Полицаи: Не сме крепостни селяни!

Оказвали натиск върху униформените заради протестите
Обновена: 24 окт 2010 22:13 | 24 окт 2010 13:54,
444
Полицаи: Не сме крепостни селяни!
Снимка: Булфото

Натиск върху полицаите от цялата страна оказват от ръководствата на МВР по региони. Това твърдят синдикалните лидери на уноформените. Последният случай на натиск е от Пловдив.

В Пето Районно управление под тепетата от дълги години служи Борислав Мазнев, който е синдикален лидер на полицаите за цяла Южна България. След като се заговори за протестите и полицаите изразиха гласно, че не са доволни от условията на труд и заплащането, Борисалв Мазнев е получил заповед, с която го местят от Пловдив в Първомай.

„Местят ме в по-отдалечено място, за да ме изолират от организационната дейност на протестите”, твърди пред Dnes.bg Борисалв Мазнев.

По думите му натиск се оказва и върху негови колеги от други градове.

„Добре, че затвориха концлагерите, защото сигурно щяха да ме изпратят в тях”, заяви още синдикалният лидер.

Борислав Мазнев ще обжалва заповедта за преместване в друго районно управление, защото смята, че няма правно основание, за да я получи.

Според него в заповедта са допуснати и много пропуски. Мазнев обаче е задължен в понеделник да подпише заповедта, защото в противен случай подлежи на наказание за военно престъпление и носи наказателна отговорност, въпреки че се води държавен служител.

„Комунизмът се завръща в България, полицаите ни третират като крепостни селяни и нас ни управляват едни феодали”, заяви още Борислав Мазнев.

В неделния следобед Мазнев взе участие в предварителните полицейски протести в столицата.

На протеста в градинката пред Министерството на вътрешните работи в София се събраха синдикалните лидери на полицаите и униформени предимно от Западна и Северна България. Те обясниха, че това е подготовка за големия протест през ноември.

Днес служителите на реда решиха да поискат участие на техни представители в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Те ще настояват пред ръководството на МВР за ясни гаранции за материалното и техническото състояние, както и отговор кога ще бъдат увеличени заплатите им.

Големият полицейски протест е насрочен за 7 ноември, когато се отбелязва празникът на българската полиция. За тогава се предвиждат общи протестни действия на униформените от България, Румъния и Сърбия, които ще се проведат на границата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
401
5
 
5
 
! Отговори
перко преди 13 години
Местят ме в по-отдалечено място, за да ме изолират от организационната дейност на протестите, твърди пред Dnes.bg Борисалв Мазнев ....Абе хора този на работа ли ходи или се занимава с организационна дейност.Егати безочието ...
400
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато при подаването на молба за постъпване в МВР дават и подкуп на някой ,,да ги уреди,,не протестират,а сега.... На всички им е ясно ,че в МВР не може да влезе простосмъртен, всички са ,,наши хора,, така че сърбайте , това, което сте си надробили!
399
0
 
18
 
! Отговори
Ташунко преди 13 години
За да има пари за техника и оборудване трябва да съкратят личния състав от 60 на 30 хиляди...и без това БГ е с най-много полицай на глава от населението...
398
0
 
10
 
! Отговори
.. преди 13 години
СВОБОДНИ СЕЛЯНИ СА...
397
3
 
8
 
! Отговори
az преди 13 години
Нека протестират и дано да изпълнят исканията им, в което много се съмнявам. И те са хора и те хляб ядат. А ние, останалите, кога ще протестираме? Или можем само по форумите да разтягем локуми и да се правим на всезнаещи?
396
2
 
5
 
! Отговори
perko преди 13 години
Защо им коментираме само заплатите. При тези привилегии които имат за какво са им заплати освен за джобни
395
2
 
10
 
! Отговори
real преди 13 години
Аз не съм полицай, няма роднини в областа на МВР, но ще си кажа мнението! Да има много корумпирани полицаи, има много такива които ни си вършат работата! Но... при смешната заплата от 500лв как да имаш стимул да хващаш престъпници, да не взимаш подкупи и да работиш. И тези хора също имат семейства и деца, и те искат да живеят! Така че нека протестират, то всички трябва да протестираме и да изметем всички *** от парламента!
394
2
 
7
 
! Отговори
Помислете малко преди 13 години
Протестите не са политически, а икономически. Подкрепям исканията им и очаквам от тях като изляза на протест и те да се държат културно с мен. Всички трябва да се борим за европейски заплати. Поработих и на запад - не е вярно, че работят повече или по-качествено от нас. Просто имат много силни и добре синхронизирани синдикати, които са загрижени за стандарта на хората, а не само да мислят как хем "вълкът да е сит, хем агнето цяло". В България няма истински синдикалисти. МВР не е само КАТ.
393
4
 
11
 
! Отговори
Недоволен преди 13 години
Какво ревът всички куки не ми е ясно? Те изобщо вършат ли нещо? Обикалят по цял ден с патрулки като малоунмици, затварят си очите пред големите играчи а пред нормалните хора се правят на "ти знаеш ли кой съм аз?". Имитират дейност а свъщност при напечена ситуациа викат НСБОП да оправя работите. Трябвало да си копуват само това и онова, ми ще си купят като трябва.А като прибират рушвети от шофиори отчитат ли ги мизерниците ?
392
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А га'т гласувахте викахте, ще ни оправи, а сега ипълнявай команда "леко наведен"
391
2
 
12
 
! Отговори
187 преди 13 години
не сте, *** сте
390
3
 
15
 
! Отговори
Ушев;-( преди 13 години
Как да ги хващат ...ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ...когато те са престъпници ..или комбина с ТЯХ..МИНЕТЕ ПРЕЗ ....РазлОжко-Банския ...РЕГИОН ДА ВИДИТЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС ..НЕКА МИНИСТЪРА ДА ГО ПОСЕТИ ПО СКОРО ЗА ДА МУ СТАНЕ ЯСНО С КАВО СЕ ЗАНИМАВА ПОЛИЦИЯТА В тезй градове!!!!!
389
0
 
1
 
! Отговори
jr0 преди 13 години
ACAB
388
1
 
4
 
! Отговори
До Елена преди 13 години
"Вижте- тук има отворена шахта- ще пострада някой в тъмното..."Пак се радвай яе не са те бутнали в шахтата, като чета какво правят, и на това са способни.
387
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На полицаите не е им ли забранено със закон да протестират?Синдикалистът трябваше направо да го уволнят както си е според закона а не да го местят. Можеше и някоя съдебна глоба защото все пак е незаконно.
386
2
 
18
 
! Отговори
гневен преди 13 години
Ето това е показателно, по този начин - със сила управлява Цецко Физкултурника. Като няма аргументи и смелост да излезе пред полицаите, които до вчера нагло лъга - сега им дава заповеди за преместване, а скоро и за уволнение. България никога не е имала по-некъдърни управляващи от сегашните - изключение са само министрите Плевнелиев и Найденов.
385
4
 
15
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Мен ме спират в тъмната уличка: " Браво, казвам, господин полицай, хванахте най- голямата престъпничка в София- майка на две дечица; не ви ли е срам да дебнете овчици като мен в храстите, когато държавата е пълна с престъпници, не ви ли е писнало народа да ви псува още щом ви завиди на хоризонта?!" "Бягай, вика, на теб и без нас ти е нервно!!!" Казвам му: "Вижте- тук има отворена шахта- ще пострада някой в тъмното..." А той: "Че кво ми пука!!!"- трагедия...
384
1
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
от направените справки и сравнения на глава от населението имаме най-многобройната полиция в цяла Европа!На 6.5 милиона население 65 000 полицаи! това е истината и тя боли! Истината е в съкращения във всички сектори не само полиция ...време е за реформи и по съвестна работа !Мързела ще ни умори и желанието да сме началници макар и да нямаме капацитет...на метач но да съм началник!
383
1
 
9
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
на който не му харесва да напуска системата !нали това важи и за лекари и учители!Много администрация и топли местенца!В болницата в която работя на 100 души персонал, 30% от докторите са пенсионери , има 3 външни счетоводни фирми,,консултанти...!Няма страшно да преминем към голямо здравно заведение, но администрацията трепери какво ще стане с нея! А с директора ....?Ето кой не иска реформи и съкращения в различните сектори!Управниците защото няма на кой да са директори!
382
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз Клавдий, не си прав. Стартовата полицейска заплата е 475 лв. Прави си сам сметка малко или много са тези пари. Средната заплата за страната е около 620 лв. Не считам, че е нормално полицаите да си носят техниката от тях, да нямат бензин и др. В училищата поне има горе-долу добри условия.