Влюбени дракони изкушават добрите християни

Църквата скочи срещу скулптура върху варненска чешма
9 ное 2010 14:21, Екип на Dnes.bg
562

 

Скулпторът Дарин Лазаров искал да зарадва варненските деца и изработил два влюбени дракона. Те са поставени върху чешма до басейна, в който тренират много деца.

Бдителни християни обаче съзрели в скулптурата клопка на Лукавия. Наливайки си вода, те се навеждат и неволно се покланят пред драконите, а за църквата те са символ на злото.

Сега Православната църква настоява да се сложи кръст над влюбените дракони.

Скулпторът обаче е шокиран, защото и през ум не му било минало, че може да бъде открит такъв подтекст в творбата му и вече съжалява, че е направил този подарък на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
4
 
3
 
! Отговори
Пурко преди 13 години
Сериозно вчера към 8 вечерта пих вода от тази чешма и цяла нощ сънувах розови сънища и когато стана най-интересно хоп събудих се за работа!Довечера пак ще пия вода от тази чешма!
371
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Драконите са прекрасни, как може да има такива фанатици? На къде върви света?
370
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Такова рядко срещано скудоумие! Кога, питам се, така наречените православни свещенослужители ще се загрижат за нещо смислено, а няма да пропищяват за елементарни неща? Докога, вместо да се насочат към духовното израстване на младите, като използват за това близки и достъпни за възрастта им средства, ще се занимават с глупости? Отвратена съм от умствената и духомвна импотентност, която демонстрират ежедневно всякакви попове, архиереи и прочее ***.
369
3
 
9
 
! Отговори
Хелзо преди 13 години
Както казах и по - долу. Причината за това е абсолютна глупост. Драконите изобщо не са споменати за зли. Те са символ на живот, сила и защита. Все пак съм сигурен, че като майстори ***, управниците ще спазят стриктно задълженията си и ще лишат децата от удоволствието.Когато децата станат нещастни свещениците ще пробват да ги ощастливят като ги вземат под.....робата си.Пишейки всичко това осъзнавам в колко гнусна държава живеем..... Обичам родината си, мразя държавата.
368
3
 
4
 
! Отговори
niama преди 13 години
само като го слушаш - ми че той се чуди как да си формулира твърдението и какво да си извади от ръкава в защита на абсурдната си теза. заради такива ограничени хора останалите, които действително искат да създадат нещо са с вързани ръце. не съм против религията, но църквата като институция освен да руши и да ограничава друго не може. всички знаем как са се опитвали да държат човечеството да не влиза в Ренесанса..и Галилей е бил престъпник според тях...който иска да си стои в тъмните векове
367
5
 
12
 
! Отговори
Adamant преди 13 години
Статуите са много красиви , идеята е много красива , трябва да си изключително ограничения *** да набеждаваш така човека и творбата му , къде пише че като е дракон автоматично е символ на злото , иронията е че са зли тези които го нападат като бесни кучета без причина , а не той който се е опитал да направи нещо добро от сърце.Времето на инквизицията и глупаците още не е отминало.
366
4
 
3
 
! Отговори
ъ преди 13 години
е вече освен злобари си имате и дракони. *** пални сега една свещичка, пусни SMS за дечицата, топни си краката в топла вода и се прекръсти 3 пъти - гаранция ще си защитен от Черния Господар!!!
365
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чел съм библията поне 10-тина пъти (може да ви се струва странно но е много интересна). Ми в библията нищо не пише за каквито и да е дракони - нито добро нито лошо. Просто нищо. Това са си пълни глупости.
364
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Неподходящи
363
2
 
4
 
! Отговори
Юлия преди 13 години
Великден е денят на Възкресението, не на Разпятието. Обявен е за християнски празник, защото Възкресението е на практика в основата на цялата християнска вяра. Без Възкресение Христос е нямало как да бъде обявен за богочовек и за бог!
362
2
 
9
 
! Отговори
аз преди 13 години
За тебе е нормално, когато някой бълва хули и помия по Църквата. Ясно е каква е душевността ти - задръстен си от злоба. Доколкото разбирам, не живееш в България и това много ме радва. Тук си имаме достатъчно злобари.
361
5
 
8
 
! Отговори
ъ преди 13 години
Ух, успокоих се че последните 20-30тина поста са на нормални хора!Вчера по едно време помислих, че живея във времето на "светата инквизиция" и някакви побеснели религиозни фанатици (баш сектанти си бяха) бяха налазили много масирано тази новина....
360
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно, ако бяха например пингвини, дали и тогава наливащите ще се кланят на Лукавия. И не само кръст може да сложат отгоре. Може и полумесец, юдейска звезда и поне още пет, шест символа за по сигурно. Най-добре обаче, ще е да вдигнат чучурите на чешмата по-високо, та да не се навеждат (кланят) хората като наливат. Освен това ще избегнат риска докато са наведени някой да ги изненада из отзад.
359
7
 
17
 
! Отговори
Тартюф преди 13 години
Дедо попе, постиш ли? Или тази шунка не е блажна? Типичен Тартюф. Чешмата с дракончетата му пречи. А кой окраде имотите на църкавата и ги разпродаде? Аман от фанатици! А забрадки да носим не ще ли? Нека си припомни какво пише в новия завет: "нека който е безгрешен да хвърли първия камък".Драконите в източната митология са символ на сила и носят късмет. А болните мозъци на крадливи попове раждат глупости...
358
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
hahahahahahaha
357
1
 
8
 
! Отговори
Jason преди 13 години
Карай си го, ама прав и без чупки в кръста, щото иначе му се кланяш ;)
356
5
 
22
 
! Отговори
човек преди 13 години
Тия от църквата няма ли да спрат с тормоза над свободните граждани! Вместо да се грижат бедните и слабите, те мислят само как да напълнят джобовете си от свещоливниците и даренията на миряните! Позор на подобни продажници!Статуята е прекрасна и внушава амо доброта и морал!
355
6
 
19
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Моя....джип е корейски и името в превод е....Два Дракона;какво сега,да ходяда питам....някой си,дали да го....карам.
354
2
 
8
 
! Отговори
Хелзо преди 13 години
То май точно това трябваше да стане.Тогава щеше да е гранциозно - поповете щяха да разберат какво е изпитвал "превеликия" им Исус в последните му мигове преди да умре.
353
0
 
6
 
! Отговори
другомислещ преди 13 години
Варненският и Великоприславски Митрополит д-р Кирил, е един от сериозните кандидати за Патриарх на България,когато му дойде времето.Може би затова си придава по-голяма тежест.