"Двореца" в Балчик преминава към Министерството на културата

Така ще има по-добри предпоставки за неговото развитие
12 май 2010 16:26, Красимир Ангелов
14
"Двореца" в Балчик преминава към Министерството на културата
Снимка: Булфото

Правителството прие на редовното си заседание внесения от министрите Росен Плевнелиев и Вежди Рашидов проект на решение за безвъзмездно предоставяне на “Двореца” в Балчик за управление от Министерството на културата.

Имотът е с площ 183 488 кв. м и се намира в местността Двореца.

Той има статут на недвижима културна ценност с категория "национално значение" и функционално е предназначен да задоволява обществените потребности в областта на изкуствата, градинското и парковото пространствено оформление.

Чрез предоставянето му на Министерството на културата ще се създадат необходимите предпоставки за неговото развитие и превръщането в културен център с международно значение, съобщават от правителствената информационна служба.

През последните осем години ведомството е вложило над 2 млн. лв. за реставриране и ремонтиране на разположените в комплекса сгради и съоръжения, както и за изграждане на нова канализация за битовите отпадни води и дренажна система, с което се предотвратяват ерозия и свличания.

Осъществено е обновяване на растителните видове в градините, създадени са нови паркови композиции.

Досега комплексът се стопанисваше от министерството и от Софийския университет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Пепо Компира преди 13 години
Бомба! Имам 6 дка гори до село Пу*коМайново, давайте да ги менкаме и да пра'им хотелЯ. "Двореца Плаза", 5-звезден, да го напъплят рускините и мамалигите!
13
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 13 години
И мен ме дразнят много банерите!А по темата... не знам на какво основание част от Градината беше в ръцете на СУ. Иначе това е може би единственото място, към което Кобурга не може да има претенции, щото то е станало наше през 70-те години. Сега не знам какво ще стане, ама няма да се учудя, ако го заменят за 2 декара необработваеми ниви близо до Кремиковци.
12
1
 
8
 
! Отговори
LALE преди 13 години
Bravo na reset i az spiram da posechtavam saita , zaradi banerite mnogo drazniat.
11
0
 
31
 
! Отговори
reset преди 13 години
Много дразнят тия големи движещи се банери, честно. Още няколко пъти да не мога да цъкна на новина заради такъв и ще спра да посещавам сайта. Не съм само аз на това мнение. Лека вечер.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бате Бойко е над закона!Има влязло в сила съдебно решение ,че е на университета ботаническата градина, но когато бате ви бойко реши нищо друго няма значение!ХАХАХАХАХАХХХХХАХХАХАХАХ Обичам България ,много я обичам!
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АхааааЗначи затова бил вчера "протестът" на студенти и преподаватели от СУ:)Да не забравяме, че от СУ при предишните 2 правителства се опитаха да запазят двореца, защото им носи рекордни постъпления почти без инвестиция, пък ние, обикновените граждани, плащахме на 2 места по 5лв. за вход - общо 10. Ама при предишние правителства имаше силно лоби на СУ при управялващите и затова се измъкнаха, ама сега няма лабаво. Ама веднага почнаха с протестите, ахахаха:))))
8
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига с тоя Костов, червени боклучета. Видя се как свърши вашата кампания Бойко-костов преди изборите:))))Азере, ти ли пишеш по 10 мнения под всяка статия?
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Надценен е капацитетът на Костов Плюс това отговорност носят тези които вземат акъл Тези дето го дават щракат с пръсти и чакат шоу. Не вярвам в добрите намерения на Костаки. Подмолен е! Превърна коварството в изкуство. Пример: цуца, цуца руски "бизнесмени" и, като му секнаха сухото, ги изхвърли от страната като врагове на народа. Примери бол!.....Бат Ваньо да си гледа градинката в Драгалевци и да се радва на внучето, пропусна шанса си да оправи България
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ромул 3,аз пък се чудя,как Симо Кобура не е извадил нотариален акт,че е негов.Тъй и тъй половината държава барабар с планините е негова...
5
12
 
3
 
! Отговори
4c преди 13 години
Костов отново ви прецака. Доказа, че е майстор на съботирането на политико-обществената обстановка. България отново беше съкрушена от неговите действия. Обществото плаче, то е болно. Костов насади това състояние, въпреки усилията на Станишев да се подобрят нещата в страната. Костов пречи на опитите на всички правителства за демократизиране на политическата система.
4
4
 
15
 
! Отговори
Антигербер преди 13 години
До две години значи ще го преватизират.Модела на Костов се вижда и от космоса.
3
3
 
6
 
! Отговори
aa преди 13 години
TO E HA KOCTOB !!!
2
0
 
9
 
! Отговори
Ромул ІІІ преди 13 години
Да ама аз си искам наследството от баба Мария - Влашката кралица ИСКАМ РЕСТИТУЦИЯ КАТО НА СИМО КОБУРА
1
0
 
10
 
! Отговори
* преди 13 години
Защо Плевнелиев внася предложени, а не Игнатов?