Нови джаджи радват министрите

Получиха по един iPad, ще го ползват за документи
Обновена: 2 фев 2011 14:46 | 2 фев 2011 13:33,
190
Нови джаджи радват министрите
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Министрите от кабинета си имат нови технически придобивки. Всеки от тях получи по един iPad на днешното заседание на правителството.

Компютърните джаджи били закупени с пари от държавната субсидия на партия ГЕРБ. Такива щели да бъдат купени и за депутатите от партията.

Таблетите обаче останали при главния секретар, за да могат да бъдат инсталирани програми и да бъдат свързани със сървъра на Министерския съвет.

"Идеята е поетапно да заменяме голямата част от документите, които на всеки Министерски съвет се ползват, от хартиен на електронен носител", разясни земеделският министър Мирослав Найденов. Той самият ползвал iPad от доста време.

Регионалният министър Росен Плевнелиев сподели, че е изненадан от подаръка, но пък изтъкна, че едва ли му е от голяма полза в работата.

"Не пиша писма, викам хората, натискам ги, очаквам конкретни решения, очаквам конкретни ангажименти, всяка седмица оперативки, срокове, побеля ми косата от това. Не вярвам, че този компютър ще ми помогне от тази гледна точка", заяви Плевнелиев.

Според него нещата се вършат с "контрол, ясни ангажименти и бой по каската, за да се движи нещо напред".
Министърът призна, че не е от хората, които са непрекъснато онлайн.

Икономическият министър Трайчо Трайков смята да използва подаръка за документооборот.

Военният министър Аню Ангелов каза, че също има такова устройство и че новото ще използва в Министерския съвет и за връзка с депутатите.

"Ще спестим хартия и ще помогнем да не се изсичат гори", убеден е пък здравният министър Стефан Константинов. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: министриiPad
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
2
 
! Отговори
567 преди 13 години
REKLAMA NA KAKVO LI
109
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Субсидията на партийте им се дава така или иначе. Не ме интересува за какво я харчат. По-добре това отколкото лоицемерна псевдо благотворителност. Както казах да си харчат парите както искат, мен ме интересува какво правят, не за какво си дават партийните пари. И макар да не съм фен на цялостната политика на правителството, разни политикански мнения от типа на "това е пенсията на баба Вуна за 10 години" дразнят.
108
1
 
9
 
! Отговори
GLEN преди 13 години
А знаят ли как се работи с него??????На курсове!
107
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мдаааа,а аз бих предпочел нови министри да зарадват джаджите :)
106
4
 
10
 
! Отговори
Manuelle преди 13 години
С едно не съм съгласна с коментиращите - с недоволството им.Дори и да са държавни парите, мислете му вие. Вие си избрахте Бойко Борисов, а сега ревете. То се мисли по изборите, не две години след тях.
105
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ne sym privyrjenik na Gerb, no tova e edna mnogo dobra novina. Taka se dava i primer kak se raboti pri syvremenni usloviq
104
2
 
7
 
! Отговори
Тео преди 13 години
А, да, и няма обществена поръчка, естествено. Това е вътрешнопартиен разход, а не държавен такъв, че да има обществена поръчка.
103
4
 
2
 
! Отговори
Тео преди 13 години
Т.е. с една покупка на iPad те не ощетяват държавата/данъкоплатеца, защото тези пари така или иначе им се дават. Това, което исках да кажа е, че ако тези iPad-и бяха останали некупени, то нямаше да се спестят пари на данъкоплатеца, тъй като партията си получава субсидията така или иначе.
102
2
 
3
 
! Отговори
Тео преди 13 години
До Бла-Бла:Да, от държавата са, но това е субсидията за партията. Т.е. не е от орязания бюджет за здравеопазване, не е от липсващите пари за пенсиите, т.е. не е от бюджета, който държавата харчи за всички отрасли. Т.е. "няма пари за здравеопазване, пък те си купуват техника" е глупаво твърдение . С държавната СИ субсидия всяка партия се разпорежда сама. Като вид икономия биха могли да се намалят субсидиите за партиите, примерно, но ако не си купят iPad-и те няма да спестят от бюджета.
101
1
 
5
 
! Отговори
До "умника" преди 13 години
98, И ти не си много внимателен в четенето, май !Подаръците по случай празника са за всички от групата не гейберите, а не само на министрите. Освен това, тези пари са от бюджета, тоест са ни ги взели от данъците. И ако някой доволно се подсмихва и си мисли, че като крие данъци е прецакал държавата и така не могат да му харчат парите за коли, .урви, телефони, командировки и т.н. ще му кажа, че задължително го цакат с ДДС, което плаща при почти всяка покупка.
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Даа, държавна субсидия-държавна пара(пара на данъкоплатците)!!!!Ноо, законна и всяка партия може да си я харчи, както си пожелае!!!Ако искат и за тоалетна хартия, за презервативи, за каквото си поиска!!Българина НЕ протестира срещу така наречената СУБСИДИЯ, а че си купили нещо, със законни пари!*** (повечето от народа)
99
1
 
9
 
! Отговори
BALTHAZAR преди 13 години
DAITE IM AKAL NE I PAD
98
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама големи сте тапаци тука! Въобще не мислите! Ква държавана поръчка като става въпрос за вътрешно партийни копувания с пари които така или иначе се дават на партията. ми БСП кво праят с техните ве момци ? На старчески домове ли ги дават ????И мн ме съмнява някой да си напълни особенно мн гушите с 10-15 хиляди лева колкото струват iPad-ите за всички министри...тея поне си купуват айпади а комунистите си купуваха самолети и мерцедеси *** мн бързо забравихте кво беше преди 2 години!
97
2
 
10
 
! Отговори
ii преди 13 години
Честит Ви паразник, другари гербери!
96
1
 
8
 
! Отговори
25 градуса преди 13 години
Ако температурата е по-висока от 25 градуса по Целзий, иПад-а спира да бачка!
95
2
 
15
 
! Отговори
ИПад преди 13 години
Цецо, ти ли взе комисионните за ИПад-а?
94
1
 
6
 
! Отговори
До 43 преди 13 години
43, Ти пич си много зле :) Казал съм ти ДОРИ windows e по-добре. И знаеш ли защо, брейниак, защото тези тикви са малограмотни и не са виждали нищо друго. Тоест, ще го ползват да се гъзареят по родните си села. Толкова ! Който разбрал - разбрал ! А че Андроид (или друг Линукс) е най-доброто и смислено решение е ясно и на пуберите из гимназиите !
93
1
 
5
 
! Отговори
Bai_Ivan преди 13 години
Niakoi si e napulnil gushata ot tazi obshtestvena poru4ka.....
92
1
 
21
 
! Отговори
Честит подарък преди 13 години
Честит подарък за 2-ри Февруари, тиквени другари!
91
1
 
6
 
! Отговори
бла бла преди 13 години
В предишните постове някакъв пич беше написал 10x800 лева = 8 бона не са толкова много пари, ама и той не е чел хубаво статията "Такива щели да бъдат купени и за депутатите от партията" Според теб 10 депутата ли имат ГЕРБ