Двойно по-малко купуват салами "Стара планина"

След скандала със соята търсенето паднало
Обновена: 2 ное 2010 09:23 | 2 ное 2010 08:35,
116
Двойно по-малко купуват салами "Стара планина"
Снимка: БГНЕС

Търсенето на колбаси "Стара планина" е намаляло двойно през последните 2 седмици. След скандала със соята масово хората не купуват продукти по стандарта, пише "24 часа". В някои квартални магазини в София дори са спрели да предлагат "Стара планина", а други са ограничили асортимента.

Факт е, че търсенето падна, въпреки че всички би трябвало вече да са разбрали, че соя в "Стара планина" няма и не е имало, заяви шефът на асоциацията на месопреработвателите Кирил Вътев. В бранша се надявали, че със стандарта ще почне конкуренция с качествени продукти, а не само с ниски цени. Обвиненията към 4-те фирми, че слагат соя, обаче били напът да компрометират идеята.

Още по темата


Все още няма отказали се фирми да правят "Стара планина", коментира Вътев. Всички обаче били бесни заради скандала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: Стара планина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
пикня преди 13 години
Както и във Виена.
30
2
 
9
 
! Отговори
поипои преди 13 години
Същото се отнася и за оцветители, консерванти... Наблъскано е с тях ЯКО!!! Един път за тест - стига толкова. Същите *** са си.
29
2
 
9
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: номер 24Абе не е така! Когато бях в Ливан през 1994 година, преди да се прибера в България се разхождам последния ден из търговската улица в Бейрут (нещо като нашата Пиротска) и гледам - закусвалня с типичните им дюнери (има ги и у нас).Пише: сандвич с пастърма. Викам си кой знае какъв гьон ще е тая пастърма, но ме посъветваха да си взема от този сандвич. Направо останах сащисан от страхотното качество - топи се в устата и е безкрайно вкусно! Още помня вкуса!
28
4
 
21
 
! Отговори
V преди 13 години
Скандала настрана, онзи ден си купих замразени кюфтета Стара Планина /няма да назовавам марката/, та тези кютета с нищо не бяха различни от обикновените които съм си купувал. И на вкус си бяха същите и си хванаха и "коричка" отгоре, точно като обикновените /със соя/. Преди това на същата фирма си купих само кайма /замразена/ която видимо беше качествена и наистина имаше вкус на месо. Извод - вероятно няма постоянно качество, съмнителна работа...Интересно ми е как ще върнат доверието на българина
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
след толкова години нещо хубаво....и то е на път да бъде зали4ено.г-н Найденов-тези фирми измамници-просто им вземете лиценза и да се приключи с измамите..специално тук в шумен,фирмите които предлагат асортимента ,,Стара планина,,-са много добри и всеки който е опитал,не е спрял да купува...нещата са смн добро ка4ество-ами няма как да кажеш на хубавото лошо-вкуса е превазходен-а който си е свикнал да яде помия и ***-той така ще си продължи-да му е сладко-соя колкото щеш
26
1
 
14
 
! Отговори
1 преди 13 години
Бесни били, баси ***. Ние пък сме бесни, че 20 готини ни тъпчат със соя. А и само като видя Е250, втори път от "стандартните" ви продукти не купувам. Беснейте си колкото искате.
25
2
 
3
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 13 години
Някой знае ви как протича работния ден на един обикновен проверяващ обекти от "НВМС"
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колбасите да си ги ядат производителеите, аз предпочитам чисто месце.
23
7
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
НЕ СЪМ СИ КУПИЛА И НЯМА ДА СИ КУПЯ
22
2
 
4
 
! Отговори
Желев преди 13 години
За какво беше този стандарт ? Просто трябваше да зсе забранят заместители и толкова.Искаш салам,плащаш,а получаваш ментета.
21
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До такава степен сме свикнали с евтините ***, че когато опитаме нещо качествено то не ни харесва.
20
2
 
31
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 13 години
и дори да е само от месо, каква полза ако е 20 годишно ?
19
3
 
29
 
! Отговори
fermer преди 13 години
otglejdam 20 -30 teleta kato izleze standart stara planina si kazah ahha udarih kalpaka ve4e pone 3 lv/kg za jivo teglo a kakvo se okaza ne sim prodal i edno tele do sega zashtoto nqma tirsene pak naroda qde irlandskoto zamrazeno 30 godishno samo ve4e za druga cena pod stikera na STARA PLANINA
18
2
 
14
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Всеки като си купи по веднъж за проба и ето ти раздвижването на залежалата стока с нов етикет по време на криза.
17
8
 
10
 
! Отговори
Там където му е мяст преди 13 години
Мирослав Найденов да си сложи салама там където му е мястото.
16
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Взех си колбас "Стара планина" - е такава гадост не бях вкусвал. Пробвах от любопитство да го дам на едно улично псе (по принцип не ги храня, защото мястото им не е в градовете). То го подуши и избяга. Явно му е по-добре от кофите да яде.
15
1
 
26
 
! Отговори
някой преди 13 години
С евтини рекламни трикове много лесно се вдигат цените на всичко!Казват ти че нещо е "био" и му тресват тройна цена и народа веднага - "Юрюш на маслините"! Това е доказан психологически трик.Не бойте се хора, в стандарта за свински салам в Обединеното Кралство е казано, че един салам има правото да се нарича "свински" ако в него съдържанието на свинско месо е най-малко 42%. Сами си правете изводите.Дали саламът е *** или е екстра качество не зависи само от месото в него!!!
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Соята е генно-модифициран ***. Полезна е само натуралната, но такава вече няма, защото многомилиардното население на милата ни плнета може да се изхрани само с царвица и соя.
13
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така е. На хората им писна да ги лъжат.Като си купувам кремвирши от 3лв/кг знам че са си чист *** и очаквам да получа *** срещу парите си без да се сърдя.Като обаче си купя от 12 лв/кг същия *** които се продава и по 3 лева вече се чувствам измамен!
12
3
 
4
 
! Отговори
Венка преди 13 години
Човек толкова е свикнал с некачествени храни,че много малко му трябва да се откаже ,дори и хубаво да е...защо да плаща двойно,като може по-евтино