Служителите на реда пак излизат на протест

Този път заради нараснало социално недоволство и нерешени проблеми
Обновена: 24 окт 2010 08:55 | 24 окт 2010 08:55,
265
Служителите на реда пак излизат на протест
Снимка: БГНЕС

Полицаите излизат на протест от 12,00 часа в градинката до сградата на МВР, съобщиха от Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи.

Протестът ще се проведе с участието на членове и симпатизанти от синдикалните дружества по региони и ОДМВР.
Протестите на полицаите са заради нарасналото социално недоволство и нерешените проблеми в системата. Полицаите искат ясни гаранции за ресурсното осигуряване на служителите в МВР, приемане на предложенията им за изменение в Закона за МВР и запазване на разпоредбите в Кодекса за социално осигуряване, отнасящи се към служителите в МВР.

Планирани са още протести на 31 октомври, на 7 ноември и на 14 ноември 2010 година.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още по темата: полицейски протест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това се получава, когато не се правят реформи и шефчетата само се пудрят пред камерите. Нямам обяснение, защо Консултанта и пожарникаря не провеждат реформи в МВР и държавата. Сигурно чакат проблемите да се решат сами.
14
6
 
32
 
! Отговори
стига............... преди 13 години
Стига вече!Омръзна ми да ме занимавате с поведението на шайка лапачи.Да точно така - лапачи.Защото, ако са в производството и правят брак ще ги уволнят, а не да им увеличат заплатата. А работата на полицията е непрекъснат брак.Те участвуват в престъпленията.после хващат някои от престъпниците, но нарочно не събират доказателствата по съответния ред-за да могат други да ги пуснат.
13
2
 
18
 
! Отговори
момче македонче преди 13 години
От рано татарчетата са започнали да се лаят и джафкат . Кой дявол ви довлече от Азия , бе !?
12
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
купете им дуниформи,та да млъкнат. а после сами да си купуват обувки,да си плащат осигуровките,да им спрат 20-те заплати накрая,да си платят винетките и картите за градския транспорт...и да видят,какво е "социално осигуряване".не може безработните да плащат,а те да трупат сланина по храсти и кръстовища. като не им харесва - да станат миньори !
11
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво е това безобразие полицаите да се песионират на 44 години? Другите професии се пенсионират на 63 години, а здрави прави работоспособни мъже се пенисонират на 44 години. Смешните 20 години трудов стаж, без да платят и 1 стотинка осигуровка и да настояваш за пенсия ,когато си в разцвета на силите си, когто си млад и работоспособен е наглост! Другите професии-строители, учители, лекари, фермери, професори, работници във фабрики, счетоводители, архитекти, шофьори, журналисти -на 63 години се п
10
0
 
27
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
Ако ще коментираме група *държавни служители* - да започнем по ред ----Колко души са в парламента,с какви заплати,хонорари,привилегии,консултанти,комисии,подкомисии,командировки,отпуски,осигуровки,служители в министерства,организации,дружества, и какви ли още не /винаги започваме отдолу нагоре,вместо обратното/ ----Кога са протестирали тези ГОРЕ - никога ----Не че са съзнателни,или търпеливи,а защото просто не им се налага /а ние долу се самоизяждаме помежду си,без да вникнем в истината/
9
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ей злобен народ бе !!! що да не протестират бе, щом протестират значи има защо , ама вие тук като чуете думечката полиция и веднага дай да ги плюеме , такива били онакива били , я малко се вгледайте в себе си и всеки , ама честно , да каже ,че той е най добрия ,най умния ,най отговорния , най честния и т,н да ,ама не , трески си има всеки един от нас ,както и те , а и не им гледайте в канчето - не е културно, то пък и едно канче
8
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За какво протестират полицаите? Може би протестират за да си плащат сами осигуровките за пенсия и здраве? ИЛИ ПРОТЕСТИРАТ ДА ИМ СПРАТ 20-ТЕ ЗАПЛАТИ, ЗАЩОТО ДРУГИТЕ НЕ ПОЛУЧАВАТ ТАКИВА ЗАПЛАТИ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ? Или протестират да им увеличат пенисонната възраст-на другите пенсионната възраст ще е 65 години-съвсем скоро това ще е възрастта, а полицаите се пенисонират на 44 години-и полицаите протестират, за да се пенсионират на същата възраст с другите професии?
7
3
 
33
 
! Отговори
Келепирко преди 13 години
Келипирджията Цветанов не иска и няма капацитет да направи реформа в МВР. Мащабите на неговият потенциал се ограничават до това да направи далавера с някакъв имот или по- точно за лично облагодетелстване на "оптимални" цени.
6
23
 
22
 
! Отговори
Ченге преди 13 години
Недей те рева много да не ви припомним 14 януари миналата година. А ?
5
7
 
37
 
! Отговори
аб преди 13 години
Съкращения, има разчети, че имаме най-голямата полиция в Европа, знаете, разбирате, стига са ревали и какви са дебели голяма част от тях, значи не са им толкова малки заплатките!!!
4
8
 
47
 
! Отговори
00=00 преди 13 години
ПАК ЗА ПАРИЧКИ РЕВАТ., А СЛУЖЕБНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ГИ ИЗПЪЛНЯВАТ ,КАТО МАГАРЕТО НА НИВАТА!! 20 ЗАПЛАТИ ПОЛУЧАВАТ, НЕ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ, НЕ ПЛАЩАТ НИКАКВИ ДАНИЦИ ЗА КОЛИТЕ СИ , НЯКОЙ ДА Е ЧУВАЛ ,ЧЕ СА ГЛОБИЛИ ПОЛИЦАЙ НА ПЪТЯ??.
3
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това си е стар византииски номер още не са те ударили и започваш да ревеш белким те шамаросат по-леко ,всичко е за да се парира евентуален опит за съкращения в системата им,,,,,ние на мероприятия не се връзваме.
2
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тея пък за ко простестират ?заплатите им са два пъти по-големи от на доцент и никаква ефективност нямат
1
6
 
42
 
! Отговори
... преди 13 години
Те повечето не могат да произнесат фразата "нарасналото социално недоволство", още повече да я разберат... :)