Плевнелиев: Бутаме 300 незаконни постройки до април 2011 г.

Заповедите за събаряне във "Веселото село" са 125, а не 85
4 дек 2010 18:46,
241
Плевнелиев: Бутаме 300 незаконни постройки до април 2011 г.
Снимка: БГНЕС

300 незаконни постройки ще бъдат съборени до април 2011 година.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев в предаването „Директно с Карбовски” по Нова телевизия.

Списъкът с влезлите в сила заповеди за събаряне ще бъде качен на сайта на министерството до края на следващата седмица, каза Плевнелиев.

Още по темата

„Всяко нещо, което е незаконно и е със заповед за премахване, ще бъде премахнато“, категоричен бе той.

Министърът съобщи още, че заповедите за събаряне в митничарското село на яз. „Ивайловград“ са много повече от обявеното – 125, а не 85.

Плевнелиев каза, че това правителство щяло да е първото, което ще спазва законите, припомняйки, че за последните 20 години не е бутната и една тухла.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: незаконни сгради
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
1
 
19
 
! Отговори
Атанасов преди 13 години
Видяхме как ги събаряте... Просто разчиствате къщите на дядовците, че грозят "законните" мраморни дворци до тях. Да сигурно и къщата на дядото е незаконна, но видиш ли стукления палат до нея е абсолютно законен... Айде стига сте се правили на големи моралисти и стига сте лъгали, че изпълнявате закона...
224
0
 
20
 
! Отговори
ФФ преди 13 години
Аз казах вече , че живея във Франция, от 7 години, собственик съм на апартамент, а свекър ми строи къща и видях за какво става въпрос. Дори и да приемем, че е вярно това, което казваш за Италия, то не е вярно за цяла Европа и в този смисъл България не прави изключение. В този смисъл и на свой ред да те питам - ти ли ще ми приказваш на мен къде се строи, и ще ми говориш за цяла Европа???
223
3
 
20
 
! Отговори
В преди 13 години
Аз ли говоря глупости бе...че аз живея тук - Италия ! Ти ли си седнал да ми приказваш на мен къде се строи...няма баир или езеро незастроено в цяла Европа...отвори си Google earth и хубаво гледай...само не ми говори че е заради гъстота на населението!!! Просто ела и виж...всеки си избира място за строеж...и се строи на всякъде!!! Забрани няма...забрани само в Бг има и само там ви пълнят главите че в Европа било така...така е ама един друг път! Преди да плещиш глупости виж и попитай - ***!!!
222
1
 
19
 
! Отговори
ФФ преди 13 години
И във Франция има места, по които не е разрешено да се строи, или определени видове строежи не са разрешени. Например постройките до морето, на пясъчната ивица и тук са забранени и даже се развихрят редовно скандали заради построено хотелче до водата със замесен общински чиновник...И тук се чака за разрешение за строеж с години, струва скъпо, всякакви специалисти си дават мнението за терена и вида строителство и т.н.България не прави изключение в този аспект
221
1
 
19
 
! Отговори
ФФ преди 13 години
Товам което казваш е пълна глупост...не знам дали си се замислил да се осведомиш преди да го кажеш...това, че в Европа изглежда по-населено и застроено е защото гъстотата на населението е по-висока, особено в урбанизираните зони, а ние подесещам ви - пътувайки, било в Италия, Франция, Германия - все по магистрали се движим. Никой не е хванал дълбокия Балкан - Алпите в частта им където не се строи, защото там и магистрали няма. Живея във Франция и повярвайте и тук има незаконно строителство
220
0
 
19
 
! Отговори
23 преди 13 години
а твойта на брега на морето кога ще е бутнем
219
1
 
20
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
Не е само северна Италия...а цялата е така и не е само Италия...а цяла Европа е така! Само табелка може да ти каже къде дефактно се намираш :) Но тук жалките вопли на Боко и Росен че ще бутат ги няма!!! Представям си ако те бяха тук в Европа...да са я сринали до основи в името на "изключителната държавна собственост". Удобно им е да се крият зад това...но не ви казват че тук тая земя се продава стига да си избрал мястои за строеж ! Иначе Българите цъкаме по красотите като часовници от завист!
218
0
 
24
 
! Отговори
Л.В.Н. преди 13 години
Всезнайко,имах възможност да пътувам из Сев.Италия и се възхитих точно на този начин на застрояване,особено на великолепните дворове с декоративна растителност - все едно,че човек пътува през един безкраен парк! Сигурно обаче преди всеки един от тези строежи е било внимателно проверено дали там няма свлачище,дали няма да вреди на някой друг.Едва ли там някой ще допусне отходните води на някоя вила да се изливат във водоизточник с питейна вода.Нашите чиновници не ги е еня, дори когато узаконяват.
217
4
 
21
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
Веднага се е намерило тъпо *** с минусче...не му харесва истината която написах! Май иска да живее в гето в урбанизирана територия посочена му от некой БОКО :) Ела бе кретенче..ела и погледни една Италия...всичко е слято...градове и села и байри. Навсякъдсе се строи и това не е срамно нито лошо! Всеки човек има право да избере къде да изживее живота си и никой няма право да го ограничава! Много е удобен израза на Тиквата "изключителна държавна собственост" - да ама тук я продават ако я желаеш!
216
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Подкрепям Гражданин"229". Наистина в България вече има отявлена етническа дискриминация - българите са обезправени в собствената им държава. Към турците в отделни случаи има снизхождение, колкото да не се каже, че им се пречи да поддържат някои от техните културни традиции.Във всичко останало от тях се изисква да съблюдават законите. Друга една етническа група обаче оревава орталъка винаги, когато някой се осмели да им направи забележка за копторите, безделието,просията и педофилските бракове.
215
5
 
20
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
Тая дискриминация и избирателност си имат име : АПАРТЕЙД и Страсбург много ще се зарадва на Росенчо и мерака му за бутане...защото в Европа такова понятие няма!!! Никой не ти прави спънка в избора на мястото ти за живот !!! Искаш байр...отивай..няма Горски фондове, няма зони до язовири, няма и НАТУРА 2000 !!! Строи се навсякъде...а общините прокарват пътища и комуникации до всяка къща. Чудя се Росенчо преди да бълва *** виждал ли е това в Европата ? Ако не е...мога да му го покажа в миг!
214
1
 
24
 
! Отговори
ФФ преди 13 години
Много хубаво начинание, с родителите ми строим вила в една варненска вилна зона - ами година и половина се занимавахме само с разрешеноята за строеж и почнахме единствено когато всичко беше готово и построихме вилата на мястото, посочено от геодезистите на Община Варна. Сега постройката на 3 етажа пречи на гледаката на *** ни съсед, който построи неговата булвално в чужд двор, и не е само той. Повечето от съеседите ни строят незаконно и заземват чужди имоти, с цел разширяване на техния
213
0
 
29
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
Подобни прецеденти са много полезни. За бутането на всичко незаконно съм твърдо за. В момента се занимавам с тромавите процедури за законно строителство като изряден гражданин и не мога да толерирам тарикати, които се мисля за всесилни. Надявам се сега обаче всички, на които ще съборят сградите, да започнат масови съдебни искове срещу държавата за етническа дискриминация - всеки съд ще уважи исковете им. Факт е, че бутането става на етнически принцип - само срещу българи. Чакаме *** гета!
212
0
 
23
 
! Отговори
До 227 преди 13 години
Е кво стана, Станишката ти омръзна вече, ей тия обратните сте си направо за кастрация. В Библията много ясно е казано, че мъжа трябва да бъде с жена.
211
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя *** и за сап.н не става, щото ще смърди. Никаква файда от тях, ама никаква. Като воденичен камък са на шията ни. Не работят, крадът, убиват, редят се само за социални помощи, заради което се плодят като животни и живеят пак като животни, разнасят хепатит, занимават се с проституция и наркотици. Е това как може да се търпи, за каква интеграция говорим изобщо, ами те те са полухора-полуживотни. То едно куче повече може да се интегрира и социализира от тях. Забрана да раждат повече 1 дете
210
0
 
32
 
! Отговори
Друг ужас преди 13 години
Да не ме разберете погрешно - скандалът с катуна,който се беше настанил пред сладкарница "Кристал" се развихри преди повече от 10 год.,тогава ГЕРБ още не съществуваше.Просто отношението към подобни проблеми не се е променило и никого не го е грижа за обикновените хора. До ИСУЛ сега е уникум: Катунът е опрял до стената на една нова,кокетна жил.кооперация,а от стената на ИСУЛ го делят не 10, а може би 3-4 метра.Ограда "спасява" другата жил.кооперация - бунището отстои от нея на почти цели 2 метра!
209
0
 
32
 
! Отговори
Друг ужас преди 13 години
Ромите от катуна,който се настани пред сладкарница "Кристал",ползваха вместо тоалетни входовете на съседните сгради.Хората пропищяха,властите си питаха ушите.После изведнъж дойдоха да махнат катуна,защото към него проявиха интерес чужденци и започнаха да снимат. ИНФОРМАЦИЯ за онези,които рядко идват в София: Покрай този катун трябваше да минават чуждите официални делегации,когато отиват на посещение при президента - това е причината,поради която го махнаха.Този до ИСУЛ с бунището му ще си стои.
208
0
 
29
 
! Отговори
Друг ужас преди 13 години
Прочетох с интерес постовете "10", "16" и "22", написани от "Шок и ужас". Отидох и видях, на 100-ина метра е от бул."Дондуков" въпросният катун,но е в малка уличка и от три страни е закрит - от сградата на ИСУЛ и от две жилищни кооперации. Ясно е, че затова си стои,никого не го е грижа за болните и за живущите в съседство,нали не го виждат дипломати.Друг катун преди време не просъществува и месец,защото се бе настанил почти на бул."Цар Освободител",срещу Военния клуб,пред сладкарница "Кристал".
207
8
 
22
 
! Отговори
111 преди 13 години
тия май почвече събарят отколкото да строят
206
3
 
27
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Много ще е интересно,дали и твоята "виличка" на скалите на гр.Черноморец,които са изключително държавна собственост,ще бъде в този списък!!!???