Завърналите се: Видяхме ужас

Първият самолет с евакуирани българи от Либия кацна в София
Обновена: 23 фев 2011 07:00 | 23 фев 2011 07:00, Красимир Ангелов
211
Завърналите се: Видяхме ужас
Снимка: Булфото

Първата група български граждани, които бяха евакуирани от Либия, пристигна тази нощ в София със самолет на "България еър".

По предварителна информация сънародниците ни на борда трябва да са 110 на брой.

"Видях ужас", бе краткият коментар на медицинската сестра Поля, една от пристигналите със самолета българки пред БТА.

По думите й всички желаещи българи са се прибрали. Жената уточни, че на летището в Триполи е пристигнала с паспорт, но без изходна виза.

Други от нашите сънародници бяха доста по-спокойни.

Още по темата

"В Либия положението се оправя и всичко ще бъде наред след три-четири дена сигурно", смята Георги Иванов, който работи по частен контракт в град Мисурата.

"Пристигнах до Триполи със собствена кола, няма проблеми по пътя през деня, през нощта е опасно", уточни той и бе категоричен, че щом нещата се нормализират ще се върне отново в Либия.

На този етап още много българи се намират в Джамахирията, като повечето са предпочели да не пътуват, защото не са имали информация за ситуацията в района на столицата.

Тази сутрин в София се очаква да кацне и правителственият "Еърбъс", в който има предимно майки и деца, съобщава БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
0
 
5
 
! Отговори
! преди 13 години
Подозирам, че най-лошото тепърва предстои. Либия ще се разпадне, но това вероятно ще е съпроводено с много жертви и интриги от страна на племенните вождове, като главното е "кой ще държи контрола над нефтените полета".
201
2
 
5
 
! Отговори
DN. преди 13 години
ZAGLAVIETO E GLUPOST. BALGARITE TAM JIVEAT SUPER DOBRE I NE ISKAT DA IDVAT TUK,zawtoto sa uvereni v POBEDATA na KADAFI. BEZ Kadafi LIBIA e zagubena...
200
1
 
6
 
! Отговори
сега преди 13 години
кат видете цените в бг ще разберете квое ужас и пак самолетчето обратно
199
6
 
10
 
! Отговори
до 193 преди 13 години
"Не в Либия ,а тук трябва да има бунтове"! Ами всеки народ се бунтува както може,българите по интернет!
198
1
 
32
 
! Отговори
чудно е преди 13 години
Голямата загриженост -фалшива разбира се - за българите.които живеят в Сърбия,Гърция,Румъния в Руската федерация че били подлагани на асимилация - оооо жалки същества сме - тези българи живеят много по добре там в които държави се намират - имат и работа и пенсии с които да преживяват и над тях не се извършва ГЕНОЦИД както над българите,живееши в т.н.все оше България.ПОГРИЖЕТЕ СЕ ГОСПОДА,ЗА ТЕЗИ БЪЛГАРИ ТУК В БЪЛГАРИЯ ЗА ДА НЕ УМИРАТ В МИЗЕРИЯ - СПРЕТЕ ГЕНОЦИДА -
197
2
 
11
 
! Отговори
basi преди 13 години
Там си видяла УЖАС сестро - тука ще видип ШОК - от безработицата,от мизерията при която живеят голяма част от хората - ЩЕ ВИДИШ ИСТИНСКИ ГЕНОЦИД КЪМ НАРОДА - казват Испания,Португалия,Ирландия,Гърция били пред фалит и все ги подпомагат ЕС - В гЪРЦИЯ НАЙ НИСКАТА ПЕНСИЯ Е 500 ЕВРО а тук колко е тук не във фалит ами пред унищожаване е държавата и затова никой не го е грижа за народа - освен да краде за себе си и за близки и приятели.
196
0
 
24
 
! Отговори
Ал преди 13 години
Истинският ужас ще настъпи след свалянето на Кадафи! Либийците не са нация, а съвкупност от племена , често враждебни едно към друго. Единствено желязна централна власт може да контролира ситуацията. И борбата там не е за демокрация и човешки права, а за това кое племе ще се добере до властта и огромните потоци от петродолари. И ще последва тотална гражданска война,която ще доведе до разпад на Либия на отделни племенни държави.
195
7
 
12
 
! Отговори
bez преди 13 години
"Видях ужас", бе краткият коментар на медицинската сестра Поля,..." Znachi tam vse oshte ima medicinski sestri. Sled vsichko, koeto se sluchi predi nyakolko godini? E posle da niama uchudeni.
194
5
 
43
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Освен коментариите за самата статия, прочетох и много мнения, за това какъв лош народ сме били...Всъщност, няма лоши народи! Просто ние бяхме поставени на ръба на оцеляването вече 21 год. Какво искате? Как ще се измени психиката на всеки човек за това време и при тези условия? Добре е, че все още мърдаме, че и чувство за хумор имаме!!! А колкото, за това,че сме мрънкали...нямате си представа, как и за какво едни англичани мрънкат,-за времето, за редкия сос към месото...тъй,че-да не се плюем,моля
193
1
 
4
 
! Отговори
edelvays преди 13 години
V momenta teche preskonferenciya na turskiya vunshen ministur - do momenta sa evakuirani 5099 turski grajdani .Ob6to rabote6tite tam bili 25000 !
192
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
браво бойко ти нали прати самолети, а те дали ще се преберат тяхен проблем. какво е полужението не знаем, но турция изпрати ферибот с военен ескорт
191
0
 
4
 
! Отговори
до 179 преди 13 години
Как ще разбираш? то никой не разбира как си позволяват така нагло да ни крадат и ние нищо да не правим. В същото време ,тук хорица ( платени или просто ***) спамят масово темите за да се размиват и отминават смислените постове.
190
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вижте сметките за парно - за м.Декември за две стаи платихме 164 лева, за м.Януари - за същите помещения 260 лева, това прави нарастване на сметките не с 5-6% както обяви топлофикация, а 58 %.----------------- Що не си държа крановете на парното затворени като през декември, ***?Това че една вечер си платил 100 лева в кръчмата, а другата 200, не значи че пиенето е поскъпнало, а че си изпил два пъти повече.
189
1
 
1
 
! Отговори
Ай ся де преди 13 години
До 191.Защото и на тях ай ся долу гащите ха ха хааа.
188
2
 
1
 
! Отговори
Ай ся де. преди 13 години
До Виктор номер 14.Доло на *** гащите ха ха хаааааа.
187
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ужас в Либия, а тука какво е? Вижте сметките за парно - за м.Декември за две стаи платихме 164 лева, за м.Януари - за същите помещения 260 лева, това прави нарастване на сметките не с 5-6% както обяви топлофикация, а 58 %. Не в Либия, а тук трябва да има бунтове!
186
0
 
15
 
! Отговори
Ив до 190 преди 13 години
Лошо Няма! Истината е че не е приятно да си заобиколен от постоянно мрънкащи хора.
185
2
 
40
 
! Отговори
11 преди 13 години
Току-що гледах клип от посрещането на сънародниците ни. Не само не говорят за "ужас", но сякаш са ядосани, че са се върнали временно. При това казват, че опасност има единствено нощем, "Либия е рай, и то в сравнение с Калифорния", "обстановката се нормализира", "каквото беше, свърши", "Триполи е зад Кадафи" и т.н., ит.н. Защо ИЗОПАЧАВАТЕ, ДНЕС.БГ???
184
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
189 - Че какво лошо има да знаеш истината:) Всъщност ние също не знаем дали въшето присъствие тук ще бъде за добро:)
183
4
 
57
 
! Отговори
Ив преди 13 години
Като ми домъчнее за България и Само като ви прочета коментарите, носталгията ми тотално се изпарява!