С играчки деца с увреждания се учат да пресичат

Млади психолози подготвят децата в с. Рудник за живота
29 юни 2010 17:21,
9
С играчки деца с увреждания се учат да пресичат
Снимка: Сдружението на младите психолози в България

Как се пресича? Кой е с предимство на кръстовището? Как се движим по тротоара? Тези и други правила за безопасно движение бяха преподавани на децата с увреждания в специализирания дом в село Рудник.

От началото на юни специалисти от Сдружението на младите психолози всеки делник работят с възпитаниците на социалното заведение.

Чрез игри – с колички, камиончета, на децата се обяснява как се пресичат улиците. Работата е бавна и методична заради специфичните увреждания на децата.

"Целта ни е да ги подготвим за бъдещето, когато ще трябва да напуснат специализирания дом", обясни Петя Събева, председател на Сдружението на младите психолози.

Поредното обучение е част от дейностите на неправителствената организация, която заедно с община Долни чифлик изпълнява проекта "Разкриване на център за социална рехабилитация и интеграция към ДДМУИ – с. Рудник".

В центъра, който отвори врати в началото на декември 2009 г., специалистите от Сдружението на младите психолози работят с 35-има възпитаници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
ива преди 13 години
''когато напуснат дома '' ще се лутат безпризорни по улиците защото никой вече не се грижи за тези'' пораснали деца '',а те си остават завинаги деца!!!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Неможе ли да има повече такива новини!
6
0
 
4
 
! Отговори
tedy преди 13 години
stiskam palci da ima efekt :)
5
0
 
0
 
! Отговори
В България: преди 13 години
което може да се окаже фатална грешка.
4
1
 
2
 
! Отговори
В България: преди 13 години
Как се пресича? - на късметКой е с предимство на кръстовището? - този с най-скъпата колаКак се движим по тротоара? - много внимателно, тъй като: а) младеж без книжка може да те помете, даже ако само си седиш на някоя пейка; б) пиян нинджа може да те връхлети на спирката, докато кротко си чакаш автобусаИЗВОД: най-добре е изобщо да не излизаш на улицата или поне да избягваш спирки, пешеходни пътеки и т.н., тъй като съществува опасност да си помислиш, че там си с предимство,
3
0
 
6
 
! Отговори
Антигербер преди 13 години
Повечето от тези деца са съвсем нормални деца,които не трябва да са в такива специализирани заведения,а да бъдат при свойте врастници в обикновените училища.Тук визирам децата с аутизъм,детска церебрална парализа,с говорни дефекти
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пич:) "Съдба" се пише с "д".Иначе,си прав.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
милите деца дано са щастливи все пак някой им обръща внимание ,играе си с тях ,защото това те го приемат като игра ,ех сътба,сътба