DW: Все по-млади българки проституират в Германия

Миналата година са задържани 137 жени за нелегална проституция
Обновена: 14 ное 2010 09:23 | 14 ное 2010 09:10,
241
DW: Все по-млади българки проституират в Германия
Снимка: Булфото

Много млади и често малолетни, от ромски произход, с лошо здраве и с предишен "опит" като жертви на насилие. Такъв е образът на българките, които все по-често попадат в германската полиция заради нелегална проституция, съобщи радио Дойче Веле.

През 2009 година половината от жертвите на търговията с хора, залавяни в Германия, са от Източна Европа и то предимно от България и Румъния, сочат данните на Федералната криминална служба.

Проблемите, вместо да намаляват, по-скоро се увеличават. Трафикът на бели робини от България и Румъния се засилва, главно благодарение на това, че двете страни са вече в ЕС и техните граждани могат безпрепятствено да пътуват до други държави в общността.

137 българки са били задържани през 2009 година за нелегална проституция. През предходната 2008-ма - броят им е бил 119.

По отношение възрастта на жертвите тенденцията е тъкмо обратната - те стават все по-млади - повечето са под 21-годишна възраст, а понякога дори и малолетни.

Много често са от ромските общности, казва Корина Даммайер от хуманитарната помощна организация "Надежда" в Херфорд.

И още една специфична особеност има "българският контингент": Често те дори нямат съзнание, че са жертви, защото, както установяваме, в повечето случаи са били още преди това жертва на сексуално насилие.

Те искат да печелят пари, но и са подложени на силен външен натиск да не се завръщат в къщи с празни ръце. Тези жени по правило са обект на насилие от най-различни страни - често пъти то е упражнявано от техни сънародници, които са ги докарали в Германия.

Поради това полицията има огромни трудности да получи от тях сведения. Българките по традиция не се доверяват на германската полиция, особено ако преди това са имали неприятни преживявания с българските органи за сигурност.

Затова и почти няма такива, които да са съгласни да дадат позказания за осъждането на трафикантите на хора.

Даммайер посочи, че след като жените се завърнат обратно в родината си, в повечето случаи жените не получават достатъчна подкрепа от държавата за да се интегрират в обществото.

В България няма Защитени жилища за жертвите на насилие, паричните средства за превенция също са оскъдни и идват предимно по линия на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: проституция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това, без съмнение, е заради инерцията от правителството на Станишев.Иначе икономиката в България вече е значително по-добре, и в момента няма никаква причина българските гражданки да прибягват до такъв краен метод за набавяне на пари! И безработицата пада, и доходите са по-добри от Станишевите ... още малко вяра имайте на Борисов и всичко ще бъде наред!
7
0
 
49
 
! Отговори
порядъчна преди 13 години
Ако снимката е актуална и госпожиците наистина са *** не им берете кахъра моля Ви се, вижте ги колко са щастливи, за разлика от нас дето не сме ***.
6
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Продължителната бедност в която живее голяма част от българския народ доведе много хора да оглупяване и деградация. Жалко за съсипаните млади животи...А иначе аз като жена бих казала " Жени, не се продавайте, не разваляйте чужди семейства и не бъдете леки...Имайте достойнство, дори когато сте поставени в трудни обстоятелства. ..но всеки знае себе си, никой не възпитава това поколение в морални цености...и ето резултата
5
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Номер едно много се лъжеш, че *** само проституират, това, че ти ги виждаш по пътищата, жеското се лъжеш, че само те проституират.....много красиви момичета, БЪЛГАРКИ го правят, дори тези, които пускат на приятеля си секс заради някой *** също за мен са ***
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българките са голямааа работа!Или са много добри и умни или са прости като *** и ходят по Германия.....жалкото, че умните момичета са под влиянието на посредствените
3
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега като завърши магистралите Бойко Борисов, ще може вече да си проституират в България. Праивтелството мисли за вас.
2
3
 
24
 
! Отговори
ИJ преди 13 години
*** или изолация за тях
1
3
 
43
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 13 години
ама моля ви се сменете заглавието-все повече и повече млади *** и *** проституират Германия