Ромите от "Красна поляна" отиват в казарми край София

В бившите виетнамски общежития живеят над 3000 души
24 юни 2010 07:00,
362
Ромите от "Красна поляна" отиват в казарми край София
Снимка: Булфото

Столичната община има вече идея как да премахне две от ромските гета в близост до центъра на града - "Баталова воденица" и бившите виетнамски общежития в кв "Красна поляна".

Идеята е хората, живеещи незаконно там в бараки, да бъдат преместени в изоставени казарми, обясни шефът на общинската комисия по обществен ред и сигурност Ангел Джамбазки.

Избрани са 4-5 казарми, в които има ток, канализация и всички други условия за живот, разясни съветникът от ГЕРБ. За ремонт на помещенията обаче са нужни 2 млн. лв.

Той обаче отказа да даде информация за местата, на които се намират избраните бивши военни поделения.

“Предстои комисията да изготви предложение до правителството за деактуване на военния имот и за определяне кой ще финансира ремонтите и организацията - държавата или общината”, каза Джамбазки, но не се ангажира със срок.

Във Виетнамските общежития живеели около 3000 души. По думите му близо 150 души пък живеят в нечовешки условия във фургоните на бул. “Европа”.

“Това е добър вариант за решаване на проблема на хората. Ще помислим и за алтернатива и ще проверим какви възможности има за настаняване на семейства в някои от районите, което може да стане до края на годината”, коментира и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
0
 
6
 
! Отговори
Lucc преди 13 години
Не мога да разбера.. на база на кой закон, ще вземат 2млн лв от данъците , които ние плащаме за да ремонтират жилища за ***? Що някой не взема да ремонтира български къщи? Има например доста възрастни хора, които живеят в мизерия и жилищата им имат нужда от ремонт .. ?
338
0
 
5
 
! Отговори
зад мангала преди 13 години
ей,***...гадни сме че ви храним цял живот на ясла..като слепи котета.а вие ни избивате родителите,крадете ни домовете и съсипахте хиляди декари лозя ,череши праскови дето българите с пот са създавали пу,да ви е.. майката
337
0
 
2
 
! Отговори
пламен преди 13 години
*** да ти носят дрехите бе ***.
336
0
 
4
 
! Отговори
стефан георгиев преди 13 години
къде да се пиша ***?......... щом ще дават безплатни жилища
335
0
 
2
 
! Отговори
В. Иванов преди 13 години
Въпросните избрани казарми се оказва че са закритите за жалост поделения в гр. Сливница.
334
1
 
4
 
! Отговори
В. Иванов преди 13 години
Ей наще Сливница спря сръбската армия та бат ни Бойко хич да не си мисли, че ние сливничани ще стоиме и ще гледаме как града ни ще заприлича на гето, и че няма да го спреме и него с неговите приятели *** от софииските гета. Ако нещата се влошат ще блокираме магистралата та ако ще на турците колите да направат колона от тук та чак до Берлин, а бат ни Бойко да заповяда не само с *** а и с полицията и армията ако ще, ако не го е срам. Даржавата отдавна абдикира от проблемите на малцинствата, те вече станаха безброй и безчет, пак сега ние ще сме изкупителната жертва. Не трябва да ги допускаме тук по никакъв начин и повод на всяка цена!
333
0
 
3
 
! Отговори
жител преди 13 години
Вместо да търси държавата 2млн. лв за ремонт да купи материали за 500 000 и да ги пуска да си ги ремонтират сами да видим дали кат са си го правили ще рушат като на готово
332
0
 
5
 
! Отговори
Ал преди 13 години
Добра идея!Особено ако в подземните помещения има няколко тона взривни вещества и се повтори случая с Челопечене!
331
0
 
4
 
! Отговори
емигрант преди 13 години
То хубаво казарми ама,кои ще им плаща тока и водата ами парното.Ако нямат парно ще изгорят още първата зима всичко което може да се гори.Ще продадът всичко разбираи контакти,кабели,керемиди,тръби,тротоарни плочки и ще им трябва ново обиталище.Аз предлагам българите да им купят билети до някоя европеиска столица и поне половината няма да искат да се върнат.
330
1
 
3
 
! Отговори
Martin преди 13 години
Iskat da gi premestqt v Bojurishte .. NE NE nqma da stane shte ima protest !!!
329
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По думите му близо 150 души пък живеят в нечовешки условия във фургоните на бул. Европа.Каква ирония!
328
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
taka narechenite "romi" trqbva da polagat ob6testveno polezen trud za da zimat socialni pomoshti za da se integrirat v nqkakvo ob6testvo nemoje da gi izdurjame cql jivot te ne znaqt kakvo e rabota , obrazovanie i danaci
327
10
 
4
 
! Отговори
до всички преди 13 години
До всички който писахте гадните си коментари,за какви българи се имате при положение че 500г бяхте под турско робство, та то си личи по злобата ви *** мислите се българи ,тези който не правят такъв расизам те са истинските българи,вие в момента мислите точно някога както с постъпвали турците с българите и в това се доказвате че сте от тях какво ви засяга къде ще живеят хората ,като умрете с вас нищо няма да носите в отвъдното
326
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ангел Джамбазки е от ВМРО, колкото и да го крие - личи му, защото на гербаджиите не им е вродена толкова дълбоко "любовта" към ***. А на Ангел са му любимци, постоянно мисли как да ги "устрои".
325
0
 
3
 
! Отговори
monbonbon преди 13 години
ЕЕЕЕЕее, не се начиха тия да ни управляват държавата. Големи загубеняци сме тука в тая България. К'во е т'ва ще ги местат от тук от там. Тия *** нямат работа тука в тая държава. Къде може да се види т'ва, само тука в тая държава управлявана от ***. Може ли да са такива. Тия хора да се махнат някъде на място където само те ще живеят на някъв остров там да измират и тва е. Значи много глупава идея е т'ва!!!!!!!!!
324
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Казарми на Луната звучи по-добре!
323
0
 
5
 
! Отговори
българче преди 13 години
Като ги заселят нека им назначат и ИД кмет господин Хитлер и заместник Гьоринг,а местата за отдих да бъдат газовите камери
322
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И в Челопечене не искаме ***! Ще се вдигнем и няма да ги пуснем!!! А кмета, дето се е съгласил да ги приеме, да си стяга оставката!
321
0
 
7
 
! Отговори
Жител на Божурище преди 13 години
Не искаме гадните *** в Божурище!!! Ще се вдигнем целия град и няма да пуснем нито един тук ! Ако трябва барикади ще направим и денонощно ще стоим ,но *** няма да допуснем тук !!!
320
0
 
6
 
! Отговори
Бравос преди 13 години
A кой ще плаща като останете само ***- няма помощи защото не се работи