Министър ще прегледа за експлозиви между колетите

Проверката е заради пакетите бомби в Гърция
Обновена: 5 ное 2010 07:06 | 5 ное 2010 07:05,
17
Министър ще прегледа за експлозиви между колетите
Снимка: БГНЕС

Министърът на транспорта Александър Цветков, който отговаря и за съобщенията, ще провери как се проверяват колетите в България след вълната пакети бомби в Гърция.

Някои от пратките с експлозив успяха да напуснат границине на страната чрез пощенски пратки. Подобна бомба, адресирана за канцлера Ангела Меркел, беше получена в канцеларията й в Берлин.

Министър Цветков ще прегледа на място техническите мерки за сигурност в Сортировъчния център на "Български пощи" в квартал "Враждебна".

След 48 часа прекъсване, през изминалата нощ Гърция възобнови изпращането на колети в чужбина.

От началото на седмицата в Атина бяха заловени над 10 пакета с експлозиви, много от тях адресирани за посолства в гръцката столица. Подобна пратка беше получена и в българското посолство.

Други колети с експлозиви бяха открити в куриерски фирми и на международното летище в Атина. Един от пакетите с експлозив беше адресиран за Европейския съд в Люксембург, а другият – за Европол в Холандия.

Гръцките власти подозират за изпращането на бомбите крайно лявата организация „Конспирация на огнените ядра”. Вече са арестувани двама мъже – на 22 и на 24 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Александър Цветков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
човек преди 13 години
от всички комплименти , най държим и вярваме на незаслужените . ако можеш да разсъждаваш , а не само да мислиш правилно по герберски , ще разбереш .
15
1
 
0
 
! Отговори
леле преди 13 години
голям актьор , и той , и б б . като в рекламата на прокредит банк - може и бали да носи но по добре да си гледаме преките задължения . то и герб няма , има сао б б и ц ц , другото е миманс . нагли карикатури като фидосова , желева дето още и виновни други за " аденският остров " . типични комунистически тип на поведение - целия в *** , но казва , че с розова вода е поръсил . не е имало толкова двулични и нагли управляващи в цялата българска история .
14
1
 
2
 
! Отговори
az sum преди 13 години
предлагам всички министри да се съберат и да проверяват колетни пратки за бомба.Така шансът да се спасим от по-голямата част от тях е по-голям.
13
2
 
4
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Работата на министъра е да създава ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА РАБОТА, а не да върши работата на подчинените си! Дайте утре да пратим Цв. Цв. да регулира движението на някое кръстовище, Плевнелиев да кара валяк по някоя новострояща се магистрала и Аню Ангелов да подкара фрегатата "Дръзки" с която да влезне в битка със сомалийските пирати!
12
1
 
8
 
! Отговори
DHL преди 13 години
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ !Поради появилите се проблеми за доставка на пакетите чрез гражданските линии, пратките до получателите вече ще се изпращат с Ирански и Северно корейски балистични ракети.
11
3
 
0
 
! Отговори
Ахметъ Станишевъ преди 13 години
Правете вятър ***.Кога победа на избори?
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пиленце юбаво, що си толкова ненормално, бе?
9
2
 
1
 
! Отговори
малииии преди 13 години
Злобен с ниско образование и беден речник.Това е профила на типичния гербер.Това е твоя профил.
8
6
 
2
 
! Отговори
Ахметъ Станишевъ преди 13 години
Другарите чакат в готовност всяка новина свързана с правителството, за да се изсерат отгоре и да крещят от удоволсвтие! Седят си пред подарените от позитано компютърчета и дебнат да заработят някой лев, да ги похвалят на партийното събрание.... а на изборите пак провал, пак партиен конгрес, пак преизбиране на Станишев, пак консолидация, пак пропаганда и плюене и така до края на света. Комунистите срам нямат, те грешки не признават! Вие ни докарахте до просешка тояга, а после друг да се оправя...
7
2
 
3
 
! Отговори
ivanina-j преди 13 години
Аз пък се надявах, че Дянков ще ги проверява.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Министър ще прегледа за експлозиви между колетите"Тъкмо усетих полъх на надежда, а то само щял поговори със служителите, които ще преглеждат за експлозиви между колетите.
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей, пак го измислиха гърците, само и само да се изтъкнат колко са важен член на ЕС. Демек :"Вижте ни колко сме дейни и важни за сигурността на Европейския Съюз". От години живеят на гърба на другите страни, вкл. и нашия
4
2
 
3
 
! Отговори
ха ха преди 13 години
Явно Боце го е бъз и е набутал тоя.
3
1
 
5
 
! Отговори
четящ преди 13 години
???"Министър ще прегледа за експлозиви между колетите" - наистина помислих, че имат карес на министъра...с това заглавие...Недейте така !Стряскащо е!
2
1
 
3
 
! Отговори
MERI6181 преди 13 години
A защо се забрави за колета,избухнал в пощата в Горна Оряховица?И взел невинни жертви?Защото минаха толкова много години?
1
3
 
7
 
! Отговори
hm преди 13 години
искате да кажате ще''види''.......той ескперт по тероризъм ли е какъв е.А Цури Църев къде ще блее през това време?Аааааааа забравих да.Той ще поглежда писмата до него от съкратените служители на гражданска защита и още ще се чуди дали да отговори.........