1000 лева глоба за държавници, закъснели с декларации

Решенията са на Върховния административен съд
30 яну 2011 17:43,
15
1000 лева глоба за държавници, закъснели с декларации
Решенията са на ВАС. Снимка: Булфото

Върховният административен съд глоби с 1000 лева Красимир Тодоров - един от членовете на Комисията за установяване на имущество придобито чрез престъпна дейност (Комисията "Кушлев").

В мотивите си ВАС записа, че Красимир Тодоров не е подал декларация по закона за конфликт на интереси в законоустановения срок. Така вместо до 22 юли той я депозира на 4 август. Решението на ВАС подлежи на обжалване пред петчленен състав в 14 - дневен срок.

Върховният административен съд глоби с 1000 лева и заместник-председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Ангел Джалъзов. 

Джалъзов е ръководещ управление "Осигурителен надзор".

ВАС записа в мотивите си, че Ангел Джалъзов не е подал декларация по закона за конфликт на интереси в срок. 

Джалъзов е избран на 15 юли за заместник-председател на Комисията за финансов надзор и според закона е трябвало да подаде декларацията си до 22 юли, а не както е направил на 5 октомври.

Джалъзов може да обжалва пред петчленен състав на Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Глобата от 1000 лева, наложена на управителя на НОИ Христина Митрева, вече е окончателна и решението на Върховния административен съд е влязло в сила. 

На 12 декември Върховният административен съд наложи глоба от 1000 лева на управителя на НОИ Христина Митрева за неподадена в срок декларация за конфликт на интереси.

Христина Велчева Митрева е избрана за управител на Националния осигурителен институт на 5 март и подава декларация на 31 май  - след законовия 7-дневен срок.

Глоба от 1000 лева беше наложена и на председателя на КФН Стоян Мавродиев. 

Според деловодната система на ВАС до сега жалба от него не е постъпила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: ВАСдекларации
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
А дали е така? преди 13 години
Тиквите да си декларират всичките бостани!!!! 120г. трудов стаж = 120 апартамента!!!
13
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
не глоба а конфискация искаме
12
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 13 години
И по една бира Леденика. Аз не съм като Първанов. Аз съм мнооогооо по-зле!
11
1
 
4
 
! Отговори
? преди 13 години
Тея как бързо решават, когато трябва да и товарят!Що не сте толкова бтрзи с мутрите бре?Или със СРС-та?Нема такава държава и аз не съм и гражданин, селянин или какъвто ме броят...може би не ме броят за слива?
10
0
 
3
 
! Отговори
марти преди 13 години
Айдееееееееееееееее,на тези им изпиха кръвчицата с тези глоби!!!От утре ще трябва и те да се редят на опашката за...помощи!!!Само,че преди това тези,които могат го преместват от левия в...десния крачол и...пак обратно!!!Ама най-важното е,че всички разбраха,че в тази държава няма...оправия!!!А тези същите догодина направо да си плащат тези 1000 лева и изобщо даже да не им правят проверки,тъй като и без това няма смисъл!!!
9
0
 
4
 
! Отговори
СЕЛЧО преди 13 години
ТЕ НАПРАВО СЕ СТРЕСНАХА, ЦЕЛИТЕ ТРЕПЕРЯТ !!
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Банално.
7
0
 
8
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Алоооо,кви 1000 лева бе душа?Щом са забравили да го декларират,значи за тях е нещо незначително,бълха ще ги охапе ако бъде конфискувано в полза на държавата,нъл тъй?
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бълха го ухапала Милен Велчев, той за 10 години е спестил поне милион от данъци,сега ще си плати глобата от 1000 лв и ще си изпере парите.Чиста работа,всички са доволни.
5
0
 
7
 
! Отговори
jmi4ko преди 13 години
бълха ги ухапала..1000 лева на час изкарват от комисии и подкомисии, ще им накривят шапките с толкова.
4
0
 
6
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Като знам какви *забраванковци* са тези горе, като знам какви *математици* са тези, дето броят изорните бюлетини, като знам колко *компетентни* са тези, дето издават новите лични документи, като знам как опазват лични досиета, та *направо ми се къса сърцето* като си помисля какво ще се получи след преброяването ---- То политиците в библията се кълнат, пък правят престъпления, та едни клетвени декларации ще ни гарантират секретност - хайде моля
3
0
 
9
 
! Отговори
Малоумно преди 13 години
Е кво толкова, на мен 1000 лв ми е парното за сезона... което не ползвам. И аз имам конфликт на интереси-не искам парно, *** имам тръби.
2
0
 
10
 
! Отговори
chara преди 13 години
Чудно дали и областния на Софийска област, бивш кмет на Правец - Красимир ЖИВКОВ ще бъде глобен за това че "спести" ей тия факти от декларацията си:
1
1
 
8
 
! Отговори
ha ha ha преди 13 години
1000 lw?????? muha go uhapala. tova li e viza na denja?