Плаващ суперлуксозен хотел доведе в Несебър 500 богати пенсионери

500 долара на ден струва плаващото удоволствие
28 юни 2010 12:46,
92
Плаващ суперлуксозен хотел доведе в Несебър 500 богати пенсионери
Снимка: Dnes.bg

Най-луксозният лайнер, акостирал някога в наши води, посети за 9 часа Несебър. На борда му се возят 500 богати пенсионери, като някои от тях буквално живеят на кораба.

Макар че цените не са по джоба на всеки – 500 долара струва плаващото удоволствие на ден (или две сравнително нормални български пенсии), най-пристрастените прекарват на този кораб по 5-6 месеца.

Макар круизният туризъм да става все по-достъпен за обикновения българин, удоволствието да плава с най-новия съд на италианската компания Silversea – Silver Spirit, могат да си позволят само истински богаташи. Някои от тях, заедно с представители на медиите, успяха да разгледат плавателния съд на пристанището в Несебър при първото му посещение у нас.

Внушителният кораб е съвсем нов – пуснат е на вода едва в началото на тази година. Той все още мирише на кожа и дърво – материалите, които от векове съпътстват лукса.

За разлика от кичозните хотели у нас, строени с много пари, тук този лукс е ненатрапчив. Интериорът на лайнера е в стила на 30-те години на миналия век.

Но присъствието на лукса се усеща навсякъде – от витрините с диаманти в шопинг частта на кораба, през бутилките коняк – всяка на цена от 1000 евро, в бара с жива музика, до реакцията на персонала, обучен до съвършенство да се грижи за гостите така сякаш са негови близки роднини. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
12
 
! Отговори
Рт преди 13 години
За съжаление капитализмът е устроен така, че може да си позволиш такива удоволствия чак като остарееш и не може да се движиш! Аз лично много мразя подобни кораби точно поради средната възраст на публиката!Много ми е по кеф да посещавам евтини барове пълни с млади мацки :-) Като пенсионер вероятно ще правя същотото :-)
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нашите депутатаи да идат да видят това, а не Бочко да се хвали, че няма да намалява пенсиите на хората, където не им стигат за лекарства даже.Като гледам този лайнер ми идва люто да кълна и проклинам...
45
10
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
При предишния кабинет подобни луксозни кораби заобикаляха България. Сега взеха и да акостират. Браво!
44
1
 
14
 
! Отговори
хмм преди 13 години
бил съм още през комунизма по такива кораби по света като екскурзовод. Леле пожелавам на всички такива преживявания , не с пенсионери де :)
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само добавете ....., че не ги възприема...
42
6
 
8
 
! Отговори
бай Ганьо преди 13 години
Всички червени във форума се разплакаха,защото бившето правителство,начело с г-жа Масларова им беше обещала че ще ги води на море ,поне да видят кораба,а то какво стана сега си искат обещанието от Борисов...
41
2
 
4
 
! Отговори
timo преди 13 години
do 39 da no te sa vidjali sveta a ti samo na kartinka? po-dobre star i bogat otkolkoto beden i bolen.....
40
4
 
7
 
! Отговори
серГЕЙ Станишев преди 13 години
Богат и пенсионер?!?!?!?Това възможно ли е?
39
4
 
20
 
! Отговори
БОТЕВ преди 13 години
500 долара за ол инклузив не е много за световен круиз на луксозен кораб.Вижте колко струва лукзозен апартамент в наш хотел.В щатите има много хора които печелят без да се напрягат.Чрез акции,облигации,ценни книжа.Преди 4 века докато нашите са вдигали възстания и бунтове,други са завладявали и крали.Сега внуците им живеят от лихвите.
38
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахахаха, снобарска радост. Крали цял живот и сега си лашкат кокала. Няма честно забогатяли хора, това е ясно на всеки. Тези са капиталистите които са давали жйлти стотинки на персонала си за да богатеят, но старостта пак ги е натиснала. И милярди да имаш и цял свят да обиколиш пак идва края какъвто е случая на Несебърските гости.
37
9
 
31
 
! Отговори
баш Майстора преди 13 години
Баба ми слезе вчера от тоя кораб каза,че не е нищо особенно.Нямало една свястна ракия къде да изпиеш само някакви ментерляци по 1000 долара бутилката :))
36
6
 
3
 
! Отговори
timo преди 13 години
do 21 pak tasi savist i zloba ne moze6 li da se saradva6, 4e niakoi hora sa bili po-umni ili po-kasmetlii ot tebe
35
8
 
3
 
! Отговори
bulgarin преди 13 години
POREDNOTO NASIRANE
34
6
 
3
 
! Отговори
stanly преди 13 години
съгласен съм астероида дано да е по голям .....
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Интериорът на лайнера е в стила на 30-те години на миналия век"нормално повечето от пасажерите са били в младините си по това време :))))))
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
язе съм пенсионер.........и мога да се кача на еднодръвка само........ама требе да откраднем едно дърво от царската гора и да го одялам първо........ама ще ми е лукс оти ке ми мирише на дърво...........
31
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-пристрастените прекарват на този кораб по 5-6 месеца . По $ 90 000 на пенсионер за 6 месеца . Тези са супер бедни пенсионери . За по голямата маса население на земята криза , за определени индивиди лукс ! Трябва да се промени нещо в този свят като за начало да падне един огромен астероид !
30
7
 
16
 
! Отговори
гошо преди 13 години
Има и един българин който е в Америка от много години,собственик е на фабрики,женен за американка ,сега е пенсионер,той пътува с него,от село до Троян е ,ходили са негови роднини да го видят,тъй на 80 години изглеждал по-добре от племенника си който е на 60 години,вярна е цената,евала на хората които са на кораба,ние сме големи нещастници,в к-ва държава живеем
29
3
 
1
 
! Отговори
az преди 13 години
samo razbirateli,koito 4udno sa jiviali poslednite 20 godini,i za edna raia im propadna.parvo 4etete a togava pi6ete
28
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Питай Боко Тиквата! СерГея вече не е във властта повече от година. Но пък за тази една година слушаме само гръмки обещания, обвинения, които в повечето пъти са насочени и към Галактиката като цяло и нито един полезен ход - политически или икономически. Галфонът от Банкя трябва да събира розовата сергия и да си ходи.