Какво пише в протокола за ПТП до президентския кортеж

Всичко стана изневиделица, разказва шофьорът на катастрофиралия бус
27 сеп 2010 15:27, Екип на Dnes.bg
261

 

Извадка от протокола на КАТ за катастрофата, която възникна на пътя за Ловеч, докато по него минаваше кортежът на президента:

"Не може да спре, за да избегне удар със спрения пред него лек автомобил, който пропуска кортеж от автомобили със специален режим на движение, завива отдясно, удря се в мантинелата и отскача и удря лек автомобил".

Още по темата

Причината за катастрофата категорично не е кортежът, заяви в деня на инцидента началникът на НСО генерал Димитър Димитров.

Две коли наистина се ударили, като преминавали край кортежа, но "служителите на НСО дори не са забелязали, че има пътен инцидент", каза тогава генерал Димитров.

Шофьорът на буса, който се удари в мантинелата, разказва какво е забелязал той. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
0
 
1
 
! Отговори
6001 преди 13 години
По времето на Живков закона беше един . Като дойде демокрацията го промениха,затова никой не кортежи,мортежи,сини лампи и така нататък.Защото новия правилник не го задължава да спира а да осигори безпрепятствено преминаване на спец. автомобилите накратко и меко казано. Но зависи кой как го разбира това.А преди няки може да си спомнят експериментите с пожарните коли и колите на МВР И НЯМАШЕ ТАКЪВ КОЙТО ДА НЕ СПРЕ ДА ДА....
241
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А при положение, че кортежът застига бавно движеща се колона, и никой от *** не се сеща да отбие, НСО нямат друг избор освен да изпреварят. И то не защото са недорасли пубери, като повечето пишещи тук, А ЗАЩОТО при физическата охрана на лица има определени стандарти. Не може да допуснат, президентският автомобил да бъде затиснат в "тапа на пътя". Това е идеята на кортежа. Как си представяш някой да не даде път на президентския автомобил в САЩ, Русия, Германия, Франция... Но тук сме БГ.
240
0
 
2
 
! Отговори
251 преди 13 години
Като си взел да цитираш закона, я хайде да ми кажеш:ЗАЩО, според теб, кортежът от автомобили на спецален режим е трябвало въобще да се движат в насрещното, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, че автомобилите движещи се пред кортежа, са били ЗАДЪЛЖЕНИ ДА ОТБИЯТ И ДА ДАДАТ ПЪТ, съглано СЪЩИЯ този закон, който цитираш. Ако не се сещаш отговора - да ти подскажа. Защото Бай *** не го Е...Е за разни "автомобили със специален режим" и си кара напред, как си знае. Това само в БГ го има - вярно е !
239
0
 
2
 
! Отговори
za6to преди 13 години
Чл. 92 (2) Разпоредбите на ал. 1 не освобождават водачите на моторни превозни средства със специален режим на движение, както и водачите на съпровожданите от тях автомобили от задължението да управляват по безопасен начин.Натоварено шосе, ДЕСЕН ЗАВОЙ, а ти да караш в насрещната лента..... какво да кажа повече? Закона е толкова ясен!!!! Въпроса е кой ще го чете???
238
0
 
16
 
! Отговори
Професионалист преди 13 години
Транспортирам инертни материали с композиция тип "гондола".Общо тегло-40 тона.До ден днешен всякакви такива мутри,ескорти и самозванци ги връщам обратно в платното им!Този случай трябва да е за урок и за двете страни.За Вас:По-добре си стойте в платното с риск да Ви потрошат и колата,и Вас ,отколкото да се мятате в канавките!А ако убиете децата си?Какво ще обясните на катаджията?Второ:Тези дебелогъзи същества трябва да се научат,че ние ги избираме и те ще се съобразяват с нас,а не ние с тях!
237
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Слушайте шофьори, физкултурници и пожарникари и ще успеете ...Цирк за неуки псевдо-политици.
236
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 246и то не какъв да е шофьор, ами турски тираджия. да го прегази туй гоце с тира, та да не могат да го отлепят след това от ламарините на колата. тъй да си го изпратим това соц-добиче с много радост в сърцата.
235
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
другият път ескорта да попадне на тир чийто шофйор е заспал
234
3
 
8
 
! Отговори
hard преди 13 години
Тази катастрофа е добра метафора,щом Гоце е там тя е неминуема.Между другото той е и президент /за съжаление и все още / на България.
233
0
 
1
 
! Отговори
Старши ОР преди 13 години
Ти не се обаждай в строя.Че при тези съкращения ....
232
5
 
2
 
! Отговори
оперативен работник преди 13 години
Гоце, гоцееееееееееее защо те учихте. Срам ни е от теб.Само Божо Димитров.Червен другар.
231
0
 
5
 
! Отговори
KKK преди 13 години
Poznavam lichno shofiora na katastrofiraliat avtomobil i smiatam che vsichko koeto kazva e samata istina! Za sajlenie problema e nai veche v tova che ne e nujno da si vinove za da ti napisha akt v tazi darjava! Problem e tova che nie balgarite koito izbrahme da jiveem v tazi drjava, dopuskame hora ot upravlenieto da ni unijavat po tozi absurden nachin!! Ako iskame a jieem dobre v tazi strana, triabva NIE da badem onezi koito da iskat ravnosmetka na upravliavashtite koito sme izbrali s glasuvane.
230
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце молко му идва лова и вече взе да си организира "Urban Safari".
229
0
 
3
 
! Отговори
7 преди 13 години
Абе нали знак как ги изтръгвате тия самопризнания бе, а *** ще викаш на баща си и не ме плаши изобщо за да си нямаш неприятности.
228
4
 
3
 
! Отговори
един ТАКЪВ преди 13 години
Питаш за доказателство?Че той си признава сам *** или на теб не ти оттърва а?А колкото до тоя дето пишеш гьонсурата на него може да не му пука но на теб може да ти припука да да...
227
4
 
11
 
! Отговори
7 преди 13 години
Прослушахме го вече няколко пъти това изказване. Какво намираш като доказателство в него, че още от вчера сте се запънали за това него? Това изказване е изфабрикувано, т.е. подсказано. Айде поне се скрийте за малко бе нагли ченгета! Хем са виновни хем още на умни се правят по форумите. Гоце е такъв ***, че каквото и да му кажеш в лицето на него не му пука, както не му пука за тази държава и за хората на които уж е президент.
226
0
 
6
 
! Отговори
Бай Киро преди 13 години
Несъобразена скорост и дистанция:)Дет викаха в казармата и извънземни през *** да те атакуват трябва да си готов.И си беше прав, човека. Твой си е гъзъ с извинение. Всеки момент може да му се наложи на тоя от пред да спре рязко.
225
8
 
5
 
! Отговори
един ТАКЪВ преди 13 години
Предлагам да отидеш и да муго кажеш в очите а не да се правиш на мъж в сайта защото си личи колко ти е куража и на ума багажа.А колкото да те е яд прослушай по внимателно обяснението на катастрофиралия и бъди реалист.А другото го направи и си излей яда мамка му...
224
8
 
18
 
! Отговори
Ганеца преди 13 години
Пожелавам му на гнусният пернишки селянин, агент на ДС, т.е. така наричаният от мнозина "президент" следващият път да е той в мантинелата или под гумите на някой тир пък нека тогава катаджийте да пишат каквото си поискат. Лошото е че не само неговия кортеж кара така.....
223
2
 
12
 
! Отговори
Nevena преди 13 години
А ти знаеш ли,кои са МПС със специален режим на движение :)) Кортежите май не са включени в тях :)))