Политици влияели по делото "Чората"

Влиянето на Ахмед Емин също било ползвано
29 ное 2010 10:43,
19
Политици влияели по делото "Чората"
Мирослав Писов Снимка: БГНЕС

"Ахмед Емин, бивш началник на кабинета на Ахмед Доган, е бил ползван по делото “Чората” като влияние и за това сме информирали прокуратурата още преди една година".

Това заяви пред bTV Мирослав Писов, един от обвиняемите по делото за смъртта на Ангел Димитров. Той отбеляза още, че политици от различни партии влияят на делото.

Писов обясни, че смъртта на Емин е в същия ден, в който се самоубива и проф. Стойчо Раданов, чиято експертиза по делото показва, че смъртта на Чората е следствие от удар между третия и четвъртия прешлен.

“Искаме разследване на тази експертиза, защото тя е поискана от бащата на Чората и е направена на труп на девет дни”, подчерта Писов.

Той поиска право на отговор в ефира на “Тази сутрин” след изказване на лидера на ДСБ Иван Костов, че случаят “Чората” е част от слабостите на МВР. Той твърди, че полицаите са убили човек със съмнителна криминална репутация.

Още по темата

“Тази полицейска операция беше законна, разпоредена от Главната прокуратура, МВР и Министерството на финансите. Полицаите не са отишли по свое хрумване, макар че накрая се случва нещастен случай. Трите експертизи ясно показват, че смъртта на Ангел Димитров е свързана с болест и полицаите нямат връзка с това и дори в експертизата на Стойчо Раданов е отбелязано, че белезите по лицето на Чората нямат връзка със смъртта и полицаите”, каза Писов.

“Когато бяха произнесени първите присъди на полицаите, казах, че това е отмъщение за работата на РЗБОП-Благоевград по контрабандата. И тази контрабанда е свързана с Косьо Самоковеца, Доктора и всички, които бяха в основата на балканската мафия”, коментира Мирослав Писов.

По думите му зад това, което говори Иван Костов и зад неговата политическа позиция, седят онези лица, свързани с поръчковите убийства в Югозападна България; хората, свързани като политическо влияние по делото Чората – Людмил Георгиев и Илия Янев от Сандански.

“Интересът на Иван Костов се надявам да е личен, не политически, и е свързан с това, че част от политическите му съратници са близки до бащата на Чората – близостта с Илияна Масева и Людмил Георгиев, вуйчо на Чората”, подчерта обвиненият и обобщи: “Рано или късно всичко по това дело ще излезе наяве”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
РОБОТ СРС преди 13 години
ОТНОСНО АХМЕД ЕМИН ЛЕКА МУ ПРЪСТ ИМА ПРЪСТ И НСО.
18
2
 
5
 
! Отговори
Аспарух преди 13 години
Не може да се трепат хора при арестите.След като са го утрепали,да си го излежат!В пандиза има хора които са гепили един ръждясал винкел и лежат.Ами това е жив човек,какъв ще да е но е жив човек. Трябва да го излежат!*** и самозабравилите се от шубе,страхливи ***.
17
0
 
4
 
! Отговори
преди 13 години
Престъпноста в България се командва от настоящата- ПОЛИЦИЯ-РПУ тата са развъдници за ПРЕСТЪПНИЦИ-КРАИНО ВРЕМЕ Е МВР ДА СЕ ЗАТВОРИ И ВСИ4КО ДА МИНЕ КЪМ ОБЩИНИТЕ ТЕЯ ПРЕВСТЪПНИЦИ НЯМАТ СПИРАНЕ НО ВСИ4КО ИДВА ОТ ГОРЕ ПОЛИТИЦИТЕ
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
При Чората става въпрос за предумишлено убийство, за да се заличат следи на корумпирани полицаи. Така че, присъдата на полицаите е малка. А дали смъртта на свидетелите е случайна?
15
2
 
8
 
! Отговори
333 преди 13 години
ДЕ ДА БЯХА ИЗБИЛИ ВСИЧКИ,ЗАНИМАВАЩИ СЕ С ДРОГА!!НЯМАШЕ ДА ИМА ТОЛКОВА БОЛНИ МЛАДЕЖИ И СТРАДАЩИ РОДИТЕЛИ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!
14
1
 
7
 
! Отговори
ВЗЗ преди 13 години
Чората си беше престъпник от класа, но и полицаите не са малки престъпници също. Преди 15 години присъствах на побой на полицай при проверка на докумненти на едно момче в центъра на София.В паспорта му имало сто долара и му ги свили.Въранаха му паспорта и момчето се развика за парите, след което го смляха пред погледите на хората.
13
2
 
10
 
! Отговори
in memoriam преди 13 години
Колкото и да слагате минуси, това е истината!!Чората беше УБИТ! Сега се търси под вола - теле, за да се оправдаят УБИЙЦИТЕ!!
12
11
 
14
 
! Отговори
in memoriam преди 13 години
Професор Стойчо Раданов каза ИСТИНАТА! Този човек е основа, фундамент, темел на съдебната медицина не само в България!!!СЕГА СЕ ТЪРСИ НАЧИН ДА СЕ ОНЕВИНЯТ УБИЙЦИТЕ ОТ МВР, ВЪПРЕКИ, ЧЕ ВСИЧКО Е ЯСНО!!!И не става дума за това - какъв е бил Чората, а става дума за убийство извършено от Полицията!!!!
11
0
 
19
 
! Отговори
Кочо преди 13 години
Президент=ПрестъпникПОЛИТИЦИ=ПрестъпнициПолицаи=Престъпници ето това е лицето на България
10
7
 
19
 
! Отговори
минувач преди 13 години
Много сте зажалили наркопласьорите нещо! Че се свършиха *** по улиците! Убили го били! Колко майки е зачернил баш този!!!
9
4
 
26
 
! Отговори
БГ преди 13 години
И да са го убили - много му здраве! Една опасна *** по- малко! Иначе Темида щеше да го пусне, без да й мигне окото!!
8
14
 
10
 
! Отговори
нина преди 13 години
Най тежкото наказание заслужават! Око за око!До животна присъда! като осъдят един ще видим тези мамини синчета дали ще си позволят да бият и пребиват! Делото се проточва сигурно пет години А тези главорези са на свобода докога !
7
11
 
6
 
! Отговори
кавал преди 13 години
преди три години във ванкувар канада полицаи убиха поляк на летището, и веднага гризнаха по 15 кукумявки пандис тия наще *** во главе с тоя писов още реват 5 ченгета не могат да закопчеят един човек те луди ли са *** ли са не знам нека всеки който има деца да си помисли че това са униформени убйци и мястото им е в панделата докато им изгният кокалите гадове гадни
6
8
 
8
 
! Отговори
маша преди 13 години
100 % съм убедена че полицаите са виновни за смърта на Чората не можи той точно в тази минута да почине от някоя си собствена болест.И полицаи и политици и целия български народ го знае че полицаите бият за щяло и не щяло и те просто обичат да бият те по природа саса родини биячи обичат насилието и затова са станали полицаи ти просто друго не могат да вършат това е най долното и пръсно племе на нацията проклети да са! и дано кой каквото е стрил стократно да му се връща! От тях по корумпирани ня
5
10
 
10
 
! Отговори
Nasko преди 13 години
Може ли, ПОЛИЦАИ, да се държата , като животни???Този, тази сутрин имаше претенции, прав е, да има такива към себе си и колегите си!Политиците ни вкараха в Европейския съюз, а там има СПАЗВАНЕ НА ЧОВЕШКИ ПРАВА, този от Татово време, зачита ли ги???Има ли случаи и колко са, да не упражняват насилие и изобщо да има възпитано отношение към всеки геажданин, нали съдъ определя кой е Престъпник?Защо си позволяват, да бият??Те Представляват ДЪРЖАВАТА, а от нас са парите им!
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лошото е че баретите го отнесоха Затова братя Галеви и Златко баретата минаха на другата страна Ем пари ем връски с министри и съдии Тех никога няма даги пипнат повече
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това не е първият случай на разследване на нечия смърт,при който се самоубива (?) лицето, направило медицинска експертиза. Такива неща не бива да се допускат!Цяла България съчувстваше на обвинените полицаи.Пише се за нередни неща,извършвани от някои служители на МВР,но народът, в случаи като гореописания,предпочита да вярва на пазителите на реда. При проучвания относно рейтинга на различни институции,народът кредитира симпатии към армията и МВР,защото в критични ситуации се идентифицира с тях.
2
0
 
18
 
! Отговори
Анализатор преди 13 години
А у нас мафията си има държава.... Едва ли ще открием топлата вода за 2-ри път.И не очаквайте нещо да се промени в близките 100години.
1
7
 
23
 
! Отговори
електорат преди 13 години
ИМА ЛИ НЕЩО В КОЕТО ДА НЕ Е ЗАМЕСЕН ***???