Полет над гъзарско гнездо

Въздушната акция на НАП продължава по Черноморието
Обновена: 12 окт 2010 07:16 | 12 окт 2010 07:16,
163
Полет над гъзарско гнездо
Снимка: Булфото

Във вторник и сряда НАП, съвместно с Авиоотряд 28, ще направи видеозаписи от въздуха на луксозни имоти по Черноморието.

До момента набелязаните за проверки имоти от НАП в София, Пловдив, околностите на двата града, както и къщите около язовир Ивайловград, са над 200. Само на 30 от тях е изяснена собствеността. 

НАП ще извърши проверка на фирмите или гражданите, които притежават имотите, след като бъдат открити техните собственици, посочват от агенцията.

По първоначални данни на НАП в над 70 процента от случаите най-скъпите имоти в страната са собственост на фирми, а не на физически лица. Това е така, за да могат всички разходи за построяването и текущата им поддръжка, включително режийните разноски, да бъдат за сметка на корпоративните печалби.

Повечето фирми са ползвали ДДС кредит при строителството на имотите, който ще трябва да върнат в бюджета, ако се докаже, че къщите се използват за жилищни нужди, а не за фирмени цели. 

Друга група нарушения, които подозират данъчните, е несъответствие на имуществото с официално обявените доходи на физическите лица. 

По предварителни данни на НАП има формални собственици на луксозни къщи, чиито официални доходи са в размер на минималния осигурителен доход. 

Още по темата

Съществуват и множество луксозни имоти, които се използват, но нямат валидно разрешение за ползване и изобщо не са декларирани пред общината. 

Освен преките ползи за фиска от укрити ДДС, данък печалба и подоходни данъци, виждам и огромен потенциал за общинските бюджети, защото голяма част от тези имоти не са декларирани в общините, посочва изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

Време е да ограничим превърналото се в национален спорт в последните 20  години масово укриване на данъци, добавя той.   

Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до осем години за укриване на данъци в особено големи размери и конфискация на част или цялото имущество, включително на луксозните имоти, ако вината на собствениците се докаже в съда, пише в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
1
 
! Отговори
sdf преди 13 години
6to lalat i go praqt sled godini towa, sled kato we4e e minal dawnostni srokowe i t.n towa e sme6no, otnowo kazwam jalko za bulgariika , e..ha i maikata 6epa ganiowci
120
2
 
3
 
! Отговори
politik преди 13 години
ПРОВЕРЕТЕ В ГРАД САНДАНСКИ ПИТАЙТЕ ЗА ТОТЕВ И МАЛЧЕВ
119
2
 
2
 
! Отговори
Гъз глава затрива преди 13 години
Еб***си таблоидното заглавие!
118
3
 
1
 
! Отговори
тото преди 13 години
Спокойно, има време и за София, не може всичко да цъфне и върже за 1 година... Ти ако можеш по-добре, действай. Иначе всичко друго си е безсмислено драскане по коментарите
117
2
 
3
 
! Отговори
vazrasten преди 13 години
Ne e li podobre za podobno ne6to da ne se diga tolkova 6um. Za da ima pove4e efekt be6e redno tova da ne se razglasiava. No nie sme zagubena darzava.
116
2
 
9
 
! Отговори
БГ-невярващ преди 13 години
Акция вертолет няма постигне никакъв резултат в полза на държавата.Единственото нещо което ще се случи ще бъде узаконяване на тия селища с цел да неможе да ги пипне вече никой.Та нали тия който са собственичи на тия палати поддържат политическата класа в Б-я в това число и ГЕРБ.
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А над Костинброд кога ще минат, там на входа на града има една прогимназия на пет етажа и друга по ломско шосе , където в клип на фолк певци я има всичко е мрамор вносен отвътре. На *** клан Илиеви, тях и комисията Кушлев ги работи но нищо няма да им направи.
114
0
 
4
 
! Отговори
ВР преди 13 години
За София никой не коментира колко са набелязаните за проверка. Сега ще почне едно сито, ще има една делба на наши и ваши, едно - ти какво предлагаш , а аз какво ще направя. Ехххх някой в НАП , ДНСК и НАГ напълниха кесийте за Нова година....
113
1
 
1
 
! Отговори
хахи преди 13 години
Демек да набутат *** ли, к'во ли...Айде, азис си е *** и му се иска малките мангалета да си живеят готино, ама ти мисли преди да предлагаш нещо.
112
2
 
2
 
! Отговори
тото преди 13 години
Май верно си ***. Ако бяха комунчетата, тихичко щяха да се разберат, да вземат кинтите и... пито платено. При условие, че е забранено да се строи там- минават 2 МИГ-а и след тях.. само развалини! Значи можело да се махат *** катуни, а тия на белите *** да си седят, а? Всичко долу. Само че, май ще се окаже,че тия сградички не са на никого, щото 10 минути след като минал хеликоптера всичко се опразнило. Така че, щом не са на никого - възстановява се природата там и точка!
111
0
 
7
 
! Отговори
Мъдовски преди 13 години
Преди 3 дни предложих незаконните постройки да се секвестират в полза на държавата и да се предоставят за домове за деца в неравностойно положение или за постоперативна рехабилитация. Сега чета по страниците на един вестник, че Азис направил подобно предложение. Явно и той е плагиат като СерГей. Безмислено е тези гиздави сгради да се рушат. Нека техните строители всеки Божи ден да се коркат, че са строили за себе си, а всъщност са дарили държавата.
110
1
 
12
 
! Отговори
/me преди 13 години
*** съм и не ми е ясно: не беше ли по-добре да НЕ СЕ СЪОБЩАВА за тази акция, ПРЕДИ да са събрани доказателства за произхода на парите, за обитаващите и т.н.Ясно е, че сега всички собственици на подобни "фирмени" постройки ще се изнесат и ще си извадят нужните документи и накрая за нищо няма да ги осъдят.
109
7
 
9
 
! Отговори
Я, ПА ТЕЯ преди 13 години
Кво сте заяли с Боко Маркуча и Цеца Винетката. Те са скромно и трудолюбиво българско семейство. Аре бегайте от тука. У Банкя лоши ора нема.
108
5
 
8
 
! Отговори
тото преди 13 години
Леле, като ви гледам пишещите тук, започвам да си мисля, че всеки от вас има по една виличка до язовира. Неблагодарници нещастни. Като гледате вилите - псувате, като започнат да ги гътат, пак ще псувате.. Един потъвал в мизерия, ама имал пари да си плати нета, друг изплаща 5 заема и се чуди защо няма пари за кръчма, трети знаел отдавна, ама си траел /то и да се беше обадил, най-малко да го набият/... Та така че: псувайте си, толкова си можете!
107
5
 
4
 
! Отговори
NoName преди 13 години
До пост 69 Чочко,Като гледам за 20 год. *** какви ги свършиха, то не беше корупция, то небеше кражби от *** и както казва бат ти Бойко кадето и да бръкнеш все гнило от *** - съд, митници и тн. Ти ми говориш за 1 година, или ти си в далечното бъдеще и аха да се произвеждат избори. Много рано си гърмиш пищовите, няма да остане за изборите, а те след 8 години както каза вашия вожд СерГей: Ако Герб ни позволи може и 2020 да вземем власта.... Да и *** нещастни.
106
3
 
3
 
! Отговори
Az преди 13 години
Напуснете, за да крадат по-лесно чичковците дето по цял ден висят по форумите ... :)
105
0
 
4
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Ей, днес от ТВ-то Путер DickOFF колко невинен и ни лук ял ни лук мирисал изглеждаше ... Просто не е истина!
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За тези двамата вече всички знаем.
103
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наще политици правят само медийна политика. Реалните резултати всички вече ги усещаме доста остро. Има ръст само в сивата икономика.
102
2
 
6
 
! Отговори
вторник преди 13 години
Такава тема вече не може да *произведе* новина ---А онези дето летят *из облаците* да престанат да харчат народни пари