Плащат 116 млн. лева на тютюнопроизводителите

Парите са за реколта 2009
12
Плащат 116 млн. лева на тютюнопроизводителите
Снимка: БГНЕС

Цялата сума от 116 млн. лева за реколта 2009 година е преведена на тютюнопроизводителите, информираха от Министерството на земеделието и храните.

Парите ще бъдат по сметките на производителите до 2-3 дни в зависимост от капацитета на съответната банкова система.

Фонд “Тютюн” е сключил договор с три банки, които да извършват разплащанията с физически лица, регистрирани като тютюнопроизводители – Банка ДСК, Корпоративна търговска банка и Търговска банка Д.

Съгласно договорите с банките те откриват безплатно за тютюнопроизводителите сметки, по които могат да си изтеглят премиите в двумесечен срок от превеждането на сумите по сметките им, уточняват от земеделското министерство.

За юридически лица и еднолични търговци сумите се изплащат по посочените от тях сметки.

При неполучаване на паричните средства от страна на тютюнопроизводителите в двумесечния срок, средствата се връщат във фонда и до края на годината се дава нов двумесечен срок за тяхното изплащане по посочената по-горе схема, се чете в официалната позиция на министерството.

Съгласно решението на УС на фонд “Тютюн” дребнолистните сортове – “Басми” и “Каба Кулак”, ще получат съответно по 3,20 лева за килограм и 2,08 лева за килограм.

Едролистните сортове ще бъдат субсидирани, като следва – “Виржиния” с 1,46 лева и “Бърлей” с 1,45 лева килограм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
още един излъган преди 13 години
Това е най-наглата лъжа която прочетох в сайта Ви. Защо преди да публикувате не сверите информацията си?!?! В банките още няма и стотинка постъпила от Фонда. И доколкото разбрах пари се очакват чак следващата седмица. Докога ще ни вземате за балъци??????
10
2
 
2
 
! Отговори
Гневен преди 13 години
Диваци , да се затикнат с тия милиони , добро да не видят.От утре почвам и аз да садя тютюн и догодина ще искам като субсидия 1 маинбах по голямата версия и 1 цистерна бензин.Така се живее лесно на чужд гръб , гадове.
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тютюн ? Хаир да не видят ! Гладни и бедни да живеят !
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов плаща на хората на Доган, а ние гласувахме за него! Защо предател гаден и ***, взе от мен за да платиш на хора които те мразят?
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
za6to lijat naroda cesa prevedeni parite nyama ni6to prevedeno
6
2
 
1
 
! Отговори
ддсад преди 13 години
Тея, ЕС каза да ги затваряме...
5
7
 
0
 
! Отговори
може би преди 13 години
Ако стане работата да скроят шапката на Доган, трябва да е мирен електората му, да не вземат да скокнат да си защитават султана- в смисъл Доган,де!
4
4
 
11
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 13 години
Доколкото знам тези пари се взимат от акциза за цигарите.Нека поне тези хора получат някакви пари,защото да работиш на полето не е за всеки и се иска голяма всеодайност и търпение.По-добре тези хора да получат пари,отколкото да се нагушат новите управници.
3
9
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
Защото тези ще умрат от глад без помощи, понеже техните така ги подредиха за изминалите 20 г. Една максима твърди, че колкото по-беден е народа, толкова по-лесно се управлява /краде и ***/. Явно от ДПС са много наясно с това
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това наистина е добър въпрос
1
4
 
8
 
! Отговори
Stalin111 преди 13 години
Защо са тези може ,а за другите не?Б.Б пак клекна,голям мъж няма що.И онзи тутманик Мултак номер едно как ме дразни.