Не плащаш на НАП – уволнен си!

Експерт се прости с работата, след като "забравил" да се издължи
Обновена: 11 ное 2010 18:17 | 11 ное 2010 18:16,
108
Не плащаш на НАП – уволнен си!
Снимка: БГНЕС

Млад експерт, нает от чуждестранна фирма с представителство в България, е уволнен, тъй като „забравил” да плати задълженията си към държавата. Според собствениците на дружеството имало опасност, след като българинът не е коректен към НАП, в бъдеще да прояви нелоялност и към работодателя си.

Варненецът бил командирован в Лондон, за да изпълни задача, която чуждестранните собственици му поставили. Преди да замине за Великобритания обаче, той платил само една част от задълженията си по ДДС като едноличен търговец, като пропуснал да погаси лихвите. Останали му за довнасяне 13 000 лв., информираха от НАП.

Тъй като не се намирал в страната, публичните изпълнители от Варна изпратили поканата за плащане на задълженията на работодателя му, за да му я връчи той. В официалния документ данъчните предупредили фирмата, че ако служителят не плати доброволно, ще наложат запор върху трудовото му възнаграждение. Чуждите собственици веднага отзовали своя служител от командировката в Лондон, посъветвали го да плати своето задължение към НАП.

След като се издължил до стотинка, чуждестранните собственици поискали да се разделят с некоректния към държавата служител, тъй като според тях безотговорното му поведение към плащането на данъци е гаранция за некоректност към работодателя в бъдеще.

В конфузна ситуация се озовала и лекарка от Пловдив, която заминала на конференция в Испания. Тя също „забравила” да погаси задължения по ДДС в размер на 17 000 лв. За зла участ докторката не взела достатъчно средства в брой за командировката си и когато се опитала да изтегли пари от банкомата, се оказало, че всичките й сметки са запорирани от НАП. Наложило се да звъни на свои близки в България, които да платят дълга й.

От НАП съветват своите клиенти, за да не попадат в подобни неприятни ситуации, при затруднения да търсят контакт с приходната администрация. Данъчните закони предвиждат редица възможности, чрез които клиентите в затруднения могат да обслужват своите дългове към държавата и да продължат да работят.

Повече информация за сключването на споразумение с НАП за плащане на части клиентите на агенцията могат да получат на телефон 0700 18 700 или от публичните изпълнители във всяка териториална дирекция на НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: НАПуволнение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изгърмяла е дребна риба...... нищо ново под слънцето!!!
17
0
 
3
 
! Отговори
GULETO преди 13 години
BAI CEKO; ABE TE KA6ITE IM NE SA YZAKONENI TI ISKA6 DANACI DA PLA6A MANGALA.TOI VODATA I TOKA SI NE PLA6A,DETO GI IZRAZXODVA TI ZA DANACI MI GOVORI6.ABE TIQ *** O6E PRI JIVKOVO VREME IM XRANEXA DECATA BEZ PARI I SEGA PRODALJAVAME DA GI XRANI DARJAVATA.VIJ KVO GI NAPRAVI SARKOZI,EDIN KOL V GARBA I GI NATIRI V BALGARIQ I ROMANIQ.ZAKAKVO MY SA VAV FRANCIQ.TOI NE E GLAMAV DA GI XRANI TIQ MIKERETA.
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво това е фирма. Да се учат нашите управници. В много градове общинските чиновници не си плащат данъците години наред. Кметове вземете пример от една чужда фирма.
15
9
 
8
 
! Отговори
az преди 13 години
Ами най малко е противоконституционно да наказваш трети лице, детето за бездействията на родителя. Освен това в конституцията е записано, че всеки има право на образование. Само се опитай да си използваш сивото. Значи аз и съпругата ми се осигуряваме към националния бюджет всеки месец на заплати на стойност 1500 лева от които внасяме няколко стотин лева данъци. А не ни пускат детето на градина защото не сме си платили баснословния местен данък от 50 лева на семейния автомобил !??!
14
2
 
5
 
! Отговори
GULETO преди 13 години
BRAVO NAP VZE DA MI XARESVA.V EDNA DRYGA DARJAVA E TAKA SLED KATO NE SI SE IZDALJIL NA DARJAVATA NE MOJE6 DA SI KYPI6 PERALNQ OT MAGAZINA DORI A PAK NIE NAPYSKAME DARJAVATA BEZ NIKAKAV PROBLEM.ABE XEI SLYJITEL4ETA RAZNI NQMA DA STANE TAQ DETO Q MISLITE.KAKTO SIROMAXA TREPERI I MART MESEC PLA6A DANACITE SI TAKA VI ISKAM I VAS.A DA NE GOVORIM 4E DANA4NITE SLYJITELI NE PLA6AT IZOB6O DANACI.PROVERETEGI.
13
7
 
16
 
! Отговори
rosenbosen преди 13 години
Кое му е малоумното да ти спрат детето от детска заради неплатени данъци? Нали държавата плаща за това дете в детското заведение с парите от данъците. Много ми е интересно от къде другаде ще дойдат тези пари? Много правилно мислят мениджърите на тази фирма, просто защото на са българи и знаят как се прави бизнес.
12
2
 
19
 
! Отговори
бай Цеко преди 13 години
А бе ,чудя се дали някой *** си е платил данъците...
11
2
 
14
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
Като се осигурявах за пенсия къде ми е пенсията,няма я, като се осигурявам за здраве какво ми е здравеопазването,никакво,е тогава за какво тяхно право ми говорят
10
8
 
14
 
! Отговори
todortk преди 13 години
А може ли някой от вас, които се възмущавате да ми каже, защо си забравяте или не си плащате данъците???Лесно е да се плюят политиците или ***, че крадели, че не плящали данъци и т.н. Но вие нали сте по-добри? Защо вие не си ги плащате? А искате държавата (която се издържа от данъци) да ви строи и поправя пътища, да учи и се грижи за децата ви, да плаща пенсии на родителите ви и т.н. След като знаете да къде се стига, значи ви се е случвало, а това не говори добре за вас!!!
9
4
 
8
 
! Отговори
eos преди 13 години
НАП-НЕ САМО КРАДЦИ$А НАЙ$ГОЛЕМИТЕ КРАДЮГИ И БАНДЮГИ!!!
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз бих посъветвал уволнения незабавно да съди фирмата. Такова нещо като уволнение поради бъдещо и то ПРЕДПОЛАГАЕМО нарушение го няма не само в КТ, като точка, която позволява уволнениое, но и в цялата правна практика по цял свят!
7
3
 
10
 
! Отговори
Пu4kо Пymkuн преди 13 години
България е страна на неограничените НЕВЪЗМОЖНОСТИ!!
6
12
 
12
 
! Отговори
аз преди 13 години
Ще ти кажа до къде могат да стигнат. В Бургас детето ти няма право на детска градина ако не си си платил данъците малоумно, но факт. Мои познат го върнаха от границата с Гърция защото имал някаква глоба от 50 лева от преди 10 години, е разбира се на вътрешната граница на ЕС която уж я няма, няма и гише където да си платиш. Сега и да те уволнят определено мога да заключа, че "*** е страната на неограничените възможности".
5
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАП - крадци!!!!
4
4
 
20
 
! Отговори
503 преди 13 години
Хората не си играят, можем само да се поучим в това отношение...
3
20
 
20
 
! Отговори
Малтус преди 13 години
Преди месец ББ каза, че който не си плаща социалните и здравни осигуровки, може да остане без документи. Сега пък НАП се чуди с безумията си как да увеличи броя на безработните българи. Питам се какво ли ново безумие ще измислят управляващите ни безмозъчни биологични единици.
2
10
 
19
 
! Отговори
Мдааа преди 13 години
Нали трябва да има пари за да се изхранва колосалната сбирщина от мързеливи и дебели, но пък алчни ченгета. Нали трябва освен заплатите и пенсиите на по 45, за им плащаме и парите за дрехи, храна, добавки и привилегии ....
1
11
 
18
 
! Отговори
niakoi si преди 13 години
Браво на англичаните!