Юрген Рот гостува на "новия демон" Алексей Петров

Журналистът интервюирал бившата барета около два часа
Обновена: 12 ное 2010 16:05 | 12 ное 2010 16:05,
77
Юрген Рот гостува на "новия демон" Алексей Петров
Снимка: БГНЕС

Германският разследващ журналист Юрген Рот прекара повече от два часа в дома на сочения за главата на „Октопода“ Алексей  Петров, който е под „домашен арест“.

Тайна обаче остана темата на дългия им разговор.

"Няма да коментирам, моля да разберете", каза германският журналист. Единственият коментар, който даде Юрген Рот, бе, че ще коментира срещата с Петров по-късно, искал да си прегледа документите. 

"Аз бях просто интервюиран", каза минути по-късно Петров през оградата и отказа да отговори дали е давал на Рот някакви документи.

Германският журналист пристигна в дома на бившата барета с полицейски ескорт и при засилена лична охрана. 

При представянето на новата си книга "Гангстерска икономика. Как организираната престъпност ни изкупува" в четвъртък Рот заяви, че Георги Първанов, Алексей Петров и Румен Петков са новите демони в България.

"Да погледнем сега вашия президент – той има едно определено минало в службите. Имате Алексей Петров и той също е с едно доста съмнително минало. Имате Румен Петров. Всички сега искат да организират една нова партия", обясни журналистът.

Заради предишната му книга „Новите демони”, в която бяха огласени скандални факти за Румен Петков, бившият вътрешен министър заведе дело за клевета срещу германския журналист. В средата на октомври Софийският районен съд оправда Юрген Рот.

Той съобщи, че се е срещнал с премиера Бойко Борисов и с вътрешния министър Цветан Цветанов. В разговора им Рот е коментирал показанията на сегашния директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов пред Районния съд.

Още по темата

Тогава Танов, според Рот, е заявил: "Г-н Петков е правел "чадър" над криминалните структури. Те се отнасят най-вече за братята Галеви. Алексей Петров също се споменава – този нов герой в България в момента".

Журналистът е заявил пред Бойко Борисов, че на базата на показанията на Танов би трябвало да започне едно наказателно производство, разследване от прокуратурата срещу Румен Петков.

Борисов обаче му обяснил, че политици, които сега вече не са на власт, преди това са си създали законова база и много трудно някой от тях можел да бъде осъден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма трудно, няма лесно! Има само искам или не искам!
73
0
 
0
 
! Отговори
agent 00 преди 13 години
preizident na Se Se Se Re...
72
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kakva polza imame ot tazi tapa i skapana republika,koiato nosi samo BEDI i MIZERIA na Balgarite...ZARSTVO BALGARIA e bilo SRED NAI-BOGATITE DARZAVI v EVROPA i NAI-BOGATO na Balkanite...
71
5
 
2
 
! Отговори
комунист преди 13 години
Юрген Рот е поредният драскач,който иска да изкара малко пари на наш гръб. Заради такива като него западняците ни мислят за неандерталци.Едно време апапите на бай Тошо се учеха от съветските си авери,а днешните политици-от изтънчените европейски комисари.Така,че Юргене,върви в Германия и напиши нещо за Кол!Може и да станеш известен.
70
0
 
2
 
! Отговори
sako преди 13 години
Алексей : "Шпекен зии дойч...........Рот ?"Юрген : "Яя Яа"Алексей : " Яя....ще се разбереме май с тебе....Рот"
69
1
 
0
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
Същото важи и за Боце! Нали?
68
4
 
1
 
! Отговори
outsider преди 13 години
Много служна фабула. По добре напиши някой криминален роман. Просто си сбъркал тематиката. С такива еквилибристики можеш да окажеш всичко което ти се поиска.
67
4
 
9
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Искаш доказателство, че Седефчов е дружка с Трактора ? Овчаров призна ли в интервю, че РЗС е проект на БСП ? Призна! Ако не си спомняш - виж в ютуб или вбкоса - мисля, че го има...Така - дотук - БСП->РЗС... Яне ходи ли при Трактора и взема ли от него папки с компромати ? Взема... Дотук стана БСП->РЗС->Яне->Трактора..Гоце агент ли е ? Агент е! Изучвала ли е изкуството на компромата - изучавал го е.. От БСП ли е ? От нея е!Та БСП-РЗС-Яне-Трактора-Първанов :)Ако и сега не схващаш - съжалявам
66
6
 
5
 
! Отговори
outsider преди 13 години
Ако искаш някой да ти повярва докажи това което твърдиш за Първанов "Че то и за слепец е ясно, че Гоце има връзка с АП". Ако наистина имаше такива доказателства ГЕРБ щеше да ги повтаря всеки ден, а нямаше да разчита на хора като теб да ги подхвърлят по форумите, та дано някой се излъже да им повярва. А що се отнася за реплики към мен лично, вече писах защо не ги коментирам.
65
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ти си повтарял в 8 клас три пъти "(тъъъъът)".
64
1
 
7
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Що се обиждаш - аз правя констатация - ако беше умен и ти бях казал, че си умник щеше да се зарадваш нали :)А че си глупав - ми дадох ти и доказателство защо си такъв... Аз вина нямам... А дали Рот е платен драскач - платен е - аз не знам някой да работи без пари :)Ама поне казва неща и задава въпроси за неща за които никой друг не иска да говори... Примера с *** ти е ясен нали ? Това е тема по-голямо табу дори от далаверите на Овчаров и шадравана на Петков... А ми посочи кого обслужва Рот ?
63
9
 
2
 
! Отговори
outsider преди 13 години
Можеш да вярваш на всичко което те "кефи", както и Юрген Рот може да ходи където поиска, но това не му пречи да е платен писач на компромати. А за това кой е ***, няма да споря с теб. Китайците имат поговорка "Глупакът никога не може да бъде победен в спор".
62
3
 
12
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Че то и за слепец е ясно, че Гоце има връзка с АП :) А ти си много ***, щом чакаш Рот да ти е каже :)))А Рот има право да си ходи където си иска - той е журналист, при това не български, а не политик Така, че мен Рот ме кефи...
61
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ако аз взема една камера и примерно Британия мога да изкарам по жизнен стандарт слет Замбия. А какви сърцераздирателни теми за гетата и техните сираци мога да направя, нямате си на идея. Проблем е само, че няма да ми позволят, ще ме баннат по закон и макар да е вярно нищо няма да излезе на бял свят. В германия не е по различно. Така, че Рот да ходи да си оправя бакиите на запад. Нашите мутри са като малолетни престъпници в сравнение с тези в ЕС. Нали нашите се учеха на мурафети тях ...
60
7
 
3
 
! Отговори
outsider преди 13 години
Щом Юрген Рот успя да "намери" връзка между Алексей Петров и Георги Първанов за мен е ясно, че той е платен писач на компромати. Заради това, което беше писал за групировката *** бях започнал да считам, че от него може да се очаква обективност, но вече мисля, че по скоро някой му дърпа конците.
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
зависи какво се пише ! има много злонамерени писачи - снимки на *** с мечки, *** джебчийки, или пък - документален филм за баирите и чукарите на БГ и животните и нито един жив човек, нито един, освен една волска каруца ! потресаващо и срам !
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това не важи за всички, явно това ти е нивото на познаване на немците. Нали знаеш, че всеки познава света само до там докъдето вижда от собствената си тераса. Твоята явно е на втория етаж ...
57
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прав си не на 100% а даже и на повече. Това обаче не значи, че Рот е честен човек ...
56
3
 
4
 
! Отговори
до 51 преди 13 години
Не се учудвам,че немци не са чували за ЮРот.Те не са чували за много неща.За немската информираност има легенди.Средната класа,обикновените хора в Германия са абсолщтни неинформирани за много неща.Знаеш ,че Bild има огромен тираж,а това е вестникът за ***.За сметка на това немецът е страшнио информиран за цените в супермаркетите,за офертите за летните отпуски.Те не познават географията на собствената си страна,историята си.Така,че примерът ти е лош.
55
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Рот е поредния западен шмекер трупащ дивиденти и престиж върху гърба на изстрадала България. Нищо ново под слънцето ...