакът ще пътува само в петъчните дни от седмицата. ми то сега автобуси София <-> Бургас има кажи речи през 1-2 часа 7 дни в седмицата.да пуснат и един влак София <-> Варна който върви веднъж месечно, и от БДЖ вече ще са преизпълнили петилетката за три години.
19
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е-ееее!Не се карайте!Една хубава новина да има днес, нека се посмеем.БДЖ не бива и да е за всеки.Аз например не искам да е за мен.Предпочитам си старата кошница за 2000лв, че тръпки ме побиват от БДЖ-та като бях студентка.Редовно се пътуваше в *** срещу цял билет поради липса на места, но и там успяваше да мине кондукторът.Най-зле беше за тези дето им се ползва тоалетна, че нямаше как, щото в нея се помещавахме около 5-6 човека-пак в петък! И не си измислям, хора!
18
8
 
10
 
! Отговори
римлянин преди 14 години
Супер тва бате. Качваш се без билет и моат те свалят направо у Филибето. Като няма спирка де ше ме свалят. И пари нямам да платя, то като се качим с *** сме 10 човека, бате...
17
15
 
7
 
! Отговори
Аз преди 14 години
И що няма да спира на други гари, освен на Пловдив, в другите градове по линията хората да не прокажени ? Баси и тъпотията. Специален влак за софиянци, по-голяма глупост от БДЖ не можаха ли да измислят ? :)||(:
16
2
 
11
 
! Отговори
До johny преди 14 години
Не можах да разбера кое те ядоса че обиждаш.Че мен ме кефи защото съм от Б-с а дъщеря ми учи в София.не можели да си правим коментарите без яд.
15
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво, ама като знам да сега услигите на БДЖ на какво ниво са, единствено ще си купя билетче от тяхната фира само ако ме носят на ръце до Бургас.
14
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
400 КМ ЗА 6 ЧАСА ???? Уникално бърз е тоя влак! Средна скорост 66,6 кв/час при положение ,че няма никакви спирки-само на Майна таун ! Сипнете му от по-високо калоричните *** на локомотива бе! Не се стискайте!
13
2
 
4
 
! Отговори
si преди 14 години
Някой да знае в момента колко струва билета до Бургас?
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Българския Шинкансен! :))))
11
0
 
8
 
! Отговори
Смех Леки преди 14 години
ще пътува само в ПЕТЪЧНИТЕ дни от СЕДМИЦАТА
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Номер 5 - пише, че тръгва от 16 април. Обикаляй още два дни гарата и ще го намериш.